Je ešte povinná preventívna prehliadka u zubára?
Ak chceš mať predplatené z časti úkony u zubára, tak áno
Preplaca, len musi mat lekar zmluvy s poistovnami. Vacsinou uz ale preplacaju len cast a doplaca sa.
Nie je povinná a nikdy nebola. Len máš z toho výhody.
@vanilkovazmrzka zrušené sú len benefity. Ale ak má zubár zmluvu s poisťovňami, časti úkonov stále uhrádzajú
No povinna nieje
Ja chodim na spickovu kliniku, prevetivku mam zadara ,platim len rontgeny a potom platim aj menej za ukony ktore treba. Ale zas nenamyslam si ze je to velky rozdiel😃
Kedy bola povinná ?
Nikdy
Nic nie je povinne. Dokonca ju nemusis mat ani ked chces vyuzit benefity, vtedy staci mat vseobecnu a gynekologiu ako zena. Ja nemam oficialne evidovanu prehliadku uz 10 rokov, kedze chodim na sukromnu kliniku, co nema zmluvy s poistovnami. A predpokladam, ze vacsina Bratislavcanov to tak ma, k tym piatim zubarom co este robia na poistovnu sa asi nezmesia vsetci 😁
@maranta_leuconeura presne tak. A ide ma vytocit, ze hoci si platim zdravotne poistenie, poistovna mi ani symbolicky neprispeje. Ide o princip… Je to nefer.
@simsalabim no a s gynekologmi je to podobne. Ti si to daju sice preplatit poistovnou, ale nezabudnu si vypytat rocny poplatok, poplatok za objednanie, poplatok za nastroje, za rozsireny cytologiu atd atd...
@maranta_leuconeura ano, platim rocny prispevok na gynde, zubara a hygienu komplet celu, ocnu takisto, lebo zohnat zazmluvnenu je problem… platim aj lieky, ak tito nezazmluvneni nieco predpisu… odvadzam cely zivot do poistovne a niekto dobrovolne nezamestnany mimo BA u zmluvneho zubara atd ma na prispevok narok 🤷♀️
@simsalabim svokra je jedna z tych, co maju este zmluvneho v BA, ale teda to su zazitky... Ze akutny stav, nech sa paci, o mesiace. Preventivku ma termin rok vopred, ked nestihne alebo jej nieco do toho pride za rok, smola 🙈
žiadne preventívne prehliadky nie sú povinné.
@maranta_leuconeura rozsírenú cytológiu prepláca napríklad vseobecná (mnoho ľudí to nevie) do výsky 30€ (nerobím reklamu :D len to viem, keďže si to dávam preplácať každý rok)
Povinna nikdy nebola a ani nie je, akurat zrejme zostalo to, ze ak si chces uplatnit ine bebefity (okuliare, lieky...), musis ju mat absolvovanu. Vseobecka to tak mala, ci aj ostatne poistovne, neviem.
@vanilkovazmrzka ZP preplaca zakonom stanovene ciastky za ukony vymenovane v zakone (alebo vyhlask, ale to je jedno), priamo zmluvnemu zubarovi. Zrusili len zubne benefity.
@mandzula vseobecna to tak nema uz aspon tri roky, resp pred tromi rokmi to odomna nechceli
@maranta_leuconeura v podmienkach penazenky zdravia je uvedene, ze jednou z podmienok uplatnenia benefitov je pravidelne podrobovanie sa preventivkam, tak neviem. Na infolinke mi bolo povedane, ze musim mat absolvovane vsetky veku prisluchajuce preventivky a ja ich aj vzdy mam, takze neviem posudit, co je na tom pravdy. Logiku by to vsak malo - zaplatime ti len vtedy, ked sa aktivne zaujimas o svoje zdravie a tym eliminujes naklady poistovne na pripadnu drahu liecbu.
@mandzula no ved je to tak ako hovorim, dala si toaj v odkaze. Pre uplatnenie benefitu staci vseobecny a gynekolog, ziadny zubar 😉
,,Povinné preventívne prehliadky
Žena musí absolvovať preventívnu prehliadku u všeobecného lekára pre dospelých (do 75 rokov veku - vrátane) a gynekológa (od 18 do 70 roku veku - vrátane)."
@maranta_leuconeura fakt, mas pravdu, som to nedocitala.😄
Žiadna preventívna prehliadka nie je povinná.. každý je zodpovedný sám za seba a za to ako pristupuje k svojmu telu a chrupu..
Nieje povinna
Avsak je podla mna stale rozdiel kebyze mam zaplatit 60€ alebo 30€
( teda aspon ja u svojho zubara tak mam), takmer vsetky vykony su o polovicu drahsie bez preventivky ale s preventivkou
U gyn neplatim nic, nikdy som neplatila, vseobecna neplatim tiez nic
U lekara bez zmluvy som vlastne ani nikdy nebola, vzdy som si vyberala takych co zmluvu s mojou poistovnou maju a nikdy nebol problem ani s terminom
@simsalabim poistovne hradia len to, co urci zakon. A zubny benefit bol zial zruseny vsade...
@nikolet29 ak nemas preventivnu zubnu, tak plomby si hradis v plnej vyske.
A bez ohladu na to, ci je to povinne.. teba nezaujima, ci mas chrup v dobrom stave? Hygiena a zdravie zubov je zaklad zdravia ako takeho. Ked sa to zanedba, moze to sposobit sarapatu - ochorenia na inych organov, napr.aj na srdci. Takto ma upozornila kardiologicka. Ako..ja na prevencie chodievam, zuby si cistim, ale ako sme sa bavili, tak mi aj toto povedala.
Ja chdodievam na vsetky prevencie, aj gyndu, aj vseboecny lekar, aj zubnu. A aj na tu kardiologiu, hoci by som uz nemusela, tak sa snazim raz-dvakrat do roka ist.
@siska53 ano, ale kym zruseny nebol, tak som rovnako narok nemala ani na miniaturny prispevok. Lebo sukromny zubar, co na tom, ze plne hradime vsetko pre vsetkych 5 clenov rodiny.