Je toto prosím ploštica ?
Je toto prosím plostica?

Podľa tej druhej foto by byť mohla. ☹️
A to si ju na stene odfotila? Lebo oni sa skryvaju a ked zacnu vyliezat ze ich vidno, uz je zle, lebo je to vraj znak toho ze su premnozene.
@danielinaa áno na stene
@cakamebabo treba volat deratizerov, to sami nedate. A ak byvas v byte, musi sa to urobit komlet v celom panelaku, vo vsetkych bytoch, inak sa ich nezbavite. :(
@danielinaa áno v byte, už som to asi pred 2 týždňami riešila deratizater povedal ze to plostica nie je ale sme dostipany a toto je na stene, tak som kontaktovala iného....
@cakamebabo volaj takych co sa na plostice specializuju. A popozeraj aj tu na MK stare temy o plosticiach. Docitas sa tam vela dobrych ad.
Treba tiez zvolat domovu schodzu a problem riesit komplexne. Lebo vy vyhubite a hned k vam od susedov pridu dalsie.
@danielinaa mam lepšiu foto myslíte že je to plostica?
@cakamebabo ano je. Na poslednej tvojej foto na stene je to plostica v 2.etape
@cakamebabo nie je to plostica. Prostica ma kratke nohy. Koncia kde ma zadok. Take Naomi Campbell nohy urcite nema. A plostica nema tak vyrazne tykadla. Vypadaju presne ako na obrazku nizsie. Mala som ich doma, a ked som sa pozrela na plosticu na obrazku a tu v izbe - nebolo mozne si ich pomylit. To ma ten hmyz cierne bodky na krovkach? AK ano, urcite to nie je plostica.
@kittykat22 No tak podla fotky ktora bola pridana nad tvojim prispevkom tak to plostica na 99%je.
@nini1010 mala som ich doma, a to co je na fotke, nie je plostica. Su to male placate zavalite chrobaciky. Nemaju dlhe torzo ani nohy a uz vobec nemaju tykadla az k susedom.
Treba odniesť chrobaka na expertizu, tam ti presne povedia aky to je hmyz. A budeš to mať na 100% čierne na bielom 🙂 Aj my sme podobnú nepríjemnosť riešili, ale s iným hmyzom.
Lenze ona ma aj stipance. Keby to bol iny hmyz ako plostica, tak by nemali stipance. A blchu keby mali, ta zas vyzera inac, ale da sa zas lahko najst, lebo byva casto len pod plachtou zalezena.
@kittykat22 keby ste mala pravdu 🙏🙏😐
@cakamebabo zober chrobaka - porovnaj ho s obrazkom, ktory som ti pridala - a uvidis na 100% ci je to ona alebo nie. Nie je mozne si ho pomylit. Ja som tiez bola dostipana, a otvorila som prehliadat, napisala plostica a vyskocila fotka, a bolo mi jasne, ze to je to, co mam doma. Nedaju sa pomylit. Nemaju odchylky. Su jedna ako druha. Ta na lavej strane je hladna, ta na pravej najedena.
@kittykat22 tak naozaj nevyzerá tak ako na foto ktorú ste pridala vy
@cakamebabo tak to na 1000% nebude plostica co mate doma. Ako pisali vyssie, skuste najst kam s chrobakom ist aby vam povedali co to je. Zatial mozete v miestnosti kde spite nastriekat raid ako je na obrazku. Ma to dlhy nadstavec ktory strieka penu. Okolo celej izby po obvode podlahy.
@kittykat22 ďakujem 🙏
ja som niečo podobné riešila minulý rok, ked mal malý hádam aj 30 štípancov, nakoniec to boli komáre, ale chcem ti poradiť, zožeň si lampu na hmyz a možno máš problém vyriešený, a kde presne máte tie pupáky?
Podľa mňa to je, na tom obrázku vývoja 3. etapa má aj dlhé tykadlá aj nohy....My sme napríklad dospelú ani nenašli, ani po postrekoch. Každopádne postreky zabrali, tak zrejme to boli tieto beštie tiež....
@cakamebabo na tej druhej fotke je... Volaj deratizerov, voľnopredajné prostriedky na to neúčinné...
@kittykat22 prosím ťa to je na ploštice? Ako ochrana?😊
Nevidím dobré
@predajmamina nie, to nie je na plostice. Autorka pisala, ze podla obrazku, to co ma doma plostice nebudu. Raid je na maly lezuci hmyz. Je to na chrobaky, rybenky, kozojedy. Na plostice nefunguju volne predajne vyrobky - na to je potreba deratizera.
@cakamebabo nás 100 percent je to pisivka. Neškodný chrobacik. Mali sme to v novostavbe. Zbavili sme sa toho jedine na základe deratizéra. Postriekal komplet všetky steny a nariadil aby sme držali vlhkosť max do 50 percent nakoľko ak majú teplo a vlhko tak sa rýchlo množia. Už je to 2 roky od postreku a našťastie ani náznak.
@kittykat22 prosím vás a toto je ploštica ?
@veronikam96 niesom si ista. Myslis ze by si mohla spravit este jednu fotku kde by ho bolo lepsie vidiet?

No ,podla mna je..sice som to doma nikdy nemala ale podla fotky to vyzera tak.... ste aj dostipani? Stipu vraj zasadnu vnoci a stipance byvaju vedla seba v takom akoby rade..