Šialený zákon na ochranu kňazov schválený

viestta
8. jún 2025

no fasa...

veklipo
8. jún 2025

Som veriaca, ale dúfam, že ten zákon opravia.

zuzanita1609
8. jún 2025

Paráda, každý svojho "batmaňa" na každé oddelenie ☝️🤭.

isis234
8. jún 2025

To nemyslia vážne !!!

sszuzu8
8. jún 2025

Veľmi sú potrební na oddeleniach kde sú hlavne deti a ženy. Keby mam dieťa v nemocnici nezelala by som si aby tam chodil nejaký kňaz ale kým neruší zdravotnícky výkon nesmú ho poslať preč. Snáď budú mať lekári rozum a povedia ze ten výkon rušia. Už všelijaké choré zákony boli prezentované ale toto je hrubo cez čiaru

guiseppinka
8. jún 2025

Ja uz vidim, ako sa samotni knazi budu hrnut prudom do nemocnic, aby sa tam odbavovali na osobnych udajoch typu datum posledneho menzesu u zeny🙄
Knaz ma byt dostupny pre pacienta kedykolvek, ale samozrejme na jeho ziadost. Koniec koncov je to ich sluzba. Sa cudujem, ze sa este samotne biskupske urady nevyjadrili...

mamamasama
8. jún 2025

Fakt si niekto myslí, že kňazi budú úplne nahlavu a budú tam nútene a násilne narúšať práva pacientov? Ako keby nemali dosť svojej práce.Súhlasím s tým,že tento zákon je zvláštny a úplne zbytočný, ale nedémonizujem kňazov, ani ich nemienim označovať za pedofilov a úchylov, ktori sa nevedia dočkať toho, aby sa odbavovali na dátume môjho menzesu. Opäť sa len niekto v nedeľu potrebuje vyvršovať na kresťanstve. Nepamätám, kedy tu bola nejaká nedeľa bez toho, aby sa niekto neobul do Cirkvi. A predovšetkým toto nie je výmysel kňazov. Dúfam, že toto upravia, lebo tým narobia viac škody, ako úžitku.

kakakina
8. jún 2025

Ako fakt si myslite že kňazi sú takí ako média?Tie vám idú do súkromia ,a všade .Verim že žiaden kňaz nepôjde niekam,kde ho vyslovene nechcú.Zas len útok na cirkev,čím viac ju očierniť.

kvieta
8. jún 2025

Posledné, čo budem ako ateistka potrebovať ak sa ocitnem na nemocničnom lôžku, aby mi z vlastnej iniciatívy prišiel vymývať mozog kňaz. Ak to urobí môjmu nedospelému dieťaťu, podám TO.

zuzana76
8. jún 2025

nevidim na tom nic zle, ziaden knaz nepride nasilu, ale maju byt dostupní

kvieta
8. jún 2025

Neviem o tom, že by niekedy bol problém pustiť kňaza k pacientovi, ak o to požiadal sám pacient, alebo jeho najbližší príbuzní. Má niekto opačnú skúsenosť?
Lebo ak nemá nikto takúto skúsenosť, nevidím zmysel schváliť takýto zákon. A ak, tak to malo byť v zákone jednoznačne vymedzené.

kvieta
8. jún 2025

No ale mám pocit, že koalícia si začína hladkať KDH pre prípadnú podporu.
To je fakt existenčný zákon, ten Slovensku v dnešnej dobe treba viac ako zrušenie konsolidačnej dane. Sebranka jedna.

pribinak
8. jún 2025

@kvieta čo si hystericka? Kňazi sa normálne pýtajú či máš záujem o rozhovor, povieš nie a on ide ďalej
Koniec hystérie

kvieta
8. jún 2025

@pribinak A prečo by sa ma mal v nemocnici kňaz pýtať, či mám záujem o rozhovor? Ak by som mala záujem o rozhovor s kňazom, idem za ním do kostola, alebo si ho sama zavolám. Chápeš ten rozdiel?

pribinak
8. jún 2025

@kvieta čo je na tom zle? V zahraničí je to úplne bežne. Chodia takto aj psychológovia

Netreba byt hystericky

pribinak
8. jún 2025

@kvieta veľa ľudí v nemocnici už nemá silu ísť do kostola, osameli letia na posteli. Tato sluzba je v prvom rade pre nich

Mnohí si uvedomujú svoj koniec a rodina im kňaza nezavolá
Aj pre nich je tato sluzba

Koniec hystérie

kvieta
8. jún 2025

@pribinak Tak to treba v zákone vymedziť. Za deti je zodpovedný jeho zákonný zástupca. Na detskom oddelení okrem zdrav. personálu tam nemá iný čo robiť. Bez môjho súhlasu nesmie mať moje dieťa debatu ani s psychológom, nie to ešte s kňazom. Nech idú za tými, ktorí si to želajú, proti tomu nič nemám.

pribinak
8. jún 2025

@kvieta nebud hystericka ….ziadny kňaz ti dieťa bez seba nepokrsti

kiki68
8. jún 2025

Comu to pomoze? Iba nenavisti ku knazom. Pritom v nemockach su potrebni. Ale nie, ze clovek musi knaza prijat, to si neviem predstavit. Napr moj muz je ateista, co by mu ten knaz povedal? Mna sa muz raz spytal, ze kde bol ten Boh ked on popisoval histopatologie 1 rocnym detom s rakovinou mozgu, ktore ked videl ten nalez nemali sancu viac ako rok, mozno 2… tam niekde stratil on akukolvek vieru. Tomu by knaz tazko oponoval. Cize nie je to zrovna cesta pre kazdeho. Ani by som nechcela, aby ten knaz musel zbytocne skusat nieco, co nikam nepovedie. Ked niekto iny naopak caka na jeho pomoc.

kvieta
8. jún 2025

@pribinak Prestaň ma nazývať hysterickou. Moja dcéra by sama kňaza poslala preč. Ide o princíp. Ale to veriaci nepochopí.

pribinak
8. jún 2025

@kvieta ale si hystericka….dcera to vyriešila tak ako to vyriesia aj ini

bonboniera
8. jún 2025

@pribinak päťkrát niekomu opakuješ to iste ale ona je hystericka 😅 skus ešte ďalších 5krat, hovorí to viac o tebe

zuzana76
8. jún 2025

ja si myslim, ze mnohym este bude luto za umiernenými krestanmi za mozno takych 50 rokov, ked nastupia v Europe neumiernení zastupcovia ineho nabozenstva

kvieta
8. jún 2025

@pribinak Napísala som, že "by ho sama poslala preč", nie, že ho poslala. Ja nechápem, prečo by ju v takom zariadení mal vôbec osloviť kňaz. To k nej rovno môže prísť kaderníčka, či nepotrebuje umyť vlasy.

pribinak
8. jún 2025

@kvieta návrhi raky zákon, určite si nájde svojich fanúšikov

Porovnávať kňaza a kadernicku ….to fakt ukážka inteligencie

kvieta
8. jún 2025

@zuzana76 Možno máš pravdu, viem, na čo narážaš, no to neznamená, že budem teraz tolerovať menšie zlo.

pink_lady
8. jún 2025

niekto zas hlada nieco do coho by si kopol a urobil z komara somara a nazyva normalny zakon šialenym. Na tom zakone nie je nic zle, tu skor ide o to, aby to pravo bolo a nebol odbity tym, ze napr nie su navstevne hodiny a pod. Lebo aj take sa stavalo. Urcite nepojde knaz len tak na oddelenie bez zavolania... A keby aj, nevidim nic na tom, aby prisiel, rovnako ako psycholog, sa slusne opytat ako sa mate, nechcete sa porozpravat? Ak to dobre chapem, je to zatial len navrh zakona, este ho moze pani ciganikova pripomienkovat.

pribinak
8. jún 2025

@pink_lady niektoré si tu myslia, že kňazi sa k ním prídu počas pôrodu snáď modliť otčenás, ale počas vizity si obzrieť ich frndu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Konečne aj niečo nirmalne a ľudia ? Otras

Nech sa idu pozrieť na oddelenia kde sú umierajuci, takí ľudia túžia po takej službe ako je kňaz

sulavikova
8. jún 2025

Pre mňa je choré doteraz povinné vyučovanie náboženstva na školách v dnešnej multikultúrnej spoločnosti sa správame ako v stredoveku. Hejného matematika nie, náboženstvo áno.

kvieta
8. jún 2025

@pribinak Stotožňujem sa s tým, čo je v tom článku napísané: A čo tam chýba? Tá najdôležitejšia veta. „Ak si to pacient vyžiada.“ alebo aspoň “Ak to pacientovi neprekáža.” Ja som za to vyžiada.