Je reverz problém pri posudzovaní invalidného dôchodku?
Ahojte,
Viem že má veľkú váhu ak bol pacient hospitalizovaný, že to berú posudkovi lekári do úvahy.
Ak ide pacient na hospitalizaciu ale eventuálne po nejakom čase podpíše reverz, ALE pokračuje nadalej ambulantne v PNke a lieceni, čiže liečbu neukončil, je reverz problém?
Ide o psychiatricku hospitalizáciu.
AI mi písalo že vraj kým sa pokračuje v liečbe tak to není vraj problém, bol by iba ak by pacient ukončil úplne liečbu. Ale neviem ako to vyzerá v praxi, či je to fakt tak, máte niekto skúsenosti s tým že bol podpísaný reverz a aj tak mu uznali invalidný dôchodok? Či už z vlastnej skúsenosti alebo váš známy,prip ste čítali? Ďakujem.
Nevymýšľaj a vydrž. Diagnózu stanovili akú?
@anonym_2eee45 zatiaľ napr ocd, ale je tam toho viacej na diagnózu, preto odporúčanie na hospitalizáciu.
@anonym_2eee45 zatiaľ napr ocd, ale je tam toho viacej na diagnózu, preto odporúčanie na hospitalizáciu.
@carlos567 hospitalizácia je najlepší možný spôsob, keď už to mám sprosto napísať, ako sa ľahšie dopracovať k uznaniu ID.
Už si tam? Či vopred nariekaš? Asi ju treba, keď ti ju odporúčajú.
@carlos567 ocd az tak zla? ja ju mam celozivotne az tak ze v praci sa mi smiali. nemozem robit s peniazmi a podobne. lebo vsetko kontrolujem. aka velmi moze byt ocd ze musis byt hospitalizovana? ci cakas ze ti nemocnica prinesie body pre ID?
@carlos567 ocd az tak zla? ja ju mam celozivotne az tak ze v praci sa mi smiali. nemozem robit s peniazmi a podobne. lebo vsetko kontrolujem. aka velmi moze byt ocd ze musis byt hospitalizovana? ci cakas ze ti nemocnica prinesie body pre ID?
@anonym_ceb9b8 ja ju mám dosť zlú, nie,nečakám, len neviem čo od toho čakať ani na ako dlho to bude, chcem preto vedieť aj o takejto alternatíve.
no pri OCD neviem ci ti vznikne narok na ID skor pri tazsich dg. hospitalizacia a ID nema nic spolocne, dolezite je nastavit sa na liecbu a fungovat v spolocnosti. ja teda nema psychiatricku dg. ale ID mi bol uznani aj mimo hospitalizacie a dokonca som nemala ani potrebu PNky kedze som pracovala z domu. tam rozhoduje zdravotny stav a nie ci si bola hospitalizovana alebo PN. mna napr. dr "pochvalil" na posudkovej ze aj napriek svojmu postihnutiu dokazme pracovat a zaradit sa do pracovneho zivota co kvitoval viac ako hospitalizaciu
@anonym_ceb9b8 ja ju mám dosť zlú, nie,nečakám, len neviem čo od toho čakať ani na ako dlho to bude, chcem preto vedieť aj o takejto alternatíve.
@carlos567 ako velmi zlu co znamena zlu. ja mam problem odist z bytu niekedy. mas to aj ty tak?
@carlos567 ano, vraj to pomaha k ID. Ja som bola raz v nemocnici a pristup personalu bol taky, ze sa mi stav zhorsil, mne tam bolo horsie ako doma. Po navrate som bola cela rozhadzana a povedala som si, ze nikdy viac tam uz nepojdem. ID som dostala a po par rokoch po prehodnoteni mi ho predlzili, aj ked som uz v nemocnici viac nebola. Ale nedokazem robit pracu, ktoru som kedysi robila, aby som mohla fungovat a zit, potrebujem roky aj lieky, aj psychoterapiu. Nasla som si pracu na polovicny uvazok, co ako tak zvladam.
Pre mna je najhorsie nepochopenie ludi, ked zistia aku mam "podradnu" pracu ked mam Vs. Ale kto nezazil nepochopi.
@carlos567 ano, vraj to pomaha k ID. Ja som bola raz v nemocnici a pristup personalu bol taky, ze sa mi stav zhorsil, mne tam bolo horsie ako doma. Po navrate som bola cela rozhadzana a povedala som si, ze nikdy viac tam uz nepojdem. ID som dostala a po par rokoch po prehodnoteni mi ho predlzili, aj ked som uz v nemocnici viac nebola. Ale nedokazem robit pracu, ktoru som kedysi robila, aby som mohla fungovat a zit, potrebujem roky aj lieky, aj psychoterapiu. Nasla som si pracu na polovicny uvazok, co ako tak zvladam.
Pre mna je najhorsie nepochopenie ludi, ked zistia aku mam "podradnu" pracu ked mam Vs. Ale kto nezazil nepochopi.
@euka210 držím palce ❤️ zvládaš to krásne

Nevymýšľaj a vydrž. Diagnózu stanovili akú?