Je normálne zažiť halucináciu z únavy?
Mala som v noci halucináciu, videla som niečo čo tam nebolo. Išla som spat neskoro asi o pol 4 ráno, bola som veľmi unavená a ešte som nespala. Proste som videla niečo čo tam nebolo a myslela som niečo čo nebolo, čiže taká chvíľková paranoja s prelud, neboli to duchovia. Ja len sem píšem lebo neviem či je to normálne z únavy alebo či mám psychiatrickú diagnózu o ktorej neviem. V minulosti sa mi už pár krát stalo že som pri zaspavaní niečo videla ale potom roky nic.
@koniarova nemám depresie naozaj nie, aj športujem
Si si istá že to nebolo po tom ako si zaspala? Kedy presne?
Nezaspávala si už, že by to mohla byť spánková paralýza s halucináciou?
Môže to byť toto a v tomto prípade by to bolo normálne:
"Hypnagogic hallucinations alebo tiež nepravé halucinácie je termín označujúci zvláštne videnie či vypočutie. Patria pod parasanómiu a vyskytujú sa počas prechodu medzi bdením a spánkom, teda pri zaspávaní alebo prebúdzaní."
@yelena159 nebolo to potom ako som zaspala lebo môj partner reagoval na to že som sedela na posteli úplne vystrašená a začal ma ukludnovat
@lindous toto práve neviem či spankova alebo je so mnou niečo zle
To sa stáva bola si unavená asi veľmi, z toho si netreba robiť paniku.
Nic sa nestalo. Uzi si pekny vikend.
Bola si len veľmi unavená a mozog vypol skôr ako mal.
Aj ja to mávam ked som unavená a telo zaspí prvej ako myseľ…
@timea301196 ďakujem
@januska12323 ďakujem moc
@vanilkovazmrzka ďakujem pekný víkend
@jozef1890 mi ozaj odľahlo 🙂
Och manzel to mava pravidelne, ked je prepracovany. Minule ma zobudil uplne vystraseny, ze mame v izbe skrecka, ktory tam pobehuje 🤦. Raz mi tvrdil, ze mame v posteli hada alebo ze luster je vlastne UFO ... On uz vlastne spi, len si to ani neuvedomuje.

Nemáš depresie? Vtedy môžu byť prítomné aj halucinácie.