Je laserová operácia očí dôvodom na PN?
Dobrý deň, zvažujem podstúpenie laserovej operácie oči, a chcela by som sa opýtať, či je možné na rekonvalescenciu po operácii využiť PN alebo sa to rieši dovolenkou? Ide o cca 3-10 dni čo som čítala. K lekárovi mám termín až budúci mesiac a zatiaľ som ešte nikdy PN nečerpala, tak neviem či to platí aj na takéto zákroky, ktoré sú vlastne z mojej iniciatívy. Asi nie, že? Ďakujem.
Ja som bola pred rokmi, ale vtedy mi na klinike vždy Dr. potvrdil paragraf na ten deň, keď som tam bola (operácia, kontroly), zvyšok som mala dovolenku (bola som v BA Excimer)
@motyl321 presne tam chcem ísť aj ja, ďakujem. Cca koľko dni si bola doma ak sa môžem spýtať?
ja som sa dohodla s obvodnou a PN mi vypisala. len si to treba vybavit vopred, lebo spatne sa vypisat neda
Ja som naštastie nemala bolesti, ani poblémy. Ale to je individuálne, brat aj známy mali bolesti, tak tí boli dlhšie... Ja len pár dní, fakt len kým som chodila na tie kontroly, už si presne nepamätám, ako to bolo. Možno do toho týždňa som bola doma. Ale určite je to individuálne.
Na ziadne "esteticke" operacie sa PN nedava. To mas zo zdravotnych dovodov? Ak je tvoj obvodny lekar ochotny, moze Ti vystavit PN na inu diagnozu. TO ale kazdy nie je.
@muchotrafka298 operácia oči nie je estetická operácia.
@autor pýtaš sa na vec na ktorú ti ťažko odpovedá. Tu PN ku rieš s obvodákom. Ja som absolvoval operáciu. Po operácii si musíš kvapkat dosť často. Tak isto by si nemala vykonávať ťažkú fyzickú prácu. Nosiť slnečné okuliare. Nezatazovat oči svetlom. Môj názor ze 7 dnova PN ka je úplne v poriadku.
Ďakujem pekne za rady. Nevedela som, že by som v tomto smere mohla riešiť PN cez obvodného lekára. Moja práca nie je fyzicky aktívna, ale skôr kancelárska krysa. Ja tiež pocitam cca s týždennou D/PN, ak by išlo všetko bezproblémovo. Čítala som presne to, že na ,,estetické zákroky resp, take, čo som si sama zmyslela” sa PN nedáva, preto som sa tu aj informovala, nakoľko som zamestnaná po škole ešte len 1,5 roku a PN som zatiaľ neriešila 🙂
Samozrejme, že môžeš byť na PN. Zavolaj obvodnej a vysvetli jej situáciu, že si mala operáciu očí a potrebuješ na pár dní PN nakoľko pracuješ pri PC, čo priamo po operácii nie je vhodné. Ak chceš ušetriť peniaze tak dovolenku
@muchotrafka298 estetické 😃 ty asi robíš v poisťovni čo? 😃 viem, že je to z hľadiska zdravotnej poisťovne zadefinované ako estetická operáciu (aby nemuseli preplácať) ale reálne na tom nič estetické nie je. Skús íšť ty po korekcii silných dioptrií na druhý deň do práce za PC na 8h
@petracandle nerobim v poistovni, ale "esteticke" mam na mysli take, kde nie je zdravotna indikacia, ze ty ich proste chces, ale nie su pre teba nevyhnutne a platis si ich sama. Samozrejme, ze je potrebny po operacii klud pre tie oci, ale to uz si musi kazdy sam vybavit, ako uzna za vhodne. Bezne si ludia na to beru dovolenku. Nie kazdy obvodny lekar je ochotny pisat PN na fiktivne diagnozy.
@marcusrasford a aka je to teda operacia, ked si ju platis sam, lebo nechces nosit okuliare? To nie je esteticke?
@muchotrafka298 fiktívne?? Podla teba je operácia očí fiktívna diagnóza? 😃😃
@muchotrafka298 keď ma niekto dioptrie plus 6 a problémy s videním a žiaľ musí si zaplatiť tu operáciu tak to je estetika? To ze si ju musia ľudia zaplatiť je smutné. Treba sa ísť pozrieť do čakárne že tam sedia 60,70 a veru aj viac ročný. A oni už fakt potrebujú estetiku.
@muchotrafka298 operácia oči není o nosení okuliarov.
ides na korekciu ci na vymenu sosoviek?
kolegyna teraz bola na korekcii laserom, mala polden P a druhy den normalne v praci.
@markusrasford tak asi ako u koho. nieje to nutnost ist na korekciu dioptrii.
@markusrasford ti 60/70 rocni ludia, ktorych spominas, oni snad PN do prace uz nepotrebuju a u nich sa jedna o normalne operacne zakroky, aby neoslepli. Ja mam dioptrie 5,5 napriklad a nosim okuliare. Takze mna vobec nemusite s @petracandle poucat o ocnych vadach. Kolegova manzelka mala zavaznu ocnu vadu, bola na operacii, kde na ocnom oddeleni v nemocnici PN dostala.
@petracandle ano, urcite kazdy vseobecny lekar Ti velmi rad a ochotne vystavi PN na operaciu oci, ktoru si si sama zaplatila. A zdravotna poistovna Ti to obratom zaplati, lebo co tam potom, ze to bolo vykonane na sukromnej klinike mimo zdravotneho poistenia.
@natalka13 aspoň netrep keď ma 40 ročný chalan 6 dioptrie.
@natalka13 ja mám kratkozrakosť + astigmatizmus čiže riadna operácia by to bola nie len korekcia.
@muchotrafka298 prečo by 60 ročný nemohol mať PN. Ty chceš byť papezkejsia ako je pápež. Ty riešiš úplne hlúposti. Ved ta baba sa opýtala a dostala odpoveď. Možno nebude potrebovať PN a možno áno. Ale ty od klávesnice to vieš posúdiť kedy áno a kedy nie.
@muchotrafka298 tak to ti prajem plné zdravie, aby si nikdy nepadla na hubu a nemusela ísť na nejakú "fiktívnu" PN....
Pretože napr 6 dioptrií a astigmatizmus je naozaj len estetika a na druhý deň kľudne môže ísť človek do roboty do bane 😉 ty si jedna z tých čo závidí aj slepému paličku, že? A z "tvojich danííí" sa platia "fiktívne" PN...podotýkam, že ja sama som nebola ani na operácii ani následnej PN, len nepotrebujem závidieť ešte aj chorému problémy
kolega bol na zakroku ohladom katarakty (šedý zákal) a bol PN tuším dva týždne, záleží o čo sa jedná
@petracandle sama mam dioptrie -5,5 a astigmatizmus na oboch ociach. Staci? A ja urcite nikomu nic nezavidim, nech si kazdy robi ako chce. Tymto koncim debatu s tebou aj s panom vyssie, lebo obidvaja viete vsetko najlepsie. A zelam obidvom pekny den.
@charlotte911 vzdy zalezi od daneho zakroku, on mal zdravotny problem, cize PN dostal normalne tam, kde bol operovany. To nie je problem.
Len pri operaciach dalekozrakosti alebo kratkozrakosti na sukromnych klinikach sa PN u nich nevystavuje.
@muchotrafka298 to, ze si nechám súkromné operovať oči ešte neznamená, že nemám nárok na PNku. Čiže keby mi to operovali v nemocnici, to by bolo už ôk podľa teba?
@muchotrafka298 ja som bola viackrat na estetickej operacii a PN som normalne u obvodnej mala a mala som napisanu aj diagnozu ;) ked som sa doktorky pytala, ci to nebude prekazat, povedala, ze operacia ako operacia.;) a to som bola na PN minimálne mesiac, takze tak ;)
Mám za sebou operáciu oboch očí laserom pred vyše 15 rokmi.. To som bola ešte na vyske.. normlane máš nárok na PN však je to zákrok, ja som musela byť pár dní v tmavej miestnosti, kvapkala som si kvapky a mala som pocit akoby mi nahádzali sklo do očí, strašná bolesť to bola ale stálo to za to.. jednoznačne s tým do roboty sa ti nebdue dať určite ísť..
@romi0310 presne tak. Poznám baby čo boli na PN po zväčšení pŕs či faceliftingu a tu bude henten hríb tvrdiť, že nemá nárok po operácii očí...PN určuje lekár a zákrok je zákrok. A niekto po operácii očí bude pravdepodobne PRÁCENESCHOPNÝ ak pracuje celý deň na PC

Skus sa spýtať obvodnej. Myslím, ze na klinike ti nikto PN nevystavi. Kolegyňa mala PN tusim 7 dní ale od obvodnej.