Je to chronická úzkosť alebo tetánia?

samueljolaus027
9. dec 2023

Ahojte. Chcel by som sa poradiť s niekým kto má skúsenosti s nejakou uzkostnou, panickou poruchou alebo tetániou. U mňa to začalo tak že som mal zrazu ťažkosti so zaspávanim (samotneho spánku sa nejak nebojím a mám ho rád, iba s procesom zaspávania som začal mať trocha problém). Potom to po pár dňoch vyústilo do toho, že som prestal mať chuť na jedlo aj cez deň som dostával panicke záchvaty, rýchly tlkot srdca, trasem sa aj mi je akokeby zima. Dokonca som bol na v jeden deň tak zle že som vracal. Ledva do seba voľačo napcham keď chcem jesť. Mám počas dní aj horšie aj lepšie stavy ale príde to nečakane. Pozorujem že až k večeru sa upokojim a dám do normálu (asi preto lebo aj mozog už toľko nepracuje).

damia22
9. dec 2023

Podľa mňa ide skôr o úzkosť.. prečo si myslíš že by mala byť chronická? Z vlastnej skúsenosti ako 1. odporúčam fakt kvalitné mg každý deň + D a Calcium to väčšinou na tetániu skvelo funguje ale čo sa týka psychického stavu tak protein - L-Tryptofan je pre mňa prírodné antidepresívum. Poštuduj si o tom. A za 2. stačí jedna hodina s kvalitným terapeutom aby si zistil na čom si. Napríklad na hedepy. sk nájdeš skvelých ľudí online aj s kalendárom. Nemušíš vyvolávať a čakať na osobnú návŠtevu niekde. Za tú cenu to ale že sakra stojí.

samueljolaus027
autor
9. dec 2023

Ešte by bolo dobré dodať že niekedy rekreačne užívam trávu. Čo už teraz viem, že s tým som skončil. Môže to byť aj z toho asi ale mal som v detstve problémy s nočnou epilepsiou ale už som dávno vyliečený.

damia22
9. dec 2023

@samueljolaus027 tráva dokáže úplne v pohode vyvolávať u niektrých jedincov úzkostné stavy ... sám musíš prísť na spúšťače .. veľa x sú z okolia a veľa krát idú zo zdravia z vnútra

samueljolaus027
autor
9. dec 2023

@damia22 Ďakujem za odpoveď, nehovorím že to musí byť chronické ale myslím si že nemám žiadny strach z konkrétnej veci ale niekdy sa tieto stavy vlečú fakt dlho. Ale môže byť pravda že prechádzam len volakym obdobím.

zuwa78
10. dec 2023

@samueljolaus027 s tou travou prestaň.....zahmli sa ti mozog....a len sa ti pohorši.....