Je správne merať tlak až trikrát?
Ahoj niekde som zachytila, že tlak sa ma merať až na 3x je ten správny tlak ? Či blbosť
Určite nie, ak odmeráte tlak, ktorý je v poriadku nie je potreba meranie opakovať.
V prípade zlej hodnoty tlaku, povedzme vyššej je potreba to opakovať o pol hodiny, pretože to môže byť napríklad z činnosti alebo aktivity, ktorú ste robili pred tým.
Ako vhodne merať tlak:
- je vhodné pri meraní mať ruku na úrovni srdca.
- Aspoň 15-30 minút pred meraním tlaku nevykonávať fyzicky náročnú aktivitu.
- Nemerať krátko po jedle.
Ako zdr. sestra sa s týmto problémom stretávam často.
Určite nie, ak odmeráte tlak, ktorý je v poriadku nie je potreba meranie opakovať.
V prípade zlej hodnoty tlaku, povedzme vyššej je potreba to opakovať o pol hodiny, pretože to môže byť napríklad z činnosti alebo aktivity, ktorú ste robili pred tým.
Ako vhodne merať tlak:
- je vhodné pri meraní mať ruku na úrovni srdca.
- Aspoň 15-30 minút pred meraním tlaku nevykonávať fyzicky náročnú aktivitu.
- Nemerať krátko po jedle.
Ako zdr. sestra sa s týmto problémom stretávam často.
@maminaopora ja keď si meriam tlak,tak 3x,s nejakým časovým odstupom.Mám veľmi rôzne hodnoty niekedy.
Sú aj také tlakomery,ktoré merajú 3x automaticky
@maminaopora ja keď si meriam tlak,tak 3x,s nejakým časovým odstupom.Mám veľmi rôzne hodnoty niekedy.
Sú aj také tlakomery,ktoré merajú 3x automaticky
@rozculena Nie som si úplne istá, pretože vždy to treba merať s časovým rozostupom. To čo popisuješ je meranie tlaku ortostaticky, teda pri zmene polohy, to je dobré pri niektorých diagnózach avšak v základe je ideálne ten časový odstup.
@anonym_autor je to blbost. Meraj tlak raz, predtym si v klude sadni na par minut, pri merani nerozpravaj, nepozeraj na displej, odmeraj a nechaj tak.
Viacnasobnym meranim sa len sama vyhecujes do vysokeho tlaku.
@anonym_autor ja 2x, ale len ked je vysoky a zapisem ten nizsi potom.
Vzdy len raz. Jedine ze nieco nie ok tak som po case -cca 10min odmerala ešte raz.

A ešte v klude ,v sede,nenapchavat sa predtým