icon

Je teraz zvracajúci vírus?

dominik29
14. apr 2020

Ahojte, je teraz nejaka taká viroza? Maly od vcera 38, kasle ale hlienovito a tersz ze ho boli brucho a uz aj zvracal

mrkvicka060
14. apr 2020

@dominik29 a boli ste niekde medzi ludmi, kde mohol taky virus chytit (alebo hocijaky iny virus)?

dominik29
autor
14. apr 2020

@mrkvicka060 no starsi syn mal ale kasel a teplotu.bolo sme u doktorky ze daky virus.. Ale tento mensi zvracia

dominik29
autor
14. apr 2020

@mrkvicka060 a iba doma sme uz mesiac.. Iba co do obchodu

ajsha123
14. apr 2020

V obchode môžes ochorieť, teda hlavne deti. Ja som tiež nechapala, odkiaľ moje deti ochoreli, vsak sme len doma a v obchode rýchlo nákup (rok-dva dozadu). Ano, z obchodu.
A čo sa týka otázky, či je teraz viroza zvracanie. Neviem. Ale naše deti zvracaju pri horúčke. Je to jeden z prejavov, ze maju horúčku (raz) . Ak náhodou z ničoho nič zvracali, hneď sledujem teplotu.... Vždy horúčka. Vyzvracaju sa raz, na začiatku. Potom už nie.

sara07
14. apr 2020

môže zvracat hlieny, nevie si odkašlat tak zvracia hlieny, mne tak zvracal cez jarne prazdniny a to mi povedala mudr , lebo bol na lačno a zvracal, jej hovorím že nemá ako fakt čo
predpokladám že na koronu nerobili testy, ak bude mat viac ako 38 tri dni tak na nich trvaj

kopytko03
14. apr 2020

Okrem korony stále medzi ľuďmi kolujú aj klasické choroby, takže to môže byť čokolvek. Skús odsledovať a keby to trvalo dlhšie, tak urobiť ako píše @sara07, aj keď pravdepodobne dostať sa k testom sa ti nepodarí.

lenka2710
14. apr 2020

@dominik29 ahojik, môže zvracat aj hlieny, aj moja zvracia hlieny a Dr povedala, že je to super, aspoň to v nej neostáva a inak aj pri angine mi mala zvracia

sara07
14. apr 2020

@kopytko03 mne takto zvracalo hlieny alebo prvy raz som o tom počula tieto jarné prazdniny, 3 dni teplota a potom len suchy nadrapujuci kašel

kopytko03
14. apr 2020

@sara07 to fakt môže byť čokoľvek, vírusov sú stovky alebo tisíce. Človek sa snaží nepanikáriť, na druhej strane v švagrininej rodine sú dve pozitívne detičky súrodenci na koronu, chytili to od rodinného príslušníka. Jedno je v pohode doma, druhé skončilo v nemocnici. Tak je ťažko a hlavne bez lekára určiť čo je čo.

deti95060810
14. apr 2020

takéto prejavy mali moje deti pri angíne....
ale áno vracanie a hnačky sme mali doma pred týždňami.

sara07
14. apr 2020

@kopytko03 ved to ako keby to bolo také tažké otestovat to a je pokoj, alebo zistit ano je to taky a taky kmen atda corona to nie je
a tiež by bolo fajn zobrat ster a zistit ktoré atb na to dat, nie šlahnut a pri tretom láskavo urobit ster

kopytko03
14. apr 2020

@sara07 ja sa hlavne divím tomu, že ešte stále funguje pravidlo, že sa testujú iba ľudia s pozitívnou cestovateľskou anamnézou alebo so stykom s potvrdeným coviďákom. A ak máš podozrenie na komunitnú nákazu, využi súkromný labák za 70 €. Takto to mnohí ľudia prechodia bez toho, aby vedeli či to mali alebo nie.

sara07
14. apr 2020

@kopytko03 a k čomu to teraz ako bude dobré ? ja 5x 70€ fakt nemá, ak tak dám neskôr ked budu robit mudr testy, pripadne dostat v lekarni za 20 € z krvi či máš protilátky
teraz je zbytočne dávat testovat či ho má ked ho nemá , na činsku chripku su dva druhy testov