icon

Je na ultrazvuku viditeľný pruh?

31. dec 2024

Ahojte , je vidieť pruh na sone ?

rachel36a
31. dec 2024

Pruh je vidieť voľným okom, netreba ani sono

mimi3008
31. dec 2024

@rachel36a tak to je teda ale riadna blbost. Nie vzdy to tak musi byt
Zalezi od velkosti defektu, obsahu hernioveho vaku a od skusenosti sonografistu. Ale v zasade by malo byt. Prip.na dodiferencovanie CT

slaviivals
31. dec 2024

Treba ho odfotit, ked ho vidiet volnym okom a ukazat chirurgovi ☺️

florita23
31. dec 2024

@rachel36a veru blbost. Aktualne riesim pruh nad pupkom ktory je vidiet v stoji, lahu nie. Chirurg pri vysetreni v lahu povedal ze nic nemam, v stoji si nebol isty. Poslal na USG, tam to iste, vysetrenie v lahu povedal ze nic nemam, v stoji potvrdil pruh.

rachel36a
31. dec 2024

@florita23 ja som nikde nepisala ze je ho vidieť v každej polohe...riesila som slabinovy...v stoji bol viditeľný aj bez sona

autor
Autor odpoveď zmazal
florita23
31. dec 2024

@rachel36a otazka bola ci je vidiet na sone a vy ste odpovedali ze aj volnym okon, netreba sono. Dopytujuca sa nespecifikovala o aky pruh sa jedna

autor
31. dec 2024

@florita23 o epigastricky pruh sa jedna

florita23
31. dec 2024

Ten mam aj ja. Cize plati co som pisala. Kludne mi napiste spravu

margotka17
1. jan 2025

Z vlastnej skúsenosti musím povedať, že je to diskutabilné. Môj muž chodil rok k lekárovi, že ho boli v boku, no keď ľahol na vyšetrení na lôžko, pri pohmate necítil bolesť. Bol u chirurga, neurológa, ortopéda a furt nikto nič nenašiel. Až som mu vravela, že na to idú zle, on musí stáť pri vyšetrení. Ono to nebolo ako vajce či pinpongova loptička, to bola celá pravá strana akoby opuchnutá, jednoducho väčšia ako lava. Hneď ho objednali na zákrok. Mal 15 stehov, čiže pruh bol veľký, aspoň tak mu bolo povedané.