icon

Je tu niekto taký čo má sklerozu multiplex?

katkka08
17. máj 2019

Prosím vás ake prvotné príznaky ste mali kým vám bola diagnostikovana skleroza multiplex

Strana
z5
katkka08
autor
27. júl 2022

@ivca82 Jaj už viem mala som to tiež robené

escape22819
28. júl 2022

Ahojte.. je tu niekto s SM? Ja som bola 3 krat na MR mozgu, nasli mi nejake lezie typu sm , a na lumbalku sa este len chystam a bojim sa ci to potvrdi. Mala ste niektora pozitivnu magneticku na sklerozu, a pritom negativnu lumbalku? Diky. Kludne aj spravu

agikaku
28. júl 2022

@escape22819 a aké ste mali problémy, že ste išli na vyšetrenie?

escape22819
28. júl 2022

@agikaku mne po porode prisli problemy, mravcenie a palenie v rukach a nohach ( to bol taky hlavny dovod ) a zhorsenie zraku.. take skvrny pred ocami, akoby dvojite videnie..

simonazh
28. júl 2022

@ivca82 ako je možné že keď máš ochorenie Sm mala si negatívne vep vyšetrenie?

ivca82
28. júl 2022

@simonazh nie som neurolog, na to ti neodpoviem. Moja neurologicka mi povedala, ze mri a lumbalka su "najpodstatnejsie" pri spravnej diagnostike sm. No napr.su aj SMkari, co maju dokonca likvor negativny a maju "iba" nalez na mri. Ja som mala prvotny nalez na mri taky, ze to bolo uz viac menej iste, lumbalka to iba potvrdila, resp.vyluci inu pricinu, ktora by lezie na mozgu sposobovala.
http://www.spolumozeme.sk/pytame-sa-za-vas/356/...

leli11
14. aug 2022

@ivca82 Dobrý večer, rada by som sa opýtala toho kto ma sm ohľadom krvnych testov na vitaminy a minerály, aké sú ich hodnoty??? Či niečo v organizme výrazne chýba alebo naopak?
Za odpoveď ďakujem

ivca82
15. aug 2022

@leli11 ja som mavala krvny obraz vzdy ok. Akurat vitamin D ma niekto nizsi, my ho potrebujeme viac ako zdravi ludia.

leli11
15. aug 2022

@ivca82 ďakujem za odpoveď, presne takto mam aj ja všetko mam v norme len vit. D nižšie. Brnenie a pálenie chodidiel a dlaní. Občas celková únava. Časté mocenie aj v noci...
Akurát z emg zistili neprospech pravej strany a poškodenia perifer.nervov.
Čakám na mr mozgu...😶

xxyy
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
14. nov 2022

@escape22819 áno, MR pozitívne a lumbálka 2x negatívna.. Nám nakoniec jedna dr. povedala, že tá lumbálka nie je podstatná pre diagnostikovanie ale taký je postup a treba ho dodržať, preto sa robí

katka.dankova
27. dec 2022

@nelca84 ahoj zápal očného nervu a na základe čoho ti zistili sklerozu?magnetická?

nelca84
27. dec 2022

@katka.dankova ano, kedze ocne vysetrenie bolo v poriadku, hned mi robili MRko

anika7804
Autor odpoveď zmazal
dannniellla
9. feb 2024

@escape22819 potvrdila Vám lumbalka SM?

ibatanecnica
Autor odpoveď zmazal
vzhukova22
14. feb 2024

@escape22819 ahoj js som mala .kludne mi nápis a k je to ešte aktuálne

inom75
22. máj 2024

@katkka08 ahoj. Mozem sa spytat, ako to dopadlo? Ak nechces tu, kludne do IP.

tulipanik12
21. júl 2024

@consuelle A teraz si na tom ako prosím ťa? Už dlho som nečítala od teba žiadny príspevok ani tu ani v bazáriku nič nepredávaš. Dúfam,že si v pohode,viem že máš 3 deti a to je zaberák .

consuelle
10. aug 2024

@tulipanik12 Ahoj a dakujem za mile opýtanie.držím sa,tym ze mam tretie dieťa som trosku vo väčšom zhone ,kedze dcera je dost aktívna,začala som pracovať 3dni v týždni,dokoncujeme okolie domu a este mam pravidelne tripy s kamarátkami😁😁😁Myslim teda ze sa držím,ale progresiu skor cítim v chrbtici.beriem gilenyu,cakam výsledky imunológie,ale myslim ze pečeň bude zase naprd..prestala som menej riesit veci,viac sa ľúbiť a držím sa myslienky DNEŠNÉ VÍNO PI DNES,ZAJTRAJŠÍ ŽIAĽ ZAJTRA.,🤗🙂☺Ked je tazko- prijímam to a nebojujem,ked su dni dobre,cítim vďačnosť.tak takto nejako fungujem😁

tulipanik12
12. aug 2024

@consuelle A neuvažovala si náhodou o výmene kmeňových buniek,už ju robia aj v Ostrave.Či tomu neveríš?

consuelle
13. aug 2024

@tulipanik12 z toho co som pozerala,to nema vyznam ked mam stabilnú sm a uz roky...skor to moze byt risk.

tulipanik12
14. aug 2024

@consuelle vďaka za odpovede,ale určite daj o sebe nejakým spôsobom sem tam vedieť

zojaaa
5. apr 2025

Ahojte, prosim bol vam priznany ivalidny dochodok? plny, alebo ciastocny?
Mam sm, lezie na mozgu, potvrdene MR, potom hospitalizacia, likvor- opat potvrdene, kortikoidne infuzie, teraz liecba kesimpta uz pol roka…. podala som ziadost o invalidny a cakam na odpoved….
dakujem

tulipanik12
5. apr 2025

@zojaaa myslím,že Consuelle má priznaný ID,preto robí 3 dni v týždni a ja nemám potvrdenú z centra SM diagnózu a ani liečbu neberiem a keďže nemám (okrem skoliózy) nejaké ťažkosti, tak chodím normálne do práce.A ani na MR hlavy nechodievam, len ma to stresovalo 😀

monny222
27. máj 2025
@zojaaa

Ahojte, prosim bol vam priznany ivalidny dochodok? plny, alebo ciastocny?
Mam sm, lezie na mozgu, potvrdene MR, potom hospitalizacia, likvor- opat potvrdene, kortikoidne infuzie, teraz liecba kesimpta uz pol roka…. podala som ziadost o invalidny a cakam na odpoved….
dakujem

@zojaaa jaj mam čiastočný invalidny ;) už ti to schválili? 🙂

zojaaa
12. jún 2025
@monny222

@zojaaa jaj mam čiastočný invalidny ;) už ti to schválili? 🙂

@monny222
ano, schvalili mi 👍🏻

monny222
12. jún 2025
@zojaaa

@monny222