icon

Je šialené chcieť schválne ochorieť?

12. dec 2024

Je podľa vás sibnute chcieť schválne ochorieť? Zdržiavať sa schválne medzi chorými? Alebo deťmi? Deti pusinkujem stále ci sú choré ci nie ak sú choré tak logicky potrebujú viac pozornosti ale zámerne si priať ochorieť a chytať po nich všetko a schválne si tu chorobu privolavat..?

Strana
z2
prasiatko30
13. dec 2024

@pralinka25 nehovorim, ze budes odolna voci vsetkym patogenom. Ale, ze pokial mas zdravu inmunitu je normalne, ze po dlhsej exposicii na detske virusy tvoj inmunitny system nereaguje rovnako ako ked tvoje dieta zacina v skolke a donesie virus pre kazdeho clena. Ja teda nemozem povedat, ze sme po boli narovnako chori s detmi - ked voslo prve dieta do kolektivo tak tu prvu zimu sme tocili vsetci choroby ale potom je jasne, ze sme obcas padli aj my ale nie v rovnakej frekvencii ako deti, ani zdaleka

pralinka25
13. dec 2024

@prasiatko30 len ked tych patogenov je neuveritelne mnozstvo. napriklad od druheho septembroveho tyzdna sme u nas doma mali 7 roznych chorob. u mna sa to teraz tak spojilo ze som tak nenormalne chora ako som fakt v zivote nebola a to uz som mala aj kovid aj zapal pluc aj chripku ...bezne choroby neratam. uz 3 tyzdne s tym bojujem a az teraz po tyzdni atb sa to zacina mierne zlepsovat.
ale napriklad ano ja ako dieta som byvala velmi casto chora ale moja mama to odomna takmer nikdy nechytila. mozno raz do roka a aj to nie vzdy. ale po 50 sa jej rozvinulo dost drsne autoimunitne ochorenie a objavili sa silne alergie ktore dovtedy vobec nemala. tak ktovie.

lucia147852
13. dec 2024

Áno, je to sibnute.

maryetta
13. dec 2024

Ja nechapem ako ai moze niekto dobrovolne vynutit resp siahat po chorobe 🙈🙈🙈🙈
Mesiac sa tocime v chorobach a ja uz fakt nemam nervy na to. Aby sme doma aspon par dni bolo bez choroby.

zzzzza
13. dec 2024

@refly takéto typy žien su top 👍

kulumulu123
13. dec 2024

Chceš byť chorá stoj čo stoj? Nepotrebuješ bozkávať choré deti ani po nich oblizovat lyžice... Stačí si sadnúť v župane alebo lepšie v spodnom pradle s mokrou hlavou von na balkón na 20/30 min ked mrzne a máš zápal pľúc ako vyšitý pripadne s bonusom a zápalom mozgových blán...

lucia147852
13. dec 2024

@maryetta ja mám staršiu už týždeň v 40tkach v kuse doma. Od dnes na antibiotikách a len sa modlim, nech mi nejak vyviazneme s čo najmenšími škodami

maryetta
13. dec 2024

@lucia147852 u nas sa tocime. Ked som videla 11-mesacnu mala 39,2 len ako "handra". Proste nic.
Mna teraz za hlava. Kazdy pohyb boli. Len cakam kedy co pride. Hnus.
A niekto si ide "koledovat" o chorobu? Pre mna nepochopitelne.

pralinka86
13. dec 2024

Ale ty neohrozujes len seba, ale aj ostatných. Mozes byt prenasac ci siritel dalej. Boze moj, kde je zdravy sedliacky rozum. A ze to tu potom vyzera tak, ako vyzera

prasiatko30
13. dec 2024

@pralinka25 ako hovorim u nas sa to potvrdilo ta prva jesen/zima s prvym dietatom boli brutalne ale potom ja si nepamatam, zeby sme chytali absolutne vsetko co donasali decka domov a tiez byvali chori pozehnane. Je jasne, ze sme aj my dospeli obcas nieco schytali - ale nie kazdy raz ked doniesli deti chorobu

alickapusinka
14. dec 2024

Preboha neruhaj sa a bud rada a modli a že si zdrava.Dnes zdraví je najväčšie šťastie v živote.Zdraví človek v dnešnej dobe nie je samozrejmosť. Koľko ľudi by zato dalo všetko aby boli zdraví a TY na seba niečo chceš privolať. Dospej a dostaň rozum lebo ak sa pokazí zdravie už asi pomoci a napraví nebude.Ak to robiš s dôvodu že chceš aby sa všetci o teba starali a opatrovali ťa tak to nie vždy musí dopadnuť ako si želáš. Môže sa stať že sa každý na teba vykašle.Nie každa rodina je taka že ak ochoreju sa o nich stara rodina sú aj taký čo majú veľku rodinu a v chorobe sú sami.A niekedy aj dožiju v chorobe osamelý.

Strana
z2