Je možné zvrátiť prediabetes a zlepšiť zdravie?
Ahojte, prišla som sa poradiť, ak sú tu diabetici.
Hladinu cukru na lačno mám vždy dobrú do 5,0, mala som dokonca aj 3,2 čo je hypoglykémia. Avšak keďže mám zdravotné problémy, objednala som na diabetológiu, avšak termín mám až o dva mesiace. Lekárka mi povedala, že si mám sledovať glykémiu počas dňa a zapisovať si hodnoty a čo som jedla.
Hodnota cukru 2h po jedle, pričom jedlo bolo s nízkym glykemickým indexom je vysoká, až do max 9,7. A to som nejedla nič sladké, ani som nepila nič sladké. Vyzerá to na diabetes, alebo prediabetes.
Aké ste mali hodnoty glukózy? Po jedle? Pred jedlom, nalačno?
VEK : 45 rok, nefajčiar, stravujem sa zdravo, nepijem alkohol, sladkosti veľmi nejem, sladím iba ak ojedinele stéviou alebo agávou.
Je možné prediabetes ešte nejako zvrátiť?
Jasne, ze sa da. Necakala by som 2 mesiace, daj si otestovaf HbA1c ako samoplatca.
@tehulka2011 ďakujem, dám si to v pondelok spraviť. Kúpila som si ten prístroj, čo mi monitoruje hladinu cukru 24/7 po dobu 14 dní. Tak si to chcem odsledovať.
ano ten je super, treba si to odsledovat
aj keby si mala cukrovku, tak je to zvratitelne, nedaj sa zastrasit, len treba jest dlhodobo potravin nezvysujuce inzulin.
aj keby si mala cukrovku, tak je to zvratitelne, nedaj sa zastrasit, len treba jest dlhodobo potravin nezvysujuce inzulin.
@tehulka2011 objednala som sa na test inzulinovej rezistencie : je tam glukoza, HOMA IR, Inzulín a HbA1c Tak uvidíme. Viem to zvrátiť? Strava, pohyb?
jasne ze strava a pohyb maju zasadny vplyv klucovy je glykovany hemoglobin pri selfmonitoringu lekar berie hodnotu do 10 este ako normu
@tehulka2011 to je riadna blbost ze sa to da zastavit. ak raz zlyhava pankreas vela s tym nenarobis. mozes to stabilizovat ale nie "vyliecit"
@tehulka2011 to je riadna blbost ze sa to da zastavit. ak raz zlyhava pankreas vela s tym nenarobis. mozes to stabilizovat ale nie "vyliecit"
@anonym_c2379d lekárka mi vravela, že ak mám pre - diabetes, tam to viem zvrátiť životosprávou a pohybom., prípadne oddialiť.. Obaja rodičia mali diabetes II. typu, ale až okolo 70tky, učite nie v 45tich. A to jedli všetko zaradom aj sladké. Každopádne genetickú predispozíciu na to mám.
@anonym_c2379d lekárka mi vravela, že ak mám pre - diabetes, tam to viem zvrátiť životosprávou a pohybom., prípadne oddialiť.. Obaja rodičia mali diabetes II. typu, ale až okolo 70tky, učite nie v 45tich. A to jedli všetko zaradom aj sladké. Každopádne genetickú predispozíciu na to mám.
@anonym_autor ano, aj kolegyna pri hodnote 14pojedle a 9nalacno nedostala lieky, vysadila sacharidy a krasne jej to klesa. Je iba sledovana, 2xtyzdenne si meria cukor
@anonym_c2379d prediabetes nema nic so zlyhavanim pankreasu..

Jasne, ze sa da. Necakala by som 2 mesiace, daj si otestovaf HbA1c ako samoplatca.