Je koronavírus výmysel?
Ahojte, prosím vysvetlite mi niekto ako to myslia tí, čo vyhlasujú že celá korona je iba výmysel a neexistuje? V poslednej dobe to všade čítam a akosi mi to hlava neberie, naozaj ma zaujímajú argumenty tých čo to tvrdia 🙂 ďakujem ✌️
@lenja123 lebo nám nevladnu politici ale bankári a bohatí finančníci ktorí sú v úzadí: politici musia počúvať tých čo požičiavajú peniaze napr svetové banky apod. Už to pochopte že politici sú babky v rukách najbohatších svetových bánk. Ti čo nepočúvajú dopadnú napr ako Kuba alebo severná Kórea . A či ide o pracujúcich? Ktovie.
@kaitlin3 ja si myslím že Corona je ,ALE je ako aj iná chrípka. Len je viac medializovaná, je dokázané že bola vytvorená umelo, media strašia ľudí, doslova vytvárajú paniku. Že sú najviac ohrození starší ľudia, áno veď to je jasné starší človek má oslabenú imunitu. Nikde sa nestalo že by zomrel človek mladý, ktorý bol úplne fit. Podľa mňa aj Tí ľudia, ktorí zomreli, tak zomreli na inú chorobu a nie kvôli corone, len sa im to hodilo. Človek si to nikde nemohol overiť..Celá Corona je podľa mňa jeden veľký Biznis.A teraz že vakcína. Koľkí sa ešte na Tom nabalia
Osobne poznám len 1 osobu, týždeň kašľali, prudké zhoršenie, a 2 týždne na kyslíku... potom poznám 1 osobu, ale len zdialky, ktorá bola dohladany kontakt. Bola bezpriznakova, sprostredkovane poznám jednu 55 ročnú maminu kamosku, ktorá to chytila v prvej vlne, dodnes nevyjde po schodoch...
Ta choroba je reálna... existuje, s trochou šťastia sa to za rok dva zaradí k zvyšným 4 koronavirom, ktoré sú pomerne bezpečne a je to jeden z tých detských soplikov...
Odporúčam pozriet si rozhovor s Jaroslavom flegrom na IDnes https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-kor...
Presne v auguste povedal že okolo 10.9 bude v Čechách 1000 ľudí, bolo to trosku skôr, presne popisuje ako sa vírusy selektujú a správajú...
Myslím, ak pôjdeme podľa predpokladov, 2-4 týždne a začneme vidieť problémy reálne... teraz kvôli správaniu to kolovalo v skupine 20-45... a boli sme viac vonku....
Je to horšie ako chrípka... predsalen na chrípku zomrie cca 10 ľudí na sk, s chrípkou okolo 1500. Dnes poznáme len číslo koľko ľudí umrie na covid, to je tých 37, nevieme koľko umrelo s covidom... to sa nezverejňuje...
Takze do mesiaca uvidíme na čom reálne sme...
@kaja01 videla som reláciu hovorila tam česká žena ktorá pracuje v biochemii a študuje vírusy a ich mutácie. A hovorila že, Ja to neviem tak odborne ako ona, ale skrátka že,keď študovali tento vírus tak v ňom našli nejakú zložku, ktorá bola do toho vírusu vložená umelo. Nepamätám sa v ktorej relácii to bolo, ale spýtam sa kamaráta on to pozeral tiež.
@sejan tak ta žena mala svoje myšlienky... to má každý, ale to je vec pre nejakého sociológa, alebo psychiatra... to že ten vírus je prirodzený už je dnes iste, lebo okrem pár jedincov to ani väčšie kapacity netvrdia... vo vede totiž neplatí, taká ta bežná viera... totiž svoj názor musíš dostatočne vedieť zdôvodniť a podložiť reálnym výskumom... inak je to len hypotéza, ktorá sa nikdy neoverí... takých bolo veľa už...
@miskooo1987 tak Ja nie som odborník takže neviem na 100% povedať či jej výroky boli aj pravdivo podložené. Ale z môjho hľadiska, Je okolo Corony urobená obrovská bublina...a veľkú moc majú médiá
Mam v okoli 2 zeny ktore si myslia, ze je to vymysel 😀 Jedna je roztomila, taky 🦄. Ta je presvedcena ze antibiotika su skodlive, a ockovanie zabija deti 😅 Koronavirus je podla nej vymysel na kontrolovanie sveta. Chcu (radsej sa ani nepytam kto to chce) aby sme sa zblaznili. Debata s nou bez sance. Je o tom presvedcena do kosti, a akykolvek argument pre nu bude dovodom k hadke a konflitu. Ale fajn zenska, len v smere zdravotnictva ma zvlastne nazory. A druha oznamila na instagrame ze koronavirus je strasenie vlady, a ich cielom je kontrolovat pohyb ludi 🙈 Ale ona je taky prvok 🤷♀️ Ked spusti niekedy debatu na vaznu temu, tak mam dojem ze jej mozog je zlozeny len z troch neuronov 🙈 Ona za to asi ani nemoze.
@kittykat22 aj ja mám kamarátku ktorej nemôžem ani koronu spomenúť , proste nič o Tom ,lebo hneď som podľa nej paranoidna a že ju to nezaujíma koľko je kde prípadov atd a je jej jedno či to dostane či nie 😄😄
@sejan inak to je super, ze na zaklade nejakej relacie a tvrdenia nejakej "ceskej zeny" si presvedcena, ze je to umele a ze je to nafuknuta bublina...ludia su strasne jednoduchi...cosi zapocuju, paci sa im to, tak sa hned toho chytia a presvedcia sami seba, ze ano, takto to je...a dalej ich nic nezaujima okolo toho....
Vraj sa ten mrcha virus prisposobuje a mutuje tak aby sa mohol sirit dalej, aby zabil co najmenej hostitelov. Uz nech je vakcina. Nechate sa zaockovat?
@mirkava Ak budem môcť nechám sa
Popieranie .. hnev ... Hľadanie vynnika.. vyjednávanie .. depresia ... Prijatie ... - toto sú fázy smútku .. zo psychologického hľadiska sa dajú krásne aplikovať aj na celú covid pandémiu a na to ako ju ľudia prežívajú .. každý človek si prejde týmito stadiami .. ale u každého majú inú intenzitu a dĺžku.. plus to že sa po týchto štádiách môžme pohybovať dopredu - dozadu 🙂 ... Rozdiely ktoré sú zaujímavé ale dajú sa psychologicky pekne vysvetliť : .. covid pandémia je pre ľudí niečo nové .. záhadné .. nevieme to uchopiť .. nevieme sa brániť .. sme stavani tak že všetko takéto si máme potrebu interpretovať a to väčšinou podľa svojich hodnôt a presvedčení ktoré máme zakorenené (napr. Človek ktorý celý život verí že za jeho zlyhania môžu druhý a nie on sám bude hľadať vinníka vo vláde ktorá zámerne nakazila populáciu s cieľom zredukovať ju .. človek ktorý je paranoidný a nedôverčivý si bude myslieť že ho chce vláda ocipovat na testovaní .. atď.) .. a keďže nemajú dôkazy .. vedecký overené zvyknú sa zgrupovat do skupín s podobným zmýšľaním a tak si svoje presvedčenia upevňujú .. rovnako takyto ľudia budú najviac kričať a diskutovať pri každom príspevku a oháňať sa svojou pravdou lebo v skutočnosti cítia neistotu .. diskutovať s nimi ale nemá zmysel lebo žiadny argument ich nepresvedčí o opaku .. a hlavne ak sa do toho celého dostane propaganda zo strany politikov ktorí si chcú posilniť moc tak podoruju ľud v týchto presvedčeniach ... Neviem či toto ako vysvetlenie stačí snažila som sa to zhrnúť na minimum 🙂

@daniela1911 Ano, ja som pointu pochopila. Len ma prekvapilo v tvojom prvotnom prispevku, ze ci mi naaahodou nieco uslo a su nejake statne prispevky pri home office.. Co by mi bolo divne.