icon

Je tu niekto taký čo má sklerozu multiplex?

katkka08
17. máj 2019

Prosím vás ake prvotné príznaky ste mali kým vám bola diagnostikovana skleroza multiplex

simonazh
21. nov 2019

Mne roboli MR mozgu na základe zavratov a trpnutie hlavy som mávala.. A bolo negatívne takže neviem ci mam pátrať dalej

simonazh
10. dec 2019

@helena1234 ahojk ja tiež mam všelijaké príznaky co tomu nasvedčujú ale neurologická ani neuvažuje že ide o sklerózu stále tvrdí že je to psychika.. Na moju žiadosť mi urobila MR mozgu ale nedala diagnózu a bola negatívna.. Udáva sa pri skleróza diagnóza na vyšetrenie? Môžem ju mat alebo nemám som zmetena ak viete poradiť prosím.. Dik

simonazh
13. dec 2019

@hrasok8 ahojte. A neurológ vedel hneď ze ide o sklerozu Multi? Robil MR mozgu ci sa potvrdí alebo sa potvrdila náhodné? Chcem vedieť treba do žiadanky uviesť aká diagnóza sa zistuje? Lebo moju doktorku to nenapadlo vraj ide o psychiku

miminka327
9. mar 2020

@simonazh dobrý deň... Ahoj, chcem sa opýtať, že aké aké závraty ste mali? Tiež idem na MRI kvôli zavratom. Ale ja mam závrat, alebo ma začne točiť keď si ľahnem do roviny. Keď kúsok nadvihnem hlavu prestane. Čiže spavam v polosede 🤦‍♀️ neviem ani ci zvládnem MRI v tom ľahu 😩 inak nemám žiadne trpnutie, ani videnie dvojité, len ten to točenie. Na ORL som mala všetko v poriadku, aj cievy a aj na ocnom. 2x mi robili audiometriu, počujem úplne super. 🤷‍♀️

simonazh
16. mar 2020

@ivca82 ahojk a tebe robili MR mozgu tým ze ci ide o SM alebo na základe príznakov.. A robili ti MR kontrasnou látkou alebo bez nej? Dik

ivca82
17. mar 2020

@simonazh mne robili mr aby sa ukazali pripadne zmeny na mozgu, v ziadanke nebola ani zmienka o sm. Pocas samotnej mr mi prisili vpichnut kontrastnu latku. Ono kontrastna latka nieje podavana kvoli tomu, aby "ukazala" sm. Pri jej podani sa vysvietia pripadne aktivne (tie, ktore su aktualne "zapalene") lezie. Cize bez kontrastnej latky sa zobrazia vsetky lezie, aj aktivne aj neaktivne.

simonazh
17. mar 2020

@ivca82 ďakujem za odpoveď

lucka23
Autor odpoveď zmazal
simonazh
11. júl 2020

@miminka327 mne MR nič nezistila bolo negatívne vraj nenachádzam patologicke zmeny.. Ale chcem si dat vyšetriť aj miechu MR tak uvidím co nato neurolog

simonazh
31. júl 2020

@miminka327 a ako si dopadla co ti zistila na MR mozgu

miminka327
3. aug 2020

@simonazh všetko v poriadku mám

simonazh
8. aug 2020

@miminka327 super to som fakt rada😉

miminka327
10. aug 2020

@simonazh ďakujem aj ja 🍀🙌 a ty si ako na tom?

agikaku
12. máj 2022

@miminka327 dobrý večer, prešli vám závraty? Lebo ja mám závraty pri zmene polohy hlavy, napr. ľahnem, predklonim sa, zákonom hlavu, kolotoč nenormálny. Ďakujem za odpoved

agikaku
14. máj 2022

@simonazh dobrý deň, prestali vám tie závraty, prosím? Lebo mne sa to i pri zmene polohy hlavy už mesiac. Dakujem

simonazh
14. máj 2022

@agikaku áno už mi prešlo už rok mi je celkom fajn boli ste na vysetreni

nellynka
14. máj 2022

@agikaku pridaj sa do skupiny mamicky so sklerozou multiplex, tam to viac zije

agikaku
14. máj 2022

@simonazh A ako dlho si mala tie závraty? Ja už mesiac sa trápim.

miminka327
16. máj 2022

@agikaku Dobrý deň, nie. Tiež si musím dávať pozor na zmenu polohy. A rýchlosť pohybu.

simonazh
16. máj 2022

@agikaku dlho skoro 8mesiacov

simonazh
29. máj 2022

@ivca82 ahoj a tebe je potvrdilo ochorenie Sm aj keď na žiadanke nebolo popísané či sa vysetruje Sm?

ivca82
30. máj 2022

@simonazh áno

simonazh
31. máj 2022

@ivca82 lneurologicka vedela že to môže byť Sm keď ťa poslala na mr mozguu

ivca82
31. máj 2022

@simonazh nepadlo o tom ani slovo, ked ma poslal neurolog na mrko, ja som ani nepredpokladala, ze by tam mohlo nieco byt, lebo niekolko rokov predtym som na mrku bola a bolo ciste. Bola som presvedcena, ze tam idem zbytocne. Na ziadanke tiez nebola SM spomenuta. Prvy krat az na vysledkoch z mrka.

simonazh
1. jún 2022

@ivca82 tak to mi je ľúto že ju máš..robili ti mr aj kontrasnou látkou bolo popise či ti ju prišiel dať až radioolog

ivca82
1. jún 2022

@simonazh v ziadanke na mrko nebolo o kontrastnej latke nic. Radiolog sa rozhodol pocas mrka. V dotazniku pred samotnym vysetrenim sa na kontrastnu latku pytaju, ci nemas na nu alergiu. Oni to sleduju na monitore pocas vysetrenia, keby tam nieco videli a usudili, ze je kontrast potrebny, tak ti ho pichnu.

simonazh
25. júl 2022

@ivca82 a robili ti aj iné vyšetrenie aby sa ochorenie potvrdilo ?postúpila si aj vyšetrenie vep?

ivca82
26. júl 2022

@simonazh po naleze na mrku mi robili lumbalnu punkciu, ta potvrdia diagnozu. Neskor aj vep, to som mala ok.

katkka08
autor
26. júl 2022

@ivca82 ahoj čo je vep aké výšetrenie

ivca82
26. júl 2022

@katkka08 evokovane potencialy - myslim. Bolo to niekolko vysetreni, ponapajali ma na take "kabliky" ruky, nohy, hlava, tusim aj na hrudniku. Na ruky a nohy boli take vyboje, ci ako to nazvat, este som pozreala na taku obrazovku, akoby na sachovnicu. Nepamatam si to uz celkom presne, uz su to roky. Viem len, ze to bolo vsetko ok.