Je laserová operácia očí dôvodom na PN?
Dobrý deň, zvažujem podstúpenie laserovej operácie oči, a chcela by som sa opýtať, či je možné na rekonvalescenciu po operácii využiť PN alebo sa to rieši dovolenkou? Ide o cca 3-10 dni čo som čítala. K lekárovi mám termín až budúci mesiac a zatiaľ som ešte nikdy PN nečerpala, tak neviem či to platí aj na takéto zákroky, ktoré sú vlastne z mojej iniciatívy. Asi nie, že? Ďakujem.
Na toto sa PN nedava
@petracandle ja sama mam vela takychto skusenosti. Moja kolegyňa bola na uoravu viecok a bola PN dva mesiace. Vies, to su presne tie zeny, co ta ohovoria, aj ked so zlomenou rukou si na PNke :D a najlepšie su tie, co odsudzuju zeny, ze po vypovedi idu na PN a rieisa si zdr.problemy. Ja som si zdravie vzdy riesila ked som nemala pracu. Takze tieto sproste kecy vymýšľajú len zavistlive zeny, ktore si zrejme z fin.dovodov tu PN dovolit nemozu. Vacsinou samozivitelky su na toto alergicke. Mala som jednu kolegynu, ktorá dokonca anonymne pisala na socialku na jej susedu, lebo po operacii kolena kosila zahradu. Tak tej chudine potom chodila kontrola za kontrolou.
@taktotedanie nezavadzaj, dobre ;)
@romi0310 👍🏻 ako myslis , na ranajky bola mudra kasa vsak?
Pekny den
@taktotedanie ved pisem, ze sama mam za sebou viacero estetických operacii v sukromnych klinikach a vzdy som PN mala, tak asi nemudrujem, ale pisem z vlastných skusenosti
Blbosť, že sa na toto PN nedáva. Záleží aj od charakteru práce samozrejme. Ja som riešila svoju prácu pred operáciou na danej klinike a výhradne mi povedali, že mesiac do takého prostredia nie. A to som mala operáciu bez komplikácii len holt v práci nevhodné prostredie. Takže som bola mesiac na PNke - PN mi vystavil obvodný.
A mňa celkom fascinuje aj to, že "estetická operácia". Ja som okuliare nezniesla. Nie kvôli estetike, ale ukrutne ma z toho bolela hlava, na nevydržanie. Skúšala som to nespočetne veľakrát, rôzne dioptrie, rámy, veľkosti a vlastne všetko sme skúšali s očným lekárom. Šošovky boli fajn, ale to po pár hodinách som z nich bola taká ... divná... unavená miestami až akokeby pripitá. Takže som ROKY chodila po svete s -3,5 dioptriou 95% času bez pomôcok (šošovky v nevyhnutných prípadoch). A po rokoch rozmazaného sveta a skúšania rôznych variánt pomôcok, ktoré by pomohli konečne operácia. A niekto to nazve estetikou a fiktívnou diagnózou 🤷♀️🤦♀️
@wolf_ a ešte si za to musíš aj zaplatiť lebo je to len tvoj rozmar že si sa narodila ,,slepá”. Holt je to smutne, aj okuliare sú pomerne draha sranda, a poisťovňa preplatí pár desiatok eur ak vôbec a pri tom stačí sekunda nepozornosti a môžu skončiť rozbité a ty si môžeš pískať lebo si zrazu nepoužitelná v živote bez nich…
Autorka, presne tak. Nechápem prečo sa toto vníma tak, že proste zaplať si sám.. okuliare, šošovky a aj operácia.. a ešte niekto frfle aj na to, že človek potrebuje ísť po takej operácii na PN. Ako keby to celé od "slepoty" až po tú PN bola výhra. Aspoň pre mňa bola PN ako väzenie.... Držím palce pri operácii. Síce so sebou nesie riziká, ale ja si to, že konečne vidím užívam každý deň. Úplne iný svet. Nepochopí kto nezažije.. a na tú PN sa isto spýtaj 🙂
Autorka, na tvojom mieste by som preventívne išla na týždeň na PN. Kolegyňa išla 2 dní po operácii do práce lebo videla dobre a nič ju nebolelo, avšak po pár minútach práci na PC nevedela poriadne zaostriť a mala rozmazané videnie. Musel po ňu prísť manžel a išla následne na týždeň či dva (to už si presne nepamätám) PN.
To píšem na margo tej expertky s "fiktívnou" PN - načo je firme taký človek v práci keď sa nedokáže venovať pracovným činnostiam a len tam "zavadzia"?
@taktotedanie to nie je pravda, operovali mi oci pred tyzdnom, som pn a este minimalne tyzden budem. Obvodny vypise bez problemov
@muchotrafka298 nie je pravda, operovali ma pred tyzdnom a pn bez problemov vystavil obvodak. Ziadny znamy, ziadne prosikanie. A uplne bezne sa to vystavuje…
Ahoj, bola som pred tyzdnom v Excimeri. Len dioptrie dvojky do dialky, ziadny astigmatizmus. Metoda bez rezu. Citala som, ze hojenie rychle , niektori uz na druhy den v praci. Tak moja skusenost uplne opacna, tri dni sialene bolesti, ani ibalginy, novalginy, flectory nepomahali. Od stvrteho dna bez bolesti, ale jemne rezanie oci. Samozrejme a uplne bez problemov obvodny lekar vypisal pn. Len som poslala zaznam o operacii. Je to operacia, mozu nastat komplikacie, moze sa to zle hojit, nie je jediny dovod, preco by si nemohla ist na pn. Teraz som tyzden po, volala som obvodnej. Zdalo sa mi uz , ze mozem nastupit do prace. No zistila som, ze pri citani sa mi toci hlava a je mi zle (mozog si zvyka). Teda pokracujem v pn a lekar vobec nenamietal. Pracujem cely den s pocitacom, oci mam len jedny, radsej si vezmi tyzden pn a daj im cas zahojit sa…

Sestra bola na PN 3 tyzdne po operacii oci laserom. Pretoze ona sa nevedela prvy tyzden pomaly ani pozriet do svetla. A ma pracu v office. Nikto s tym nemal problem. Dalsia vec, napriklad operacia prsnikov v celkovej narkoze. Su ludia, co si vezmu dovolenku, ale to len preto, ze PN je slabo platena :D ja som bola po operacii prs a fakt si neviem predstavit, zeby som nebola na PN a ziadnu fiktivnu diagnozu som nemala napisanu a bola som operovana v Envy klinike, takze tak ;)