icon

Išli by ste k doktorovi?

30. dec 2022

Ahojte, uz od pondelka sa trapim s chorobou ☹ zacalo to suchym kaslom, potom neskutocna zimnica, teploty a citim sa ako keby po mne presiel valec :( je to cim dalej tym horsie, vcera som cely den lezala a potila sa a dnes mi je este horsie, teplota neustupuje, dnes stupla na 38,5, v hlave mi duni, mam studene koncatiny stale, robila som si aj test na covid, ale vysiel negativne. Mam ist k obvodnej pre ATB? Psychicky som z toho velmi vyflusnuta lebo nevidim vobec zlepsenie ☹ dakujem

Strana
z2
nikha2809
30. dec 2022

My sme mali tiež chrípku, obe deti po týždni dostali ATB, dr.mi vravela že teraz je tá chrípka tak agresívna že potom spôsobí aj niečo bakteriálne a treba ATB.Aj muž mal po týždni teplôt, zavolal dr a hneď mu predpísala ATB a už mu bolo potom oveľa lepšie aj rýchlo zabrali.Ja by som zavolala alebo šla teda byť tebou

0silvia0
30. dec 2022

@dominika7990 este raz, ja som pisala, co by som robila ja. Autorka si moze urobit podla seba. My netusime ako sa ona citi, to si uz musi vyhodnotit ona sama.
V prvom rade by som kontaktovala lekarku a postupovala podla jej pokynov, to som aj napisala. Lekarka vie lepsie ake virusy su teraz v obehu a pre moje uspokojenie by som si urobila domaci test.

baboobchod
30. dec 2022

K lekárovi by som este nešla a pockala do pondelka - utorka. 38,5 je nič, od pondelka iba 5.deň , to je tiež nič. Pripadne by som si spravila sama crp test z lekárne a podľa toho sa zariadila.

autor
30. dec 2022

Baby, dakujem za vase nazory. Kazdy je iny, ale samozrejme je to normalne. Napisem vam teraz moju dnesnu skusenost. Isla som predsa k tej lekarke - proste som sa vobec necitila dobre a bala som sa aby som nahodou nemusela cez vikend navstivit pohotovost. Moja lekarka tam nebola, tak som sla k zastupujucej. Poslala ma cakat von, ze mam ist pod okno, ok, nikoho v cakarni nemala, mala som rusko a vsetko, ale isla som, nechala ma stat vonku, potom asi po 10minutach otvorila okno, pytala sa ma co mi je a podobne, tak som jej povedala. Karticku poistenca odomna brala tak ako keby som mala svrab alebo co a este sa rozculovala ze musi si po kazdom zobrati karticky od pacienta umyvat ruky!!!??? WTF, tak si dam asi rukavice alebo ja neviem, ved je lekarka a nebudu k nej chodit zdravi ludia snad 🙈 bola som tak mimo, ze som to neriesila. Zatvorila okno, po dalsich 5minutach ho otvorila, dala mi papier, ze mam ist do lekarne si pre lieky, nasadila mi ATB na zaklade neviem coho, lebo ma ani nepopocuvala ani neurobila CRPcko a zatvorila okno. Ja sa len pytam, ze keby mala ambulanciu na poschodi tak ako ma bude vysetrovat? Ci ani by ma neosetrila? Toto je proste slovenske zdravotnictvo a este im pridavajme na platoch a davajme odmeny 🙈

bublinka1426
30. dec 2022

@anonym, krasne si to napisala..este aj zvysenie platov cakaju. tiez mam podobnu skusenost. takze len suhlasim ze slovenske zdravotvnictvo ide dolu vodou...
inac moja lekarka ked neordinuje, ma napisane, ze jej zastupujuca lekarka berie len ludi V OHROZENI ZIVOTA inac ze nemame k zastupu ani chodit, to je len taka perlicka k tvojmu komentu....aki su nasi lekari...plus to ordinovanie cez telefon, to naozaj nema chyby.,..a tato ti anozaj mohla apson crp zobrat. no skoda. ake ti dala atb isto sumamed :D ten davaju ako lentilky :D teraz kazdy len sumamed

loginexistuje
30. dec 2022

chod si kupit do lekarne crp domaci test a ak nemas vysoke crp nad 30 je to virusove a atb ti skor poskodia ako pomozu

lavinis
30. dec 2022

Po 5dnoch ak by sa to nezlepsilo
Pre mňa je ľahšie vydržať doma ako ísť v takom stave k lekárke

autor
30. dec 2022

Mna len zaraza ze takto ti dokaze lekar dat nejake ATB (klabax ci co mi to dala) od brucha, ziadne predchadzajuce vysetrenie, ako takeho psa ta posle von pod okno. Dnes uz veru malo lekarom a zdravotnikom ide naozaj o zdravie pacienta ☹

0silvia0
30. dec 2022

To je fakt hrozne zaobchadzanie... Ten crp test si radsej naozaj kup a uvidis podla neho.

madeline1
Autor odpoveď zmazal
madeline1
30. dec 2022

vedia dat aj po telefone len treba povedat co ti je a pod....crp ti nemusi robit zakazdym a co sa tyka teba, mala si mat cerstvy covid test, nie na preukazanie sa, ale mozno sa doktorka pytala a ked si jej povedala napr., ze si si ho robila pred tyzdnom pri trebars silnom dusivom kasli, tak ano poslala ta na vzduch, pod okno kym si zapisala udaje...rusko si ale snad mala...a nabuduce do lekara skor, pripadne si zavolaj, lieky ti mozu predpisat aj na dialku...atb ti vie dat aj na zaklade toho aky mas kasel, ako dlho mas kasel a kde ta pri kasli boli...

autor
30. dec 2022

@madeline1 ja som si robila dnes rano covid test, to som jej aj hned povedala samozrejme.

daniela2202
30. dec 2022

Jasné že choď, bez ATB ti to neprejde

kikushaa
30. dec 2022

Mrzi ma tvoja skusenost, ja by som tej mojej obvodnej dopriala aj 5000€ lebo si to zasluzi, neviem ci len ja mam stastie na super doktorov, ale s tymi s ktorymi sa bezne dostavam do kontaktu (obvodna, pediatricka, gynekologicka, zubar, a internista) su vsetci dr s velkym D. Moja nemala problem ked som mala podozrenie na kovid ma monitorovat kazde dva dni (prepitujem vzdy jej pisem email, lebo viem ako su tu doktori vytazeni ona mi potom volala po svojej pracovnej dobe co som teda bola v nemom uzase)

Strana
z2