Je možné urobiť RTG bez výmenného lístka?
Dobry den,
Mam dve otazky.
1. Je mozne dietatu dat urobit rtg pluc bez vymenneho listka ako samoplatca?
2.ak by malo dieta studeny zapal pluc, ukazalo by sa to aj na krvnom obraze? Ci to nie…
Dakujem za odpoved 🙂
@betulinka1 len ťa chcem poopraviť, že aj keď je niekde cenník ako samoplatca, to neznamená, že nepotrebuješ ziadanku alebo výmenný lístok. Cenník pre samoplatcov je pre tých, ktorí nemajú poistenie na Slovensku. Vyšetrenie pomocou RTG musí vždy podľa zákona indikovať lekár.
@janagem skusim. Dakujem
@kulumulu123 nepamatas si kde prosim?
@andreakukelova vieš prečo?? Lebo je kopec lekárov krori na teba z vysoka kaslu a pošlú ta domov s bylinkovým čajom alebo prinajlepšom s paralelnom pri zápale pľúc s tým ze ved teraz kašle každý.. Osobná skúsenosť keď som vyše mesiaca riešila kašeľ a na striedačku vysoké horúčky (40tky!!!) u ani nie 2r dieťaťa ktoré bolo navyše po dosť závaznej život zachraňujúcej operácii na kardiologii pediater nás odmietol poriadne vysetrit žiadne odbery ani nič iba nám predpisoval jedny antb za, druhými nič nezabralo tak som tam po 3tyz už urobila aj dosť kriku vtedy nás poslali na pľúcne a verdikt zápal pľúc kde ste pre pána boli doteraz???!!!
Hneď na počkanie nám urobili testy možné aj nemožné zrazu u iného lekára sa to dalo...
Ešte v ten deň sme si nasli nového Dr a odvtedy viem ze keby čokoľvek tak mu na 100% dôverujem...
Takže asi preto si niektorí rodiča zháňajú vyšetrenia aj na vlastnú päsť všade kde sa dá... Inak mne stačilo poprosiť Dr na poliklinike kde robili rtg na vlastnú žiadosť a zhodnotila mi stav takže záleží aj od ludi na ktorých natrafis 🤷
Môžeš si dat aj na vlastnú žiadosť aspoň v ba sa dá stojí to cca 10eur pred 3r
@kulumulu123 dakujem. Pozriem
nie som lekár, ale kedysi syn bol stále zahlienený, zistili sme, že má reflux, intoleranciu na laktózu a histamín, potom sme upravili stravu a veľmi sa mu polepšilo, určite skúste tú alergológiu prípadne aj gastro, nech vylúčia toto
mne odporúčali aj Dolný Smokovec, že tam sú najlepší lekári "na dýchacie cesty", ale nakoniec sme tam nepotrebovali ísť
@lucka_ke aj ten reflux som zvazovala veru.. no uvidim ako pochodime na alergologii a potom budeme patrat dalej
@taminy nikdy nechceli vymenny listok, Ved je to platená sluzba. Ak donesiem vymenny listok, chcem to cez poistovnu predsa. Ja tie sluzby využívam uz roky, ked to este bolo mozne len niekde na SK a vela ludi o tom ani nevedelo. Teraz je to normalna platená sluzba uz skoro vo vsetkych lepších pracoviskách. Mnoho z nich ma zverejnene cenníky aj na svojich strankach s popisom co vysetrenie zahŕňa, co sa da este doplatiť na viac. Mam normalne zdravotne poistenie na Slovensku. Dokonca uz som videla aj reklamu na vysetrenia, ktore si vies zaplatit, bez toho aby si chodila kolecko po lekaroch a az pri nejakej diagnóze sa dostanes na tie vyssie odborne pracoviska.
Dobrý deň, viete poradiť alergologičku? Tiež hľadam v Bratislave
Dobrý deň, viete poradiť alergologičku? Tiež hľadam v Bratislave
@moncita01 my chodime do Imunovital a sme spokojni

Skús pozrieť cez navstevalekara - tam sa dá objednať online a vidíš aj voľne termíny tak budeš vedieť koho skúsiť obvolat.
Alebo toplekar tam ti vypíše najbližší voľný termin