icon

Je klimatizácia na jednotke intenzívnej starostlivosti problém?

8. júl 2025

Ahojte, je normalne, že na JISke, kde ležia pacienti vo vážnom stave, len v plienke majú nad hlavou silno pustenú klimatizáciu? Nemôže im to ešte zhoršiť už tak vážny stav? Oblečenej návšteve je tam zima...

markusrasford
8. júl 2025

@anonym_autor nie je normálne treba to povedať vrchnej

viestta
8. júl 2025

Keby tam klima nebola zas by si sa stazovala, ze je tam horuco. Vies kolko teple vygeneruju pristroje co ich drzia pri zivote? vdakobohu za to, ze uz su intenzivky klimatizovane.
A ten pacient nema len plienku, ked nema kosielku, tak je zakryty, alebo ma kosielku aj plachtu, polonahi tam nelezia

mogaa
8. júl 2025

Ano je to normálne že je tam klíma, predsa ak je vonku 35 stupňov nebudú v uzatvorenej miestnosti sa variť.....ak je ale klíma pustená na nízku teplotu, treba to povedať personálu.....či už sestre alebo hlavnej sestre.....

jozinxy
8. júl 2025
@markusrasford

@anonym_autor nie je normálne treba to povedať vrchnej

@markusrasford
Je to normalne nerobi to dobre bakteriam, plus vela pristrojov potrebuje nizku teplotu, bol som vonku kde teplota bola nastavena na 15 stupnov, vymienali zohriate deky

vanilkovazmrzka
8. júl 2025

Ale ta klima by nemala fukat priamo na cloveka…

autor
8. júl 2025
@viestta

Keby tam klima nebola zas by si sa stazovala, ze je tam horuco. Vies kolko teple vygeneruju pristroje co ich drzia pri zivote? vdakobohu za to, ze uz su intenzivky klimatizovane.
A ten pacient nema len plienku, ked nema kosielku, tak je zakryty, alebo ma kosielku aj plachtu, polonahi tam nelezia

@viestta bola si tam? Ležia len v plienke, zakryté majú len nohy. Klíma im fúka priamo na hlavu a hrudník. Je nastavená tak, že oblečenej návšteve je zima.
Je mi jasné, že pri vysokých teplotách musia tie izby chladiť a že aj tie pristroje izby a možno aj pacienta prehrievajú a tá klíma je nutná. Neviem, preto sa pýtam, či to je normálne. Nikdy sme na JISke neboli a preto neviem, ako to tam funguje. Len som sa zľakla, že na pacienta so zápalom pluc na umelej ventilacii priamo fúka klima.

janinah
8. júl 2025

Preco to riesis tu a nie tam na mieste? Samozrejme,ze by som to okamzite riesila .mozno len niekto zle nastavil sklon fukania.

autor
8. júl 2025
@janinah

Preco to riesis tu a nie tam na mieste? Samozrejme,ze by som to okamzite riesila .mozno len niekto zle nastavil sklon fukania.

@janinah sestra povedala, že všetko je tak, ako má byť. A keďže my s tym nemáme skúsenosť , tak sa pýtam tu , či je to fakt v poriadku a tak to má byť.

tejana
8. júl 2025

@anonym_autor no podla mňa je to ozaj nízko nastavene... keď vám bola zima oblečeným.. lebo veď ak je človek ležiaci a nehybný... Tak by mal mať aspoň o vrstvu viac, keď je to tam tak klimatizované. 🤔Avšak ja som tam nebola, nevidela.. to sú len moje domnienky..

ronie338
8. júl 2025

Ja som ležala na jis na nerovhirurgii 24 hodín v lete v Bratislave , klíma nad hlavou a na sebe som mala len košeľu spredu položenú aby som nelezala nahá, pre môj lepší komfort, inak len nohy prikryté a bolo mi teplo a to som sa mohla otočiť kľudne na posteli len som nemohla vstávať. Čiže určite tým pacientom zima nie je. A sestričky okolo chodili v mikinach

taktotedanie
8. júl 2025
@anonym_autor

@viestta bola si tam? Ležia len v plienke, zakryté majú len nohy. Klíma im fúka priamo na hlavu a hrudník. Je nastavená tak, že oblečenej návšteve je zima.
Je mi jasné, že pri vysokých teplotách musia tie izby chladiť a že aj tie pristroje izby a možno aj pacienta prehrievajú a tá klíma je nutná. Neviem, preto sa pýtam, či to je normálne. Nikdy sme na JISke neboli a preto neviem, ako to tam funguje. Len som sa zľakla, že na pacienta so zápalom pluc na umelej ventilacii priamo fúka klima.

@anonym_autor ved poviem sestre, veducej sestre, personalu a nie anonymne zakldat temy na MK, tu si usta otvorit vies?

autor
8. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor ved poviem sestre, veducej sestre, personalu a nie anonymne zakldat temy na MK, tu si usta otvorit vies?

@taktotedanie čitaš všetko, či len to, čo chceš? Sestra povedala, že je to tak OK. Tak som sa prišla opýtať iných, čo majú skúsenosť, či je naozaj OK. Keď je oblečenému zima. Fakt nerozumiem niektorým reakciám. Nie každý vie všetko a so všetkým skúsenosť, tak hádam má právo sa spýtať na iný názor.
Až sa nemýlim, tak ty si lekárka. Až takto reaguješ aj na pacientov, tak sa nečuduj, že sa radšej pýtajú na fóre, ako v nemocnici.

taktotedanie
8. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie čitaš všetko, či len to, čo chceš? Sestra povedala, že je to tak OK. Tak som sa prišla opýtať iných, čo majú skúsenosť, či je naozaj OK. Keď je oblečenému zima. Fakt nerozumiem niektorým reakciám. Nie každý vie všetko a so všetkým skúsenosť, tak hádam má právo sa spýtať na iný názor.
Až sa nemýlim, tak ty si lekárka. Až takto reaguješ aj na pacientov, tak sa nečuduj, že sa radšej pýtajú na fóre, ako v nemocnici.

@anonym_autor nie necitam komentare reagujem na prispevok- v tomto pripade zbytocny prispevok
Nepracujem uz v nemocnici
Pekny vecer 🍀

oslo1
8. júl 2025

Ked je to nemocnica, tak by im tam denne mal chodit technik a merat teplotu.
Ja ked som za onych cias robila na op salach/recovery, tak sem tam sa pokazila klima a naozaj tam bola vtedy zima.
Preco su pacienti iba v plienkach? Preco nemaju andelov oblecenych? Kde je nejaka ucta k tym chorym, aby neboli obnazovani?
Ja by som to riesila s personalom.

autor
9. júl 2025
@oslo1

Ked je to nemocnica, tak by im tam denne mal chodit technik a merat teplotu.
Ja ked som za onych cias robila na op salach/recovery, tak sem tam sa pokazila klima a naozaj tam bola vtedy zima.
Preco su pacienti iba v plienkach? Preco nemaju andelov oblecenych? Kde je nejaka ucta k tym chorym, aby neboli obnazovani?
Ja by som to riesila s personalom.

@oslo1 ženy majú plachty , muži nie. Sestrička len povedala, že všetko je tak , ako má byť.

ejanjelik
9. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor však sa normálne opýtaj personálu

anonym_c8e143
9. júl 2025

Dobrý deň. Môj názor je,že to NIE JE V PORIADKU! VED TAKTO BEZMOCNY CLOVEK,KTORY JE NAPOJENY NA PRISTROJE A JE V KLIME...ANI NECHCEM DOPOVEDAT CO... Často sa stretávam s neúmerne pustanim klimy v obchodoch, bankach a pod. Je k tomu pripis,že rozdiel oproti vonkajšej teplote by nemal byt väčší ako 5 stupňov...dodržiava to niekto,nie. Koľko zdravých ľudí ochorie po návšteve klimatizovaných miestnosti, sami kaslajuci ľudia,anginy...AkVam zale,i na uzdraveni Vasho blizkeho, prosím požiadajte personál,aby klímu vyrazne stlmil.

fiafia
9. júl 2025

@anonym_autor nechápem prečo nemajú cez seba položené košele. A k tej klíme, rozhodne by mi nestačil názor jednej sestričky,že je všetko v poriadku. Niekde to s klímou preháňajú.

oslo1
9. júl 2025

Teraz uprimneho, v UK som cez 20 rokov a nikdy, ale naozaj nikdy som Tu nevidela Len tak obnazeneho pacienta. Teraz SA nebavime o chorych s demenciou a podobne. A to som tych 20 rokov prezila na akutnych oddeleniach, kde velakrat pacienta o sebe ani nevedeli.
Riesila by som to s personalom. Nie je normalne, aby lezali Bez nicoho.
Este, ze su taky ludia ako Ty. Dakujem x

jozinxy
9. júl 2025
@anonym_c8e143

Dobrý deň. Môj názor je,že to NIE JE V PORIADKU! VED TAKTO BEZMOCNY CLOVEK,KTORY JE NAPOJENY NA PRISTROJE A JE V KLIME...ANI NECHCEM DOPOVEDAT CO... Často sa stretávam s neúmerne pustanim klimy v obchodoch, bankach a pod. Je k tomu pripis,že rozdiel oproti vonkajšej teplote by nemal byt väčší ako 5 stupňov...dodržiava to niekto,nie. Koľko zdravých ľudí ochorie po návšteve klimatizovaných miestnosti, sami kaslajuci ľudia,anginy...AkVam zale,i na uzdraveni Vasho blizkeho, prosím požiadajte personál,aby klímu vyrazne stlmil.

@anonym_c8e143
Klima v Europe je taka ista konspiracna teoria ako glutamat msg. Polka svete funguje s klimou 24 hodin a s rozdielom teplot 20 stupnov a napchavaju sa msg kazdy den a ziju dlhsie ako na Slovensku.