icon

Je Ciprinol a Ciphin vhodná zámienka?

damira90
13. feb 2024

Prosím vás mam akútny zápal, no dr. Mi hovorila ze predpise na dýchacie cesty nosohltan a celý krk dutiny ciprinol 500. Ale lekárnička mi dala Ciphin 500. Všimla som si to doma. Neskusali ste niekto tieto lieky či sa ozaj pomýlila.

chastity
13. feb 2024

je to to iste

suzitok
13. feb 2024

Ja som mala predpísany Ciphin a mne dali Ciplox, účinná látka je rovnaná a zrejme u teba to bude tiež ten istý prípad s tymi dvomi liekmi.

hugigugin
13. feb 2024

@damira90 https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/cip...
V kolonke podobne produkty si najdes a prečítaš účinnú látku. Je tá istá

stanulienkat
13. feb 2024

A to si neskusala najprv pogooglit o co sa jedna?
Je to ta ista ucinna latka. Google by ti to povedal.

damira90
autor
13. feb 2024

FU dievcata tak mi odlahlo ze si to mozem uz dat googlila som ale jedna pisala o mocovych cestach , mne hovorila dr ze je to na dychacie cesty antibiotikum. Tak som jelen z toho a + ten nazov iný som sa naplašila su asi sirokospektralky :/ dakujem ak su také isté idem si aj dat. este raz vdaka

suzitok
13. feb 2024

@damira90 je to v pohode, tiež som to mala na močové cesty a preliečilo mi to zároveň aj chrípkový stav a hrdlo..može sa to aj na to uzivat

pinkgirl
13. feb 2024

@damira90 neboj lekárnička vie čo ti má "predať", lebo sa riadi účinnou látkou - a keďže rôzne farma firmy používajú aj rôzne názvy, tak sa tvoj liek z lekárne môže líšiť od názvu toho čo ti dr.vravela. A pokiaľ ide o spojitosť angína a mechúr, tak tu ide v oboch prípadoch o mäkké tkanivá, preto sú tieto atb vhodné na liečbu oboch zápalov.

lalu_sk111
14. feb 2024

@damira90 tak ako je Panadol, Paralen..a je to to iste len iny vyrobca aj toto je tak. Treva sledovat nazov ucinnej latky.