Je registračný poplatok u lekára bežný?
Ahojte, stretli ste sa, keď ste prestúpili k novému lekárovi s tzv. registračným poplatkom? Včera som riešila tento prestup a pán lekár si vypýtal 50€ za to, že som si dovolila prestúpiť k nemu, pričom mi ani nedal žiaden doklad o platbe. Je toto bežné? Stretli ste sa už s týmto?😂Nie som držgroš, ale taká suma v podstate za nič mi príde trochu moc.
@anonym_autor Keď je súkromný tak môže byt. Môj gyn ma takto registračný a potom každý rok ročný poplatok
ano je to žial nová forma "vypalného" od mudr a robia to od všeobecného, gyn, neurol. a podobne
najviac ma zaraža pri gyn a všeobeconom kde vlastne dostava na teba ešte prachy aj ked tam nevkročiš ako je rok dlhy max na preventivku
ohladne dokladu treba si ho surovo proste pytat, takto mu to šlo do vačku proste ,nemaju zase tak malé platby k odpracovanému času aby sa museli znižovat k tomuto
že si beru navyše služby v nemocniciach , ok ale tam predsa maju tiež plat nemaju to zdarma
@anonym_autor Ano, je to bezna vec. Doklad ti vsak mal dat.
u svojej gyn platim 15 eur rocne a vzdy mi da aj potvrdenie, velmi sa s tym nestotoznujem, ale zas na druhu stranu jej doverujem a doteraz mi pomohla s kazdym jednym problemom, je to odbornicka, nemenila by som
Áno stalo sa mi to pri gyn, nepamätám si či som dostala doklad.. ale ten poplatok ma nepoburuje, 20€ ma zabilo a bola som rada že ma zobral
@anonym_autor áno stretla a potom za ďalšiu každú návštevu 50€ bez bločku, keď som sa spýtala sestričky za čo platím, prečo? Odpoveď bol pán doktor to ma takto nastavené... Našla som si veľmi rýchlo iného kvalitného lekára, kde sa neplatí. Pýtal sa ma na dôvod prečo som prestúpila od toho lekára ku nemu. Povedala som mu pravdu.. slušne.
Nikdy som neplatila ziaden registracny poplatok. Moja gynekologicka ma zavedeny dobrovolny rocny poplatok, ale ani ten som nikdy neplatila, bola som 3x tehotna a normalne sa o mna starala aj bez zaplateneho poplatku, kazdu kontrolu mi robila utz (poistovna preplaca len 3).
@anonym_autor žiaľ sú niektory takýto vychcanci -lekari, ktorí toto pytaju. Bez blocku mu to išlo do vačku. Okráda cely systém, treba nahlásiť.
@anonym_autor žiaľ sú niektory takýto vychcanci -lekari, ktorí toto pytaju. Bez blocku mu to išlo do vačku. Okráda cely systém, treba nahlásiť.
@gemerka17 oni vedia že ich nikto nenahlasi, že sa nikto nebude obtažovat ich nahlasit , a takto si ich pekne vychovávame k tomu že začnu učtovat čo sa len dá , však nereptaju plati a a ked su blbí tak nech platia ...
ano je to žial nová forma "vypalného" od mudr a robia to od všeobecného, gyn, neurol. a podobne
najviac ma zaraža pri gyn a všeobeconom kde vlastne dostava na teba ešte prachy aj ked tam nevkročiš ako je rok dlhy max na preventivku
ohladne dokladu treba si ho surovo proste pytat, takto mu to šlo do vačku proste ,nemaju zase tak malé platby k odpracovanému času aby sa museli znižovat k tomuto
že si beru navyše služby v nemocniciach , ok ale tam predsa maju tiež plat nemaju to zdarma
@sara07 problém je že všetci sa chceme tváriť že veci sú bezplatné pre nás ale proste platby poisťovní sú na smiech, hlavne keď ľudia platia odvody zo smiešnych platov. Proste matika nepustí. Preto lekár je neraz donute y vymýšľať si platby za administratívne úkony. Inak to môže rovno zabaliť. Myslím lekárov, ktorí idú na kvalitu, nie kvantitu pacientov, aby všetko poplatku.
Osobne by som navrhla možnosť 10 Percent z ceny úkonu navysse umožniť pýtať od pacienta. Napr poisťovňa za úkon zaplatí 200 eur, tak 20 eur platí pacient.
Aj zdravotnícky úkon je služba.
@anonym_autor
Vždy platím, vždy dostanem o tom doklad. Termíny rýchle, kvalita lekárov vysoká.
@sara07 problém je že všetci sa chceme tváriť že veci sú bezplatné pre nás ale proste platby poisťovní sú na smiech, hlavne keď ľudia platia odvody zo smiešnych platov. Proste matika nepustí. Preto lekár je neraz donute y vymýšľať si platby za administratívne úkony. Inak to môže rovno zabaliť. Myslím lekárov, ktorí idú na kvalitu, nie kvantitu pacientov, aby všetko poplatku.
Osobne by som navrhla možnosť 10 Percent z ceny úkonu navysse umožniť pýtať od pacienta. Napr poisťovňa za úkon zaplatí 200 eur, tak 20 eur platí pacient.
@zmrzlinka2021 platy sú smiešne to ano ale odvody až tak nie , však ti 54% zoberie štát , čo je dost
odvody do zdravotnej poistovni máme neadekvátne vysoke k pomeru čo za ne dostavame, a to potvrdil nie jeden audit
štát ani mudr nerobia nič , štát len berie, mudr to je proste jedno , nejak profesionalita a ludskost sa tu nenosí to som si zvykla , ked je štrajk vždy je za väčší plat ale nepostrehla som za vyššie platby do poistovní bez toho aby sa to dotkolo pacientov
kto nastavil aké ktoré platby kolko z odvodov idu do poistovni a nasledne mudr ???
všetko všetci presuvaju na ludi a vyriešené
suhlasím s tým že tieto platby by sa mali nejak zastropit ich vyšku, pretože skutočne su neadekvatne alebo nastavit nejaky vzorec, lebo takto si narobia ceniky a dovi dopo
@zmrzlinka2021 netrep prosím ťa, lekari od poisťovní majú viac ako dosť. Kazdy lekar ma svoju firmu (s.r.o), pozri si na finstate ako dopadli. Tržby, zisky a následne aj zaplatená dan štátu je vysoká. Ide im toto podnikanie priam skvelo. A to robia normálne na poisťovňu. Nevidela som ešte lekara, ktorému by sa nedarilo vo svojom biznise - firme.
Hladala som si obvodaka v BA a ze 200 € za "zakapitovanie" a ze sa mam ponahlat, lebo miesta sa minaju. Od radosti som nevedela, ci si kupujem listok na vychyteny koncert alebo sa hlasim k lekarovi, ktory za mna od poistovne berie kazdy mesiac kapitaciu. Samozrejme, ze som k nemu nesla, smradov nepodporujem.
Platila som už vstupný poplatok ale 10€ na kožnom, je to bežné ale porušujú zákon....
@zmrzlinka2021 netrep prosím ťa, lekari od poisťovní majú viac ako dosť. Kazdy lekar ma svoju firmu (s.r.o), pozri si na finstate ako dopadli. Tržby, zisky a následne aj zaplatená dan štátu je vysoká. Ide im toto podnikanie priam skvelo. A to robia normálne na poisťovňu. Nevidela som ešte lekara, ktorému by sa nedarilo vo svojom biznise - firme.
@gemerka17 trepeš ty. Ja sa pohybujem v tejto sfére. Mám v Tom prehlad
@zmrzlinka2021 platy sú smiešne to ano ale odvody až tak nie , však ti 54% zoberie štát , čo je dost
odvody do zdravotnej poistovni máme neadekvátne vysoke k pomeru čo za ne dostavame, a to potvrdil nie jeden audit
štát ani mudr nerobia nič , štát len berie, mudr to je proste jedno , nejak profesionalita a ludskost sa tu nenosí to som si zvykla , ked je štrajk vždy je za väčší plat ale nepostrehla som za vyššie platby do poistovní bez toho aby sa to dotkolo pacientov
kto nastavil aké ktoré platby kolko z odvodov idu do poistovni a nasledne mudr ???
všetko všetci presuvaju na ludi a vyriešené
suhlasím s tým že tieto platby by sa mali nejak zastropit ich vyšku, pretože skutočne su neadekvatne alebo nastavit nejaky vzorec, lebo takto si narobia ceniky a dovi dopo
@sara07 niekto to musí zaplatiť. Treba si povedať kto a ako. Ide o službu, cena práce, energie, DPH všetko rastie.
Osobne si myslím že môj návrh má logiku. Nie administratívne služby ale úkony.
Platila som už vstupný poplatok ale 10€ na kožnom, je to bežné ale porušujú zákon....
@xena0 počkať.proti zákonu sú poplatky za medicínsky úkon, nie admin poplatok
@zmrzlinka2021mam obvodaka, gynekologicku, ocnu s nulovymi poplatkami a ani jeden z nich sa vobec nema zle, takze ide to aj bez doplatkov, ak dotycny nie je uplne nenazrany.
https://www.health.gov.sk/?poplatky-v-zdravotni...
Viete mi vysvetliť, čo znamená pojem „ročný registračný poplatok“, konkrétne vo výške 20 eur?
Ročný registračný poplatok nie je poskytovaním zdravotnej starostlivosti, ani službou súvisiacou s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a zmluvný poskytovateľ zdravotnej starostlivosti nemôže požadovať úhradu takéhoto poplatku. Poskytovateľ zdravotnej starostlivosti nemôže takouto úhradou ani podmieňovať poskytovanie zdravotnej starostlivosti.
@zmrzlinka2021mam obvodaka, gynekologicku, ocnu s nulovymi poplatkami a ani jeden z nich sa vobec nema zle, takze ide to aj bez doplatkov, ak dotycny nie je uplne nenazrany.
@mandzula tak to je super. Mne osobne nevadí platiť pár desiatok eur. Radšej nech moje odvody idú pre ľudí ktorí bojujú so smrteľnými chorobami, kde liečba ide na desaťtisíce eur.
Vďaka Bohu ja tie peniaze môžem dať a preto som skôr za solidaritu s ľuďmi, ktorí by kvôli liečbe museli predať svoj byt.
Teraz dcérka bola na jednom drobnom zákroku v nemocnici, 3 dní hospitalizácie. Cena 2400 eur. Všetko uhradila poisťovňa. Toto sú sumy, čo drvivú väčšinu národa vedia dorovnať, nie 20-30 eur.
@xena0 počkať.proti zákonu sú poplatky za medicínsky úkon, nie admin poplatok
@zmrzlinka2021 ak ide o zmluvného lekára tak to má byť hradené poisťovňou, čiže nie nemaki by si lekári účtovať žiadne administratívne poplatky, robia to len preto že vedia ze môžu. Človek je rád keď sa dostane na vyšetrenie tak to radšej zaplatí, overovala som si to takže som tiež v obraze 🙂
@mandzula tak to je super. Mne osobne nevadí platiť pár desiatok eur. Radšej nech moje odvody idú pre ľudí ktorí bojujú so smrteľnými chorobami, kde liečba ide na desaťtisíce eur.
Vďaka Bohu ja tie peniaze môžem dať a preto som skôr za solidaritu s ľuďmi, ktorí by kvôli liečbe museli predať svoj byt.
Teraz dcérka bola na jednom drobnom zákroku v nemocnici, 3 dní hospitalizácie. Cena 2400 eur. Všetko uhradila poisťovňa. Toto sú sumy, čo drvivú väčšinu národa vedia dorovnať, nie 20-30 eur.
@zmrzlinka2021 uz v ramci povinneho ZP, ktore je u nas zalozene na principe solidarity, dotujem zdravotnu starostlivost poskytovanu niekomu inemu, odmietam vsak dotovat lekarove dovolenky a auta.
@gemerka17 trepeš ty. Ja sa pohybujem v tejto sfére. Mám v Tom prehlad
@zmrzlinka2021 ťažko uveritelne. Treba si pozrieť reálne čísla, co sú vykazene. Ambulantni lekári len plaču a kričia, ale čísla hovoria niečo ine. Darí sa im fakt perfektne. Ak by mal každý tak prosperujuci biznis, tak nikde nie je problém. Rada by som videla stratovu uctovnu závierku lekara. Hups, tu je problem. NEEXISTUJE. Ale skus ju najist, ak mas ten pocit. A to ešte vôbec nehovorím kolko tým nenazrancom do vrecka, o čom je ak táto diskusia.
@zmrzlinka2021 uz v ramci povinneho ZP, ktore je u nas zalozene na principe solidarity, dotujem zdravotnu starostlivost poskytovanu niekomu inemu, odmietam vsak dotovat lekarove dovolenky a auta.
@mandzula lenže zdravotná starostlivosť je aj ťa mzda lekára. A je prirodzené že ju chce mať na určitej úrovni. Obyčajný úradník na ministerstve, čo veľké hovno robí oproti lekárovi, ktorý je jednou nohou v base, zarába to čo ten lekár. Tiež treba platiť sestričku, ktorá ti nebude robiť za hrsť ryže, energie, priestory, nákup vybavenia,spotrebného materiálu. A nebavíme sa o ďalších nákladoch ako sú odvody.
Povolanie lekára je jedno z najprinosnejsich povolaní v spoločnosti. A momentálne sme v situácii, že šikovní ľudia opúšťajú tento štát. A keby sme tu nemali lekárov z krajín tretieho sveta, plačeme všetci do vankúša.
@mandzula lenže zdravotná starostlivosť je aj ťa mzda lekára. A je prirodzené že ju chce mať na určitej úrovni. Obyčajný úradník na ministerstve, čo veľké hovno robí oproti lekárovi, ktorý je jednou nohou v base, zarába to čo ten lekár. Tiež treba platiť sestričku, ktorá ti nebude robiť za hrsť ryže, energie, priestory, nákup vybavenia,spotrebného materiálu. A nebavíme sa o ďalších nákladoch ako sú odvody.
Povolanie lekára je jedno z najprinosnejsich povolaní v spoločnosti. A momentálne sme v situácii, že šikovní ľudia opúšťajú tento štát. A keby sme tu nemali lekárov z krajín tretieho sveta, plačeme všetci do vankúša.
@zmrzlinka2021 a pacient je na to, aby riesil ich financnu tiesen(?)? Aj ucitel, nemenej dolezity, zaraba malo, mali by sa mu ako rodicia kazdy mesiac zbierat?
@zmrzlinka2021 a pacient je na to, aby riesil ich financnu tiesen(?)? Aj ucitel, nemenej dolezity, zaraba malo, mali by sa mu ako rodicia kazdy mesiac zbierat?
@mandzula a čo navrhujes?
@mandzula a čo navrhujes?
@zmrzlinka2021 aby lekari zacali vyvijat tlak na zdravotne poistovne (nie na pacienta - rukojemnika), nech zvysia uhrady za vykony a nie tocili nase peniaze a tvorili zisky z toho, co im povinne odvadzame. Ale ono je lahsie natlakom pytat od cloveka so zdravotnym problemom, chapem.

@anonym_autor kamarátka musela meniť neurológa, vstupný poplatok bolo100€, vraj za to že si MUDr preštudujte jej rozsiahlu kartotéku.
Prečo si nepýtala doklad?