Je človek po 10 dňoch karantény neškodný?
Je clovek,po 10 dnoch karanteny neskodny,ked uz nema priznaky???
Lebo niektore dokttorky,napr kozna, kaze prist na vyseyrenie az o dalsie 2 tyzdne
@3michaela23 ak mal príznaky , tak karanténa trvá dlhšie ako tých 10dní....len pri bezpríznakových kedy mal človek nízku nálož vírusu prestáva byť infekčný po 10dňoch....
stačí 10 dni od prvych priznakov, dlhsie clovek infekcny nie je. Uz ze netreba ani opakovat testy, aj ked viem, ze niekde sa to robí
@mogaa určite nie. Ak posledné tri karantény nemá človek už žiadne príznaky (okrem únavy, straty čuchu a chuti - to trvá dlhšie kým sa upraví) po 10 dňoch je uvoľnený z karanteny a nie je infekčný. Som pozitivna teraz karanténa mi končí 27.11. , dva dni pred ukoncenim mám volať obvodnému ohľadom svojho stavu a ak bude dobre, ukončí mi karanténu bez nutnosti testu. Hneď tri dni po skončení karantény som objednana s malou na poradňu. Tak už určite infekčná nebudem, keď si detský dovolil má tak objednať. Samozrejme to všetko za predpokladu ak nebudem mať posledné tri dni žiadne príznaky
@3michaela23 môj manžel 2x po sebe POZITÍVNY ( my cela rodina negatívny) . Obvolali sme skoro celé SK . Lebo nikto nam nevedel poradiť . Nakoniec na hygiene nám povedali že keďže je asepticky po 3 dňoch nám končí 3.týždňova karanténa. Keďže nebol už infekčny.
Samotný lekár nám nevedel povedať čo robiť. A žiadal aby sme ho následne kontaktovali ak a dozvieme ako postupovať.
@simka1454 presne nás prípad. Tiež bol manžel v stredu na antigenový test (aj ja), tiež karanténa do budúceho piatku, tiež máme volať vo štvrtok, piatok ohladom príznakov. Ak nebudú, tak v pondelok si má prísť pre tlačivo pre zamestnávateľa. Ja takisto, hoci som na md, mám si prísť pre tlačivo že som prekonala covid. Nám keď volali z hygieny tak sa na kontakty pytali.
@qwert87 nám nevolal nikto, u obvodnej som nahlásila mužove telefónne číslo. Ja som na teste nebola ani syn a dcéra ale sme doma. Dcéra len do prace dala vedieť ze nepríde. Ale ona pôjde budúci týždeň na antigenovy test keďže pracuje v škole tak aby bola istota že bude negatívna. Ale inak vôbec nám nikto nevolal.
@simka1454 my sme boli v stredu a z hygieny nám volali piatok ráno,chceli rodné čísla, telefónne čísla, kontakty. Potom aj na mail poslali "zápisnicu" čo všetko mame robiť, dokedy máme karanténu. Ja keďže som tiež pozitivna volala som svojmu obvodnému, ktorý si to zaznačil, poučil ma o liečbe, mám volať pred skoncenim karantény, ak bude všetko, karantenu mi zruší. Tiež som volala pediatrovi našich detí. Sú s nami doma v karantene, starší je doma zo škôlky, tam som tiež hlásila že sme v karantene. Ak budeme bez príznakov tie posledné tri dni, pediater nám vypíše tlačivo do škôlky a kľudne ten ďalší pondelok môže ísť.
@qwert87 ahoj takže deti si nemusela dať testovať? My sme s mužom pozitivni deti testované neboli, zostali s nami v karanténe oni zatiaľ žiadne príznaky nemaju..
@misenka242 nie, majú 4 a 2 roky a 2tyzdnove novorodeniatko. Deti do 7 rokov pediatri väčšinou neposielajú testovať. Majú byť doma s pozitívnymi rodičmi a sledovať ich stav. Pred skončením karanteny nemôže mať nikto z nás žiadne príznaky, ani deti. Ale možno to synovia aj mali. Lebo mladší mal jeden deň veľku hnačku, bolesti bruška a hlavy a bol tri dni uplakaný, som myslela že zadné stoličky, ale nie, zub nevyšiel. Tak neviem. Starší sa stazoval jeden na hlavu a že mu je zima. Odvtedy nič. Tak neviem či to aj oni náhodou neprekonali.
Tu stratu chuti a čuchu má každý kto je pozitívny? Môj muž mal teplotu po dva večeri a cítil sa tak ako pri chrípke ale čuch ani chuť nestratil.
tazko povedat ja om niekde citala, ze az po 26 dnoch nie po 10, to sa aj mne proste vidi byt hrozne malicko

@3michaela23 môj ex bol pozitívny, s príznakmi. Po 10 dňoch išiel na pretestovanie, bol zase pozitívny a doktor ho vypísal ešte na týždeň. Ale vraj už nebol infekčný. Každý si robí čo chce. Každý sa bojí, keď povieš, že si alebo bola pozitívna.