Je trombóza smrteľná choroba?
Je to smrtelná choroba alebo sa dá z nej dostať?
Záleží aká veľká zrazenina sa vytvorí a ktorá cieva sa upcha. Niektoré sú žiaľ smrteľné, ale určite nie všetky. Zrazeninu dnes už vedia rozpustiť a následne treba brať lieky na riedenie krvi podľa odporúčania lekára.
Dostala som ju pocas tehotenstva- opuchla mi noha. Sledujú ma na hemato, beriem lieky
Da sa jej lahko predchadzat - treba predovsetkym vela pit
Pokiaľ o nej vieš a liečiš sa, nemusí sa nič stať.
No ak sa to týka srdca, mozgu,môže to mať vážnejšie následky,ak pľúc tak to môže byť aj smrteľne. Treba hlavne dodržiavať správny životný štýl.
Tromboza ako taka smrtelne nie je, ale je to vazny stav, pri ktorom sa mozu uvolnovat krvne zrazeniny a tie mozu upchat cievy v roznych organoch. A potom zavisi od toho aka velka oblast organu nie je dokrvena, ako dlho. MOze to mat fatalne nasledky, moze to sposobit trvale poskodenie zdravia, pri vcasnej leicbe a velkom stasti nemusi mat ziadne zavazne nasledky. V kazdom pripade treba ju liecit ak uz bola diagnostikovana
Nie ale môže viesť k smrti.
Nedá sa na to jednoznačne odpovedať. Trombóza je upchatie cievy krvnou zrazeninou. Závisí, o akú cievu sa jedna? Tepnu alebo žilu? Kde sa upcha ta cieva? Trombóza mozgovej, srdcovej, končatinovej arterie, alebo vnútorných orgánov (napr cieva vyzivujuca obličky, črevo, atď).... Veľmi závisí aj od toho, aká veľká cieva sa upcha, akú časť tela zásobuje? Napr trombóza arterie basilaris, ktorá vyživuje mozgovú kmeň, ano, je smrteľná.
Je to veľmi nebezpečná choroba, ktorú netreba podceňovať. Krvné zrazeniny v žilách môžu putovať do pľúc a vznikne pľúcna embolia na nktoru umiera skoro každý nad 65 rokov alebo do srdca a zaver viete. Pri tejto chorobe je dôležitá životospráva a životný štýl. Treba začať hneď. Nečakať.

dá sa jej predísť, ale v konečnom dôsledku je smrteľná, ak sa správne nestaráte o cievy