Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu
píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor
Dievčence prosím Vás ktoré ste boli v kupeľoch....aké procedúry ste tam absolvovali.....a ešte je možné si podľa Vás požiadať aj o len 14dní kúpelnej liečby...ďakujem za odpoveď
Ahojte, mozno blbá otázka,ale preco sa vlastne chodi potom do kúpeľov? Zákaz kúpania 6 týždňov a neviem, hned potom sa ist namáhať do vselijakych bazénov a procedúr....asi som jedina,ktorej sa to nezdá....
@jahodka11 nejde o nejaku velku namahu v podstate len sedis alebo lezis je to nesmierne super sediet v teplej vode alebo ked ta oblozia teplou raselinou to cvicenie v bazene to su vsetko specialne cviky pre zeny po hysterektomii...ale zrejme najdolezitejsia je socializacia stretnes zienky s podobnym osudom a mozno najdes kamosku na cely zivot tak ako ja to je podla mna dalsim cielom kupelov...ja som si este brala na vikend aj syna mal sa kde hrat boli sme spolu v bazene chodili na prechadzky velmi sa mu to pacilo..vse prespal aj manzel takze bolo mi dobre aj po psychickej stranke som sa pozviechala...samozrejme ide o uhol pohladu kazdy to berieme inak ale len chcem povzbudit aby ste sli
@adika279 jeeeej, ja som az teraz zbadala, ja som napisala namacat a ono mi to same prepísalo na namáhať....som myslela, ze ked sme sa nemohli 6tt kupat, ze preco potom zasa je mozne lezat v bazénoch na procedúrach...ze uplny opak zrazu....a ono asi je aj rozdiel preco bola operacia absolvovana, z akého dôvodu....
Napíšem Vám svoje skúsenosti s hysteroktomiu v trnave. Co sa týka samotnej operácie . Začala sa laparoskopický ale po nejakej komplikácií ma museli otvorit . Doktor vie co robí takze som rada ze som v poriadku a jedna jazva v podbrušku mi vôbec neprekáža. Horšie to však bolo po prebudení .neviem ako v iných nemocniciach ale tu konkrétne na tomto oddelení sa zastavil cas a to doslova. Moja operácia bola komplikovana a tým pádom velmi bolestivá
Takze po prebudení mi mali nasadiť lieky ktoré potlačia výrazne bolesť. Aspoň tak som to čítala na papieri ktorý mi v deň prijatia dali podpísať .v ktorom stalo asi niečo take ze: perfektná anestéziologička starostlivosť pred aj po operácii a bezbolestne prebudenie a hojenie operácii.OMYL Milé damy. Hneď ako som otvorila oči som cítila neskutočnú bolesť dá sa prirovnať k poslednej kontrakcii pred pôrodom primátorom už skriabete steny ..... S tým rozdielom ze táto neutichala. po piatich minútach som si uvedomila ze ak mi niečo nedajú toto bude môj koniec. Lenže sestričky vyzbrojené úškrnom na tvári ktorý hovorí ze: nás už nič nerozhodi... Mi dali posrany novalgin ktorý kvapkal asi jedna kvapka za minútu a bolesť neutichala . Začala som sa metat na posteli, triasť sa, uložiť som sa nevedela a tak došla sestrička a pretocenymi očami mi povedala vetu ktorá trvala asi hodinu kým ju vyslovila a to ze: taaaaak dooooobreeeee jjaaaa vaaaaam tuuuu infuuuuziiiuuuu pustiiiiiiiim ryyyychleeeeejsieeeeeeeee. Po hodine ohromnej bolesti uz nasledovali vulgarizmy a vyhrážky ze ak mi niečo nedajú ze sa budem sťažovať. Na to sa zľakli a zachvíľku som pocítila úľavu a zaspala som. Neviem či Trnava nemá peniaze na to aby splnila to co podpisujeme ze cely priebeh bude bezbolestný ale keď nechcú dávať tie lieky nech mi ich teda pred nástupom do nemocnice napíše môj obvoďák ja si ich v lekarni zaplatím a hotovo. Ďalšie lieky od bolesti boli v intervaloch nasledovných: citujem rozhovor: máte bolesti? Ano. Dobre prinesiem Vám. Po tejto vete bol najkratší čas prinesenej tabletky 30 minút samozrejme kým zabrala bola ďalšia pól hodina. Môj názor na toto oddelenie je: sestričky sú milé podajú jedlo,odnesú ho😁Pichnúť injekciu, dajú kllistir. Vládne tu organizovaný chaos a decká co sem chodia z výšky na prax takými nedajú nič robiť. Sestričky tu pobehujú vzdychaju a zabudaju. Takze milé dámy ak nastúpite do trnavskej nemocnice na gynekológii tak sa nebojte odnzaciatku pýtať si na co máte právo
Prišli mi kúpele. Nebude niekto v Lúčkach.
@katkano ahoj moja.. ja čakám na schválenie.. koľko si čakala? Máš už termín kedy pôjdeš,?
@habanka2014 ahoj moja 1.3.2018 som poslala návrh do Prešova a 6.4.2018 mi prišlo oznámenie o schválení do Lúčok. Už som do kúpeľ 2 x volala a ešte nemajú ten návrh tak zas zajtra :D viem že do 16.5.2018 mám najneskôr nastúpiť ale to z toho oznámenia.
@katkano dobre super tak možno sa stane že sa stretneme.. ja sem podávala .5.4 tak asi do mesiaca mi príde odpoved.. 🙂
ahojte, o týždeň ma čaká operácia odstránenia maternice laparoskopicky, kvôli myomu, vaječníky zostávajú. čítam tu rôzne príspevky ohľadne pooperačného stavu (ďakujem, aspoň viem na čo sa mám pripraviť) ale chcela by som sa spýtať na zdravotný stav tak cca rok, dva po .... ako sa cítite, či sa to neprejavilo inde, napr. pribratie, oslabená imunita a pod. a tiež ako je to po sexuálnej stránke. ďakujem 🙂
Nebude niekto od 2.7.2018 v Lúčkach?

A dala ti aj niečo ja akurat mam miestami ,také špinenie a čo ti povedala,máš to už zahojene či nie ešte. kedy ideš k nej.
@posta10