Je Guttalax bezpečný pri problémoch s nepriechodnosťou čriev?
Zdravím mam 12 den problem citim sa plná a spodok brucha akoby take divne sťahovanie alebo ako to mam nazvať sla mi na zaciatku stolica ajemne ale úplná úľava neprišla bola som na pohotovosti lebo čapiky mi nezabrali iba trochu skontrolovali konecnik prstom citili tam stolicu ty mi pichli do žili nejaky liek a dali na doma 20g prasok MgSo4 dala som si ho vecer trochu sla tvrdá stolíca a potom vela vody aj na dalsi den no a potom nic no stale tie neprijemne pocity zostali tak som sla vcera zas na pohotovosť tam mi odobrali krv skontrolovali prstom konecnik tento krat zevraj necítia ze moze byt vyššie dali mi nejake dve čipky hlbšie do konečníka to mi vyliezlo len trochu stolice . Poslali ma na rengen sono brucha vidia v črevách vuac plynov ale ze podla krvy Soňa a rengene som v poriadku len vuac plynov vidia na sone poslali ma domov a ze sa mam objednat na kolenoskopiu. A ze zatial si mam kupit nejake prehanadlo pripadne volno predajne v lekárni ked som jej opísala poradila mi guttalax lebo mne idu len plyny a sama stlica nejde. Čítala som ležal ku guttalaxu a tam bolo napísané ze nemam ho užívať ked mam nepriechodnost čriev alebo prechodne spomalene peristaltiky a ocividne mam to kedze mi idu prdy tak neviem ci si mam dat ten gutalax alebo radsej nie .
Neskúšaka si laktulozu. To nie je prehánadlo ale posobi na zmakčenie stolice.
@anna777115 nie
Vyskušaj, kúpišnormálne v lekárni.
@123viktoria to vazne? S tymto otravujes na pohotovosti? To co uz mas v tej hlave...
@123viktoria to vazne? S tymto otravujes na pohotovosti? To co uz mas v tej hlave...
@bielykral 12 rocna tam asi sama nebola..
@bielykral tak asi ked mas sťahovanie plnosť nic nepomaha a tlak v konečníku asi zbehnem nie ? Nevies co to je neni normalne ked ti nic nepomaha a mas to tak dlhu dobu si nemal normalnu stolicu
@slavomira236 nemam 12
@slavomira236 nemam 12
@123viktoria to vobec nie je stav na pohotovost
@123viktoria to vobec nie je stav na pohotovost
@klarissa25 tam mi povedali zas nieco ine .mali ste to co ja ked tak vravíte ?
@slavomira236 aká 12 ročná?
@slavomira236 aká 12 ročná?
@bielasovicka ze ja mam 12 ocividne ale mam 18
Kup si radsej makrogol namiesto gutalaxu ,veeela vody pit a nasad si trosku dietu lahsie stravitelne veci a mozno aj probiotika ktore ti neodporucim kazdemu zaberu ine
Nepriechodnosť čreva nemáš, to je životohrozujúca situácia, plyny by rozhodne neodchádzali a mala by si ďalšie varovné príznaky.
Hlavne si nenamyšĺaj diagnózy. Keby si mala nepriechodnsť čriev, tak ťa okamžite hospitalizujú v nemocnici, lebo sa jedná o život ohrozujúci stav. Vtedy, by ti neodchádzali ani plyny, ani tekutiny, nič. Museli by ťa operovať.
Jedz olejové, pi veľa vody, pridaj pohyb, chôdza, cvičenie. Musíš dbať na kvalitnú stravu. Espumisan si skúšala?
Guttalax nie ,celý deň budeš mať pocit na wcko a nič z toho... vlákninu odporúčam Nestlé optifibre, večer vypiť,veľa tekutín,polievky,menej jedla, cviky na chrbát,brucho a určite prejde ten pocit
Jedz olejové, pi veľa vody, pridaj pohyb, chôdza, cvičenie. Musíš dbať na kvalitnú stravu. Espumisan si skúšala?
@loliki este nie neviem co to je
Guttalax nie ,celý deň budeš mať pocit na wcko a nič z toho... vlákninu odporúčam Nestlé optifibre, večer vypiť,veľa tekutín,polievky,menej jedla, cviky na chrbát,brucho a určite prejde ten pocit
@victory7897 snazim sa jest tak diétne ale stale nic a pocit plnosti len mam a tlaku v žalúdku a bruchu
Fatra , vyprošťovak ,možno pancreolan
Fatra , vyprošťovak ,možno pancreolan
@victory7897 Toto vsetko, čo si uviedla posobi na travenie, žaludok, pankreas, zlcnik pečeň. Autorka má problém s vyprázdňovanim, čiže potrebuje niečo na zmakčenie stolice a na peristaltiku čriev.
@victory7897 Toto vsetko, čo si uviedla posobi na travenie, žaludok, pankreas, zlcnik pečeň. Autorka má problém s vyprázdňovanim, čiže potrebuje niečo na zmakčenie stolice a na peristaltiku čriev.
@anna777115 píše že aj tlak v bruchu a žalúdku...tak aj na to
Kup si radsej makrogol namiesto gutalaxu ,veeela vody pit a nasad si trosku dietu lahsie stravitelne veci a mozno aj probiotika ktore ti neodporucim kazdemu zaberu ine
@liliputka2131 kupila som si nakoniec dnes macrogo a snazim sa diétne jest tak uvidime ci zaberie dala som si prve vrecko
@liliputka2131 kupila som si nakoniec dnes macrogo a snazim sa diétne jest tak uvidime ci zaberie dala som si prve vrecko
@123viktoria prve ti este velmi asi nezabere chapes to je na zmäkcenie stolice a pohyb creva ale ak to budes brat zaucinkuje je to bezpecne aj na dlhodobo moj gastros povedal
@123viktoria prve ti este velmi asi nezabere chapes to je na zmäkcenie stolice a pohyb creva ale ak to budes brat zaucinkuje je to bezpecne aj na dlhodobo moj gastros povedal
@liliputka2131 lebo sa bojim ze nezaberie kedze jedno prehanadlo mi nezabralo po jedním sacku zatial vyšla aspon jedna stolica väčšia aj ked úľava este neprisla snad ked si dam aj rano sacok postupne to zaberie
@liliputka2131 lebo sa bojim ze nezaberie kedze jedno prehanadlo mi nezabralo po jedním sacku zatial vyšla aspon jedna stolica väčšia aj ked úľava este neprisla snad ked si dam aj rano sacok postupne to zaberie
@123viktoria po makrogole musis vela vody pit a chapem aku ulavu myslis ...a uvazuj nad imuno vysetrenim na intolerancie alebo sibo
@123viktoria po makrogole musis vela vody pit a chapem aku ulavu myslis ...a uvazuj nad imuno vysetrenim na intolerancie alebo sibo
@liliputka2131 hej pijem vodu snazim sa ale skor vela cikat chodim .. a skusim si dat teraz dalsi sacok lebo ten prvy ani teraz nic moc iba tu jednu stolicu
@liliputka2131 hej pijem vodu snazim sa ale skor vela cikat chodim .. a skusim si dat teraz dalsi sacok lebo ten prvy ani teraz nic moc iba tu jednu stolicu
@123viktoria možno čaj senna list by ti pomohol
@123viktoria neupinaj sa len na to ty hladaj pricinu hlbsie ja ti mozem povedat ze mne pomaha makrogol ,oregano a probiotika ale ja som absolvovala aj standartnu liecbu a viem co mi je takze si to viem pokombinovat a potom su dni ked mi nepomoze nic ..

Neskúšaka si laktulozu. To nie je prehánadlo ale posobi na zmakčenie stolice.