icon

Je bezpečné navštevovať kurz počas tehotenstva?

11. feb 2024

Ahojte. Ide o to že chodím na kurz. Inštruktora bola na dovolenke v exotike. Ja mám malé dieťa. Písala po príchode domov že majú vysoké horúčky a hnačky. Odkladala celý týždeň "vyučovanie" s tým že im je hrozne. Ale s tým že som tehotna a mám 2,5 dieťa už mám stres či to nie je napr.meningokok. Ale zároveň je mi trápne sa jej spýtať. Momentálne u nás úraduje choroba čiže dcera má oslabenú imunitu...a bojim sa že dačo donesiem domov...aká je pravdepodobnosť že si doniesli domov niečo také? Podľa fotiek boli na luxusnejšej časti a nie mestkých častiach...nechcem byť dotieravá a pýtať sa či mali očkovanie. Dcéra dostala prvú dávku na meningokoky ale na preočkovanie sme sa žiaľ nedostali lebo stále mala dáky soplík alebo čosi...

viestta
11. feb 2024

Vsak ste sa este nestretli, tak coho sa obavas? Dohodni sa, ze budete pokracovat ked budu zdravi.

autor
11. feb 2024

@viestta od zajtra by sa malo pokračovať. A ja mám strach tam ísť..🙈nemám stres že to už máme ale že to donesiem keď sa s ňou stretnem.

viestta
11. feb 2024

Tak sa jej spytaj, ci uz su v poriadku. Ak ano, tak kde je problem?

domi2425
11. feb 2024

ako dlho to je od prvych priznakov ? ved infekcna pokojne byt moze aj ked uz ona sama uz nema priznaky

autor
11. feb 2024

@domi2425 no asi týždeň plus minus...ale ona pracuje s ľuďmi ide o pedikúru...nemala by chodiť keď jej nie je ok,nie? Neviem keď ide o moje dieťa stresujem aj nad takým čo nie je.

iwesska
11. feb 2024

Keby mali meningokoka,tak do 24 hodin bez liecby by zomreli. Takze ak ziju tyzden,asi ho nemaju. Navyse mas dieta zaockovane,aj ked jednou davkou,ale mas. Ved ju popros nech si da respirator a ty tiez. Tolko chorych ludi a prenasacov stretavas bezne v obchode,tych sa nebojis?

domi2425
11. feb 2024

tak toto je podla mna namieste, ja som robila v infekcnom prostredi a kvoli tomu som aj prestala😄tyzden je za mna malo ale ved pedikerky nosia rukavice a hygiena je zvysena.. ale ak ti az tak velmi zalezi na tom tak dalsi tyzden bez pedi hadam vydrzis

autor
11. feb 2024

@domi2425 tu nejde o to či ja potrebujem pedi alebo nie...ten kurz ma stál 1100e a mali by sme nastúpiť...

niekto2hy
11. feb 2024

Tak si zajtra treba zobrat: rusko,jednorazove rukavice,okuliare(stit),biely overal...

autor
11. feb 2024

@iwesska myslím si že väčšia pravdepodobnosť je od dovolenkárov dačo chytiť ako napr.v Tescu.

autor
11. feb 2024

Preštudovala som si internet. V Dominikánskej republike veľmi menimgokoky nespominaju. Tak snáď..😀

domi2425
11. feb 2024

aha sorry ja som ta nepochopila😅

autor
11. feb 2024

@domi2425 v pohode😀

iwesska
11. feb 2024

Preco si si zo vsetkych chorob vybrala akurat meningokoky? Mozu mat aj malariu,horucku dengue a kopu inych virusov. Vobec nevies kto kde kedy bol na dovolenke,kym ti to nepovie.