Je tu niekto taký čo má sklerozu multiplex?
Prosím vás ake prvotné príznaky ste mali kým vám bola diagnostikovana skleroza multiplex
@helena1234 ahojk ja tiež mam všelijaké príznaky co tomu nasvedčujú ale neurologická ani neuvažuje že ide o sklerózu stále tvrdí že je to psychika.. Na moju žiadosť mi urobila MR mozgu ale nedala diagnózu a bola negatívna.. Udáva sa pri skleróza diagnóza na vyšetrenie? Môžem ju mat alebo nemám som zmetena ak viete poradiť prosím.. Dik
@simonazh dobrý deň... Ahoj, chcem sa opýtať, že aké aké závraty ste mali? Tiež idem na MRI kvôli zavratom. Ale ja mam závrat, alebo ma začne točiť keď si ľahnem do roviny. Keď kúsok nadvihnem hlavu prestane. Čiže spavam v polosede 🤦♀️ neviem ani ci zvládnem MRI v tom ľahu 😩 inak nemám žiadne trpnutie, ani videnie dvojité, len ten to točenie. Na ORL som mala všetko v poriadku, aj cievy a aj na ocnom. 2x mi robili audiometriu, počujem úplne super. 🤷♀️
@simonazh mne robili mr aby sa ukazali pripadne zmeny na mozgu, v ziadanke nebola ani zmienka o sm. Pocas samotnej mr mi prisili vpichnut kontrastnu latku. Ono kontrastna latka nieje podavana kvoli tomu, aby "ukazala" sm. Pri jej podani sa vysvietia pripadne aktivne (tie, ktore su aktualne "zapalene") lezie. Cize bez kontrastnej latky sa zobrazia vsetky lezie, aj aktivne aj neaktivne.
@miminka327 mne MR nič nezistila bolo negatívne vraj nenachádzam patologicke zmeny.. Ale chcem si dat vyšetriť aj miechu MR tak uvidím co nato neurolog
@miminka327 a ako si dopadla co ti zistila na MR mozgu
@simonazh všetko v poriadku mám
@miminka327 super to som fakt rada😉
@simonazh ďakujem aj ja 🍀🙌 a ty si ako na tom?
@miminka327 dobrý večer, prešli vám závraty? Lebo ja mám závraty pri zmene polohy hlavy, napr. ľahnem, predklonim sa, zákonom hlavu, kolotoč nenormálny. Ďakujem za odpoved
@agikaku Dobrý deň, nie. Tiež si musím dávať pozor na zmenu polohy. A rýchlosť pohybu.
@simonazh nepadlo o tom ani slovo, ked ma poslal neurolog na mrko, ja som ani nepredpokladala, ze by tam mohlo nieco byt, lebo niekolko rokov predtym som na mrku bola a bolo ciste. Bola som presvedcena, ze tam idem zbytocne. Na ziadanke tiez nebola SM spomenuta. Prvy krat az na vysledkoch z mrka.
@simonazh v ziadanke na mrko nebolo o kontrastnej latke nic. Radiolog sa rozhodol pocas mrka. V dotazniku pred samotnym vysetrenim sa na kontrastnu latku pytaju, ci nemas na nu alergiu. Oni to sleduju na monitore pocas vysetrenia, keby tam nieco videli a usudili, ze je kontrast potrebny, tak ti ho pichnu.
@katkka08 evokovane potencialy - myslim. Bolo to niekolko vysetreni, ponapajali ma na take "kabliky" ruky, nohy, hlava, tusim aj na hrudniku. Na ruky a nohy boli take vyboje, ci ako to nazvat, este som pozreala na taku obrazovku, akoby na sachovnicu. Nepamatam si to uz celkom presne, uz su to roky. Viem len, ze to bolo vsetko ok.

Mne roboli MR mozgu na základe zavratov a trpnutie hlavy som mávala.. A bolo negatívne takže neviem ci mam pátrať dalej