Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu
píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor
Ďakujem... No uvidím. Začínam byť riadne vystrašená. Obvykle nebývam vôbec chorá, ani sople. Aj teraz sa necítim zle, len tie myomy nešťastne sú už cez čiaru... Sú vrastene v stene maternice, musia ísť rezom. Tak snáď to bude dobre si vravím 😐 každopádne, nech už sú Vianoce 😊
Ja som bola na príjem 16.10. na klenovej, no vraj to možné nebolo na operáciu, tak ma poslali domov a v decembri si mám zavolať termín na január. Ja mám obrovské cysty a tým, že som už roky onkologický pacient, tak dosť zvažujú, co a ako. Ale asi sa mi to zmenšilo , keď má poslali domov. Nemuseli by ma vôbec operovať, to by bolo najlepšie 🙂
Mne tiež vyberali, dva dni ma to pobolievalo, potom ok...aj mi robili plastiku močového ústrojenstva, takže dva dni som nevládala ani stáť, po operácii som bola 24 hodín na JISke, dalo sa to vydržať
@habanka2014 Ahoj ako sa ti darí? A tvojej sesternici? Mna čaká operácia tiež rakovina krčka veľmi sa bojím operácie ešte neviem čo všetko budú brať. MR mám dobrú len na krčku mály nález výsledky z PET CT budem mať cca v piatok a v piatok ešte ARO a nato dostanem termin. Budú ma operovať OUSA. Teba kto operoval? Bola si ajna tom PET CT? Onkomankery ti brali aj pred operáciou? Aké si mala hodnoty? Ja mám onkomankery negatívne. Rez ti robili bikinový alebo od pupka? Ako bolo v kúpeloch? A po chemo a ožiare si ako zvládala? A vypadali ti aj vlásky? Ďakujem
Ahojte dievčatá, je tu niektorá ktorá mala po operácii problém s únikom močom? Upravilo sa jej to časom alebo bola potrebná nejaká ďalšia operácia? V utorok bolo 14dni od operácie a od včera mi uniká samovoľne moc :(Zajtra idem k doktorovi tak sa strašne bojím ze to bude trvalé a budem nosiť stále vložky. Cviky na panvove dno cvičím. CÍTIM SA VEĽMI DOBRE AKURÁT STRAŠNE KŔČE SEM TAM TRAPIA A STOLICA A Vetry potriapia. KONEČNE SA MI UĽAVILO PO OPERÁCIE ZE NR POTREBUJEM ŽIADNE LIEKY OD BOLESTI A TERAZ ZAS TOTO:(
Mám otázku. Keď mi odstránili maternicu, tak asi aj krčok, či? Pred pol rokom som mala hysterektomiu, zabrali mi teda maternicu plus vajcovody, ostal mi jeden vaječník. Odvtedy som mala už viackrát sexuálny styk a manželom, ale dnes ma to trochu zo začiatku bolelo a trochu som krvácala. Nechcem už tedy sex cez sviatky, až po nich a keď budem znovu krvácať, pôjdem k lekárke. Je možné, že ked som onkologická pacientka (pľúca), že by boli nejaké metastázy v tom zvyšnom vaječníkku, alebo sa mi vútro mechanicky poškodilo, kedže ma to aj bolelo a preto tá krv?
Ahoj v stredu mi robili kyretaz cez brucho vajecniky mi nechali a neviem vynachvalit Klenovu len mam otazku ci mam narok na kupele ked mam 39 rokov a nie som onko pacient dakujem pekne za odpovede
Treba si riadne oddýchnuť ak sa dá. Ja už mám v týchto dňoch 3 roky od operáciie aj následnej liečby. Prajem všetkým, čo tým prešli skoré uzdravenie a pozitívne myšlienky.
@jahodka11
@katkano
Dievcata- prosím ešte. Dnes Som volala so "spolupacientkou" a ona mi hovorila, že jej vcera jej gynekologdl vyberal štichy z v nutra. Ze jej zostali tie smerujuce do brusnej dutiny- vytiahol jej ich 6. Mne moj gyn.o stichoch nic nespominal. Aj vám vyberali? Mňa pri kontrole ani nepozetal z vnutra- len sono mi robil a ze bsetko ok. Od operacie mame 2 mesiace. Koľko od oparacie si môžem podat navrh na liecenie? Jej hned vypísal- mne moj zas nic nespomenul. Dakujem

@maminab a? ... mozes aj nejake skusenosti? mala si svojho lekara? ako si dopadla?