Mám pruh nad pupkom a aj slabinový pruh. Aký bude pôrod?

lluckaa
28. apr 2014

Mám pruh nad pupkom - prietrž veľký už cca 5x5cm rastúcim bruškom rastie aj pruh a strašne to vidieť a čo je horšie začína páliť + mám aj slabinový pruh po slepom čreve .... tieto pruhy som mala aj pri prvom pôrode no boli malé 1x1cm a odrodila som v poriadku , ale teraz mám obavy či tlačením pruhy neprasknú a nevzniknú komplikácie, je tu nejaká maminka čo rodila s takýmto alebo podobným brušným typom pruhu, chcela som si to dať zoperovať ale chirurg mi odporučil otehotnieť, vynosiť, odrodiť až potom operovať, toho istého názoru je aj môj gynekológ ale ja mám z toho strach ... potešia Vaše skúsenosti

kiki68
28. apr 2014

znama ma pruhy a tak ako radia lekari, najprv odrodit, potom to riesit chirurgicky. Lebo keby to nechas teraz operovat, potom zase otehotnies,tak je velka sanca,ze sa pruh spravi znovu a teda po porode by automaticky bola dalsia operacia.

lluckaa
autor
4. máj 2014

@kiki68 presne , takto mi to bolo aj povedané zo strany chirurga, aj gynekológa, takže to bude v poriadku , mala som len strach, že pri tlačení môže pruh popraskať

tatramatka
11. máj 2014

Kamaratka mala pri druhom tehotenstve pruhy a rodila planovanou sekciou, vsetko bolo v poriadku, po porode jej odporucali operaciu pruhov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre