icon

Je trhanie horných zubov bezbolestný zákrok?

michal2233
17. sep 2025

Zdravím chcel som spýtať o 2 týždne mi idú trhať hornú časť a či stym ma niekto nejaké skúsenosti doktor hovoril že tam budem ležať 2 hodiny bude mi aj niektorý zub aj šiť mám strach zo zubára a chcem vedieť či to bude naozaj bez bolestne ďakujem za odpovede

kaki3
17. sep 2025

tak ono samotne trhanie boliet nebude. ale potom kym sa to zahoji, tak urcite budes nieco citit. myslim si, ze ti daju aj nejake lieky, aby a to nezapalilo. aspon ja by som na tom trvala. lebo to bude dost velka rana.

evcagabi
17. sep 2025

Tu bolest po tom si teda neviem predstavit

anonym_c8804c
17. sep 2025

@michal2233 ja akurat riešim tiež zuby. Ja som si to rozvrhla, tak že najskor jedna polka, potom druha, nech mám na ktorej strane jesť zatiaľ, kým sa zahojí. Ta polka prvá trva cca pol hodinu. Kvôli tomu, ze je to vela ran hlbokých za sebou tak sa šije. Vôbec ma to nebolelo. Len ta šnúrka 10dni mi isla mega na nervy 😅 ka som necitila nic ani pocas trhania ani potom. Lieky som nemala žiadne

michal2233
autor
17. sep 2025
@anonym_c8804c

@michal2233 ja akurat riešim tiež zuby. Ja som si to rozvrhla, tak že najskor jedna polka, potom druha, nech mám na ktorej strane jesť zatiaľ, kým sa zahojí. Ta polka prvá trva cca pol hodinu. Kvôli tomu, ze je to vela ran hlbokých za sebou tak sa šije. Vôbec ma to nebolelo. Len ta šnúrka 10dni mi isla mega na nervy 😅 ka som necitila nic ani pocas trhania ani potom. Lieky som nemala žiadne

@anonym_c8804c ja mám hore len 10 zubov a dole jednu stoličku a povedal že to bude najlepšie dať hneď všetko naraz von lebo tie horné sa nedajú nijako zachrániť tak budem na jogurtoch a zemiakovej kaši a ďakujem za info čo sa týka zubára som strachoput 😂

domka222
17. sep 2025
@michal2233

@anonym_c8804c ja mám hore len 10 zubov a dole jednu stoličku a povedal že to bude najlepšie dať hneď všetko naraz von lebo tie horné sa nedajú nijako zachrániť tak budem na jogurtoch a zemiakovej kaši a ďakujem za info čo sa týka zubára som strachoput 😂

@michal2233 vieš, že po trhaní zubov nie je vhodné hneď jesť jogurty?🤭

michal2233
autor
17. sep 2025
@domka222

@domka222 hovoril mi ze 2 hodiny nič že potom až 😂

domka222
17. sep 2025
@michal2233

@domka222 hovoril mi ze 2 hodiny nič že potom až 😂

@michal2233 mliečne výrobky by sa nemali jesť cca 3 dni

michal2233
autor
17. sep 2025
@domka222

@michal2233 mliečne výrobky by sa nemali jesť cca 3 dni

@domka222 ešte sa ho pred tým spýtam čo môžem a čo nie pre istotu

osky
17. sep 2025

Ja cumim,co tu pisete.
Ked mi trhali osmicku,msla som konsku davku injekciu,bez nej by som to nedala,pocas zakgoku este dopichavali...

Inak mam este vsetky zuby,ale pamätam si na trhanie mliecnych-aj to bolelo.
Ved je to zasah do organizmu.
Ako to myslite,ze neboli?
To ste vazne nemali injekciu????

sisska96
17. sep 2025
@domka222

@domka222 kľudne môže

sisska96
17. sep 2025
@michal2233

@domka222 ešte sa ho pred tým spýtam čo môžem a čo nie pre istotu

@michal2233 možeš aj mliečne. Mne hovorili že to je blud. A trhal mi už zub aj zubar aj ten hovoril, a osmičku chirurg a aj on hovoril že kľudne aj jogurty, kaše

eva_176
17. sep 2025

mne pri trhani 1ky tiez kazali nejest mliecne prve 2-3 dni, ani horuce jedla, len take vlazne,
a aj ustnu vodu kupit bezalkoholovu na vyplachovanie

minenkaa
17. sep 2025
@osky

Ja cumim,co tu pisete.
Ked mi trhali osmicku,msla som konsku davku injekciu,bez nej by som to nedala,pocas zakgoku este dopichavali...

@osky nemusi bolieť až tak,ja som mala vrchnú čeľusť rozrezanu a rozťahovali mi ju,necítila som skoro žiadnu boles ani po operacii

simsalabim
17. sep 2025
@osky

Ja cumim,co tu pisete.

@osky urcite maju injekciu, nemyslim, si, ze dnes niekto trha zuby zaziva...

anonym_c3159d
17. sep 2025

Ja len že vždy sa dajú zuby zachrániť, keď majú dobrý koreň, neviem koľko máš rokov, ale prisť o 10 vrchných zubov neverím, že je nutné.
Mne tiež tak zubár vytrhol 2 spodné, lebo boli krivé a viac zubárov sa zhodlo že trhať zuby so zdravými koreňmi nebol správny krok zubára.

evcagabi
17. sep 2025
@osky

Ja cumim,co tu pisete.

@osky ja idem na 8 buduci tyzden lebo mi rastie krivo a nie a nie sa cela prerezat. Uz mi tak jednu vyberal a pamatam si, co to bolo za bolest dni po tom. Obdivujem autora. Ja uz som si dopredu vybavila aj pomoc k malej ak by som nahodou nezvladala. Nechapem, ako niekto moze zvladnut tolko zubov na raz 😮

bloger
18. sep 2025

@michal2233 Neboj sa umrtvia ti to a nebudeš nič cítiť. Jedine trošku tlak. Odporúčam ti najesť sa pred extrakciou.

michal2233
autor
26. sep 2025
@bloger

@michal2233 Neboj sa umrtvia ti to a nebudeš nič cítiť. Jedine trošku tlak. Odporúčam ti najesť sa pred extrakciou.

@bloger už to mám za sebou a nebolo to také hrozne 2 krát to trocha zabolelo a teraz mám celú hornú časť zašitu a jednu stlolicku dole

bloger
26. sep 2025
@michal2233

@bloger už to mám za sebou a nebolo to také hrozne 2 krát to trocha zabolelo a teraz mám celú hornú časť zašitu a jednu stlolicku dole

@michal2233 Si statočný. Prajem skoré uzdravenie. Aby sa ti to bez problémov zahojilo. Drž sa.

michal2233
autor
26. sep 2025
@bloger

@michal2233 Si statočný. Prajem skoré uzdravenie. Aby sa ti to bez problémov zahojilo. Drž sa.

@bloger ďakujem