icon

Infúzny vitamín C - Injektopas 7,5 g

niky29
24. jan 2014

Dobrý deň,
neviem, či sa tu táto téme už preberala. Chcem sa opýtať, nakoľko som našla protichodné odpovede, či tento vitamín C je na stupnici Ph zásaditý alebo kyslý? Mamina má rakovinu prsníka a podávame ho v rámci liečby 7,5 g 3 krát týždenne. Len teraz sme začali...Avšak niekde som sa dočítala, že treba začať s vyššími dávkami, 30 g/infúzia. Len teraz som trochu v pomykove ohľadom Ph. Budem veľmi rada, ak niekto zareagujete....A ak máte informáciu, o nejakom onkológovi, ktorý naozaj človeku naslúcha a viem sa s ním aj porozprávať, nielen naordinovať ďalší typ chemoterapie, nakoľko predchádzajúca nepomohla, budem veľmi povďačná za typ...Vopred ďakujem....

katus226
9. okt 2017

@nkubova v lekarnach v Rakusku ho dostat, ale odporucam vopred ich kontaktovat, lebo nemusia mat take mnozstvo prave na sklade. my sme raz kupili 20 baleni v Mistelbachu - rano sme tam sli, zistili sme ze nemaju tolko, do druhej poobede sme pockali, kym ho objednali a doviezli. recept samozrejme netreba.
potom sme objednali online z Nemecka, cez online lekaren a balik prisiel v poriadku, na colnici neskoncil - v ramci EU by sa to stat nemalo, ci?

zhrnutie mojich skusenosti spred dvoch rokov:
Slovensko - cena jedneho balenia cca 26 eur, treba recept
Rakusko - dostat v lekarnach bez receptu, ale treba si pon ist osobne, nepredaju ho online. cena polovicna!
Nemecko - bez problemov online, bez receptu, cena stvrtinova!!!

co je ale dolezitejstie - a na co sme zial doplatili, je totalny problem najst lekara/sestricku ochotnu podavat tieto infuzie onkologickemu pacientovi. totizto: u nas ide o neschvaleny sposob liecby, co by ich mohlo prist poriadne draho, kebyze ich niekto nahlasi. takze vopred najskor najst ochotneho zdravotnika, az potom kupovat vo velkom. samozrejme, na posilnenie imunity ho dnes podavaju hocikde. niektori su ochotni akceptovat, ze si prinesiete vlastne balenie (kupene lacnejsie) a oni si inkasuju iba za podanie infuzie.

30mamina3
9. okt 2017

@katus226 možem poprosit neaky link kde sa to da objednat na slovensko z nemecka?

katus226
9. okt 2017

objednavali sme cez https://www.eurapon.de/
vo vyhladavani staci zadat Pascorbin
tu je priamo balenie 2O kusov za zvyhodnenu cenu https://www.eurapon.de/pascorbin-injektionsloes...

zuzuana
10. okt 2017

12€@30mamina3

nkubova
10. okt 2017

@katus226
Dakujem za cenne rady...posluzia zas niekomu...my sme sa uz medzitym tiez zorientovali...
DAKUJEM 👏

something
12. okt 2017

Na sk stoja uz 14€ ja osobne ich podavam 😉

13mina
12. okt 2017

@something mozem vediet, kde tie infuzie podavas?

something
13. okt 2017

@13mina spravu mi napiste

13mina
14. okt 2017

@something pisala som

niky29
autor
16. okt 2017

@fazula78 ahoj, chcem sa ťa opýtať, či sa tvoj ocino stále drží i napriek tomu, že odmietol chemoterapiu. Moja teta podstúpila mastektómiu pred týždňom a mala by začať brať chemo. Ja som zásadne proti, nakoľko moja mamina zomrela v 2014 tiež na rakovinu prsníka po troch dávkach chemoterapie, vtedy sme ale neskoro začali s dávkami vitamínu C a aj to s minimálnymi. Myslíš, že 1g vit. C/1kg váhy nie je vysoká dávka? Ak by to človek bral každý tretí deň pri váhe 75 kg, tzn. 75g/aplikácia, mesačne to vyjde na 100 fľaštičiek. Ako dlho by sa mala brať táto liečba? Bojím sa, aby jej to nejak neuškodilo. Obličky má podľa výsledkov v poriadku. Díky moc za odpoveď

something
17. okt 2017

@niky29 75kg/tyzden?

katus226
19. okt 2017

ahojte, rozhodla som sa posunut dalej informacie, ktore sme zozbierali pri (zial neskorej a neuspesnej) liecbe clena rodiny. bral chemoterapiu, ktora mu sposobila trombozu - a tym nakoniec aj vypadla moznost podavat vitamin C intravenozne. pretoze vtedy musia byt v dobrom stave nielen oblicky, ako sa spravne spomina vyssie, ale aj zily. nizsie kopirujem info - viacero uryvkov. mozno niekomu z vas pomozu.

Vitamin C intravenozne (info od jedneho lekara):
- mame zacat 7,5g vitaminu C (co by mala byt jedna ta ampula) na 450ml slaneho roztoku
hned dnes
- Zajtra rano - 7,5g vitaminu C na 450ml slaneho roztoku
To iste vecer
- Treti den - 7,5 g vitaminu C na 400 ml slaneho roztoku
rano, vecer
- Stvrty den - 7,5g vitaminu C na 300ml slaneho roztoku
rano, vecer
Davkovanie mame stupnovat, kludne aj na 5-6 ampul denne a znizovat pomer roztoku (mozeme ist az na pomer 30g vitaminu na 300ml roztoku v jednej davke - ale to postupne, hlavne neskor pocas chemo a ozarovania).

vsetko dalej je info od ineho lekara, ktory tomuto nebol velmi nakloneny, ale poradil, za co sme mu vdacni:

odporucil hlavne dlhsiu dobu jednej infuzky, aj hodinu a dlhsie - vtedy sa s tym organizmus najlepsie vyrovnava. denne davky zvysovat pomaly, po dvoch dnoch vzdy pridat 500 mg v strave, ak nemozeme davat dostatok infuzii.

keby sme sa rozhodli davat mu infuzie doma, mame si kupit elektronicky tlakomer (v priebehu dna monitorovat) a pulzny oxymeter - meria saturaciu kyslika v krvi. norma pre saturaciu je 94-96, akonahle uvidime ze hodnoty klesaju k 90, treba infuziu okamzite prerusit.

takisto by nam sestricka musela napichnut zilu a ukazat ako cisto zavesit infuzku, aby sme nesposobili infekciu.

pri dlhodobom uzivani hrozi riziko zataze obliciek - mohli by sa vytvorit oblickove kamene, museli by sme ich liekmi rozpustat.

vitamin C - kyselina askorbova - je kysla latka, preto docasne poklesne pH v krvi. pri prudkom poklese sa to da "vydychat" - dychanim sa vytvori CO2 a pH sa vyrovna. len samozrejme nesmie upadnut do bezvedomia.

!!! hrozi este riziko zapalu zil - cecko do zily moze palit a zily sa casom nicia. cize lepsie je kazdy tyzden pichat do inej zily. pri dlhodobom uzivani sa moze stat ze uz nebude kam pichnut - vtedy treba liecbu prerusit a pockat, kym sa zily daju opät doporiadku. treba teda pozerat pozorne, ako to znasaju zily.

upozornil nas ale aj na pravne dosledky, keby sa pacientovi pocas infuzii nieco stalo. to uz je riziko, ktore musi kazdy zvazit sam. koniec-koncov, ide tu predsa o zivot.

miskanikolas
6. nov 2017

@vitaminikc môžete mi prosím napísať správu? Mala by som záujem o C infúzie pre svokra

13mina
8. nov 2017

Dnes som bola prvikrat na tejto infuzii.
Je normalne, ked sa po nej citim slabá?

mafinak
29. máj 2018

@vitaminikc ahoj mala by som záujem napíšte mi správu do emailu mafinak@azet.sk

sylvasik
11. okt 2018

Ostalo nám 6 krabiciek pascorbin,ak by bol záujem napiste

30mamina3
14. okt 2018

@sylvasik pekný deň. aká je cena?

13mina
16. okt 2018

Prosim poradte, kde podavaju infuzie vitaminu C v Bratislave, za rozumnu cenu?

13mina
17. okt 2018

@tin007
V imunovital som bola pred rokom, bolo to take neosobne. Rdsej by som malu ambulanciu s ludskym pristupom.

tin007
17. okt 2018

@13mina Imuno-alergo poznam dr. (mala som tu cest sa 2x rozpravat) a mam z neho zmiesane pocity; raz bol az hruby a druhykrat velmi mily. Ale neriesila som infuzie Ccka, mozno to manazuje niektora zo sestier a je to v pohode. Vsak si tam zavolaj a spytaj sa, ako to prebieha.

ferokrat
Autor odpoveď zmazal
13mina
17. okt 2018

@tin007 ja uz do takychto centier radsej nie. radsej malu ambulanciu.

oravcatko
3. nov 2018

Zdravim,predam 20 kusov vitaminu C.bohuzial mamka nestihla uzit.cena,za aku sme kupili: 10 €/1 kus,mozna dohoda pri odbere vsetkych flasticiek naraz.

mimi299
29. nov 2018

Ahojte ma niekto na predaj 20 flasticiek 7,5 vitaminu C?

oravcatko
29. nov 2018

@oravcatko zial,uz neaktualne

82janulka
16. dec 2018

@inka04 Prosím vás , dáva tá doktorka ešte injektopas a ak áno aká je u nej cena , môžem si priniesť svoj ? Keď tam bola ešte doktorka Hrusovka chodili sme tam , škoda že sme nezostali vôbec som o tomto nevedela . Tatino má rakovinu pankreas teraz mu navrhli chemo ale chceli by sme vyskúšať aj toto . Ďakujem za odpoved .

inka04
16. dec 2018

@82janulka Tusim 35 EUR jedna aplikacia a svoje asi nie. Treba zavolat, opatat sa.

nani86
18. dec 2018

Dobrý deň.
Chcela by som sa informovať ohľadne objednania infúzie vitamínu C z Nemecka.
Dnes som si objednala z online lekárne eurapon.de 32x50ml na Slovensko, kt. som aj zaplatila. Nedávno ma kontaktovali, že také veľké množstvo nemôžu poslať do zahraničia, max. 10ks. Ako je to možné?
Ke tu z Vás niekto, kt. tiež objednal z Nemecka a mal podobný problém?

elissa2009
8. jan 2019

@katus226 takze sa nemôže podávať ak ma pacient trombozu? Ďakujem