icon

Je to zlomený alebo len narazený prst?

michaelaprocner
27. jún 2025

Ahojte, pes ma potiahol a blbo som ho držala tak som si nejak udrela prsty, len teda jeden zmodral trošku, ale hýbem s ním v pohode, nepuchne už viac ani neomodrieva. Ide o prstenik. Chladim ľadom. Zlomený či len narazeny/natiahnuty? Ďakujem

Je to zlomený alebo len narazený prst?Je to zlomený alebo len narazený prst?
Strana
z2
jaskolka
27. jún 2025

Ja by som s tým asi šla na RTG pre istotu na pohotovosť.

vlucifuk
27. jún 2025

Určite by som išla na pohotovosť. Presne s vôdzkou sa toto stalo kolegyni, mala to aj operované.

kacena4
27. jún 2025

urcite si to daj zrentgenovat, ak s nim ohybas skor narazeny ale kludne moze byt aj zlomeny drzim palceky

michaelaprocner
autor
27. jún 2025
@vlucifuk

Určite by som išla na pohotovosť. Presne s vôdzkou sa toto stalo kolegyni, mala to aj operované.

@vlucifuk ona to asi mala však horšie či ?

betulinka1
27. jún 2025

@michaelaprocner kedze je tam aj modrina, isla by som na rongen. Vcera som riesila to iste ale s malym. On nemal ani modrinu ani opuch. Tak som to len obviazala na pevno na noc a natrela krémom. Keby mal modrinu, isli by sme na rongen.

michaelaprocner
autor
27. jún 2025
@betulinka1

@michaelaprocner kedze je tam aj modrina, isla by som na rongen. Vcera som riesila to iste ale s malym. On nemal ani modrinu ani opuch. Tak som to len obviazala na pevno na noc a natrela krémom. Keby mal modrinu, isli by sme na rongen.

@betulinka1 tak modriny bývajú aj pri narazeni, každopádne pôjdem na rtg , aj keď teda nezhoršuje sa to ani nič

doriiis
27. jún 2025

Narazený.Zlomeny by puchol a nehýbala by si s ním.Moje nohy týždeň po narazení vyzerajú oveľa horsie

michaelaprocner
autor
27. jún 2025
@doriiis

Narazený.Zlomeny by puchol a nehýbala by si s ním.Moje nohy týždeň po narazení vyzerajú oveľa horsie

@doriiis veď na to sa aj spolieham, že keby je zlomený tak tmavne, puchne a nehýbem s ním

luliu
27. jún 2025

@michaelaprocner myslíš že máme RTG pohľad? Treba ísť k lekárovi a budeš vedieť. Ja som mala zlomený prst a normálne som s ním hýbala, takže podľa toho to nezistis

vlucifuk
27. jún 2025
@michaelaprocner

@doriiis veď na to sa aj spolieham, že keby je zlomený tak tmavne, puchne a nehýbem s ním

@michaelaprocner Kolegyňa mala šľachy potrhané. Tiež si myslela, že nič, išla až po dvoch dňoch a nebolo to dobré. Jej to ale zoperovali tak "super", že má odvtedy prst vykrivený. Tvoj prípad nemusí byť až taký vážny, ale išla by som. Daj vedieť, ako si dopadla. Držím palce.

michaelaprocner
autor
27. jún 2025
@luliu

@michaelaprocner myslíš že máme RTG pohľad? Treba ísť k lekárovi a budeš vedieť. Ja som mala zlomený prst a normálne som s ním hýbala, takže podľa toho to nezistis

@luliu Len som chcela vedieť či niekto nema skúsenosť , ale ďakujem. Ak bude zajtra horšie pôjdem rtg. Zatiaľ s tým viem fungovať. Natieram flectorom, chladim, šetrím ho ako sa dá. ale ďakujem za radu

vler
27. jún 2025
@michaelaprocner

@luliu Len som chcela vedieť či niekto nema skúsenosť , ale ďakujem. Ak bude zajtra horšie pôjdem rtg. Zatiaľ s tým viem fungovať. Natieram flectorom, chladim, šetrím ho ako sa dá. ale ďakujem za radu

@michaelaprocner robim rtg a prave som po 10 rokoch odisla z ortopedie. Chod na rontgen, prst moze byt zlomeny. To ci s nim vies hybat alebo nie vypoveda nanajvys o tvojom prahu bolesti, nie o tom ci je kost zlomena alebo nie

michaelaprocner
autor
27. jún 2025
@vler

@michaelaprocner robim rtg a prave som po 10 rokoch odisla z ortopedie. Chod na rontgen, prst moze byt zlomeny. To ci s nim vies hybat alebo nie vypoveda nanajvys o tvojom prahu bolesti, nie o tom ci je kost zlomena alebo nie

@vler ak by bol zlomený ako sa lieči prst ?

banalu
27. jún 2025
@michaelaprocner

@michaelaprocner moze byt kludne zlomeny, nemusi nutne boliet ani hned spuchnut.
Ja som raz krivo stupila, normalne som fungovala, presla som este xy kilometrov.
Rano noha spuchtuta, bolava, ani dotknut sa zeme. Skoncila som v sadre, kolegovia ked ma videli nechapali, lebo boli so mnou predtym aj potom ked sa to stalo.

gemerka17
27. jún 2025
@michaelaprocner

@michaelaprocner ak sa stal úraz dnes, tak chod na pohotovosť dnes. Rtg treba spraviť. Akurát dnes na teba môžu byť na pohotovosti milsi, zajtra to bude horšie. Ak sa niekde dotrepes v pondelok, riskujes reči kde si bola. Čo je aj pravda.

michaelaprocner
autor
27. jún 2025
@gemerka17

@michaelaprocner ak sa stal úraz dnes, tak chod na pohotovosť dnes. Rtg treba spraviť. Akurát dnes na teba môžu byť na pohotovosti milsi, zajtra to bude horšie. Ak sa niekde dotrepes v pondelok, riskujes reči kde si bola. Čo je aj pravda.

@gemerka17 je to narazene, mám masť octanovu, rtg nerobili ani. Že je tam opuch , že ak za tri dni nezlepsi sa stav, tak znovu a rtg.

vler
27. jún 2025
@michaelaprocner

@michaelaprocner na jednoduchu zlomeninu sa na prst strci taka nasada ktora ho znehybni, pripadne sa prst fixuje o vedlajsi. Komplikovane zlomeniny sa riesia aj operative. Cudujem sa ze Ti neurobili rtg hned. Mozno na Slovensku je postup takyto-pockaj tri dni a uvidi sa. Ja pracujem v zahranici

gemerka17
27. jún 2025
@michaelaprocner

@gemerka17 je to narazene, mám masť octanovu, rtg nerobili ani. Že je tam opuch , že ak za tri dni nezlepsi sa stav, tak znovu a rtg.

@michaelaprocner zvláštne ze ti nerobili rtg. Mame sa stalo pred par rokmi presne to iste - voditko a pes. Opuch mala tiež taky slabý. Na pohotovosť išla. Rtg jej urobili. Bolo to narazene.

nikaeli
27. jún 2025
@michaelaprocner

@michaelaprocner na margo zlomeniny a schopnosti hýbať - manžel hrával futbal, vo štvrtok večer narazil prsty na nohe. V piatok odkrivkal do práce, v sobotu sme boli na plese (!) a v nedeľu sa už nevedel postaviť. Mal to len modré, trošku opuchnuté. Nakoniec mal 2 prsty zlomené 🤦🏻‍♀️

michaelaprocner
autor
27. jún 2025
@gemerka17

@michaelaprocner zvláštne ze ti nerobili rtg. Mame sa stalo pred par rokmi presne to iste - voditko a pes. Opuch mala tiež taky slabý. Na pohotovosť išla. Rtg jej urobili. Bolo to narazene.

@gemerka17 uvidím do pondelka, ale snad to nebude zlomené.

danielina30
27. jún 2025

@michaelaprocner Presne toto sa stalo mojej dcére pred rokom. Pes sa rozbehol za mačkou a potiahol ju a mala to zlomené. Vyzeralo to veľmi podobne ako toto tvoje. Snáď sa mýlim, ale asi by som nečakala do pondelka

michaelaprocner
autor
27. jún 2025
@danielina30

@michaelaprocner Presne toto sa stalo mojej dcére pred rokom. Pes sa rozbehol za mačkou a potiahol ju a mala to zlomené. Vyzeralo to veľmi podobne ako toto tvoje. Snáď sa mýlim, ale asi by som nečakala do pondelka

@danielina30 tak bola som, povedali, že s opuchom mi rtg neurobia, čudovala som sa, ale poslali ma domov s tým, že to je narázene a ak sa to nezlepší do 3 dni tak prísť opäť. Dávam si flector náplasť a stiahlo to už opuch, tak uvidíme

michaelaprocner
autor
27. jún 2025
@gemerka17

@gemerka17 ako dlho sa jej to hojilo? Mala to aj zmodrané?

vler
28. jún 2025
@michaelaprocner

@danielina30 tak bola som, povedali, že s opuchom mi rtg neurobia, čudovala som sa, ale poslali ma domov s tým, že to je narázene a ak sa to nezlepší do 3 dni tak prísť opäť. Dávam si flector náplasť a stiahlo to už opuch, tak uvidíme

@michaelaprocner s opuchom rtg neurobia? Ved to je uplne normalna, typicka vec ze po uraze nastane opuch. To nikomu po uraze neurobia rtg? Nanajvys podivny pristup...

michaelaprocner
autor
28. jún 2025
@vler

@michaelaprocner s opuchom rtg neurobia? Ved to je uplne normalna, typicka vec ze po uraze nastane opuch. To nikomu po uraze neurobia rtg? Nanajvys podivny pristup...

@vler Tiež som sa čudovala, ale tak mi povedali. Každopádne sledujem vývoj toho prsta a uvidíme. Dala som si na noc Flector náplasť, aktuálne boli len pri pohybe a keď nieco ťažšie tou rukou chytím, no snažím sa čo najmenej a uvidím no, čo bude ďalej. Opuch je stále, ale nie horší. Tak snáď to bude ozaj len narazene.

katka533
28. jún 2025
@michaelaprocner

@michaelaprocner dajte si hned ibalgin na to a dlho davat

michaelaprocner
autor
28. jún 2025
@katka533

@michaelaprocner dajte si hned ibalgin na to a dlho davat

@katka533 myslite gél ?

katka533
28. jún 2025
@michaelaprocner

@katka533 myslite gél ?

@michaelaprocner ano , koli zapalu

misanthropicdann
28. jún 2025
@doriiis

@doriiis nie je pravda. So zlomeninu môžeš normálne hýbať pokiaľ ide len o dáku prasklinku na kosti. 2x som tak mal zlomenú ruku ze som snou normálne ďalej pracoval až po 3 dňoch co som ju námahal sa to naozaj prejavilo ze mi spuchla a začala naozaj bolieť.

erika4117
2. júl 2025

@michaelaprocner Ja som mala zlomeny malíček na nohe a nevedela som s ním pohnúť. Takže zlomený podla mňa nebude, keď s ním hýbať vieš. Ale určite by som išla na RTG pre istotu

Strana
z2