Je krvný tlak 139/89 už vysoký?
139/89 je to už vysoký? Pichá má na jednej strane vzadu v hlave. Bojím sa
@anonym_autor absolutne v pohode ,ale ak máš cely život nízky tak to citis
Úplne v pohode.Daj si magnézium a pomasiruj si krk.Horsie je, keď je spodný vysoky
Záleží aj na veku, tlakomere a spôsobe merania
Možno je málinko vyšší, ale nič tragické, pokojne to môže byť spôsobené stresom
Ďakujem vám bojim sa tej hlavy že mám také tlaky na jednej strane
Ďakujem vám bojim sa tej hlavy že mám také tlaky na jednej strane
@anonym_autor nestresuj ja mám 136/82 a hlavu mi ide vystreliť
@anonym_autor vcera som mal presne taky tlk a islo mi tiez rozdrapit hlvu od bolesti, jeden paralen a na to brufen a magnezium o dve hodky pomohli
@anonym_autor nestresuj ja mám 136/82 a hlavu mi ide vystreliť
@anonym_477f74 mavas asi nízky bezne čo?
Normalny - hranicny,klud. Picha ta skor preto,ze mas vzadu nieco zablokovane od chrbtice.
Normalny - hranicny,klud. Picha ta skor preto,ze mas vzadu nieco zablokovane od chrbtice.
@iwesska ďakujem to áno celá krcna je zablokovana len ma prekvapilo že toto pichanie vzadu je tak vyššie nad ušami
@anonym_477f74 mavas asi nízky bezne čo?
@anonym_autor ano 110/60 taký normálny u mňa
@anonym_autor tak si kúp guajacuran je bez predpisu a rob si strečing.Hlavne ti ries, lebo prídu migrény, závraty, šumenie v uchu
@luccija mydocalm nepomôže?
@anonym_autor aj ten, alebo flector, ale ja, keď mám seknute guajacuran je prvá pomoc a veľa magnezia
@luccija ďakujem ti a magnézium aké? Magnerot môže byť?
ja som mala uz aj 230/140 a stale som tu 🙂
ja som mala uz aj 230/140 a stale som tu 🙂
@eva_176 a vieš príčinu takého vysokého?
som uz liecena a beriem pravidelne tabletky par rokov, takze to pod kontrolou, ale aj teraz obcas mam aj 160/110 a pod. hodnoty ... ale pricinu asi neviem
ale stale mam v papieroch, ze mam schudnut ... tak tipujem aj vahu 🙂
Keď som mal tlak 180/120 tak už mi dali lieky a že je moc vysoky . Tak ty si pohode
Ja som uz pri takomto tlaku bola sledovana a interna mi nastavila liečbu. Tiez som sa bala, ale mi vysvetlila, že to je aj o cievach a aby telo normalne komplexne fungovalo. Zvýšený tlak zväčša neboli, ale je škodlivejši ako nízky.
Ja som uz pri takomto tlaku bola sledovana a interna mi nastavila liečbu. Tiez som sa bala, ale mi vysvetlila, že to je aj o cievach a aby telo normalne komplexne fungovalo. Zvýšený tlak zväčša neboli, ale je škodlivejši ako nízky.
@eva_176 na smiech to nie je.Pokym si mladá cievy to znesú áno, schudnutim by sa ti tlak upravil možno nie úplne, ale dosť výrazne.Moj otec s takým tlakom mal cievnu mozgovú príhodu a chudý,dobrý cholesterol , len vek..
@stankadu no veď tichý zabijak:(je to aj od veku neviem či po 40, alebo 50 je 140 ešte normálne voľakedy bolo 120/80 teraz to už upravovali
@anonym_autor je to hraničný tlak. Nič hrozné ale už prst hore. Treba sledovať
Ja mám bežný tlak 90/70. Občas mi vyletí aj s tepom do takých čísel, ako si napísala, a teda vtedy mám čo robiť. Pre mňa je už taký tlak vysoký, až ma trasie.
Keď cítiš bolesť, automaticky sa ti zvýši tlak, lebo je to stres pre telo. Len sa upokoj a sústreď sa na poriesenie tej chrbtice
tu sa opakuje azor, ze mam vyssi tlak, tak ma boli hlava z tlaku.
no to moze byt opacne, tlak sa zvysi, lebo ma boli hlava. ked sa clovek neciti dobre, organizmus pracuje inak a hodnoty tlaku a pulzu sa mozu menit. ak je tlak vyssi z nejakeho dovodu, nie je to priamo ochorenie - hypertenzia. tak treba riesit pricinu, nie dosledok. dosledok sa zmierni,a k sa pricina odstrani. samozrejme ak ide o extrem, v takom pripade treba riesit aj pricinu aj dosledok sucasne.
Úplne v pohode
Úplne v pohode
Pozri, najprv som si aj ja myslela, že tlak je relatívne ik. Ale ak mávaš bežne 110/60, ide pomerne zvýšený tlak. Nie, neumies na to- ale nie je to v poriadku. Preberajú si ešte za cca hodinku a potom ráno…. Ak by sa nezlepšil, asi by som riešila obvodní. Kože to byt aj tým blokom v chrbtici, čo však treba odstrániť, nie sa na to vyhovárať…(ak mávaš 110/60, to je zvýšenie o cca 30/30 jednotiek) Takýto tlak ľudom s bežným , resp. mierne zvýšeným TK príde vlastne úplne ok. . Podľa mňa to bude práve tým blokom…

Je vyšší, ak to máš pravidelne, bolo by dobré prebrať s dr. Ale nepanikár, mávala som taký tlak, to nie je na infarkt alebo čo…mňa pri vyššom tlaku tiež bolieva hlava. Stres ti to len zhorší, skús nejaké relaxačné techniky (napr dýchanie do štvorca).