Je tu niekto taký čo má sklerozu multiplex?
Prosím vás ake prvotné príznaky ste mali kým vám bola diagnostikovana skleroza multiplex
Ahojte.. je tu niekto s SM? Ja som bola 3 krat na MR mozgu, nasli mi nejake lezie typu sm , a na lumbalku sa este len chystam a bojim sa ci to potvrdi. Mala ste niektora pozitivnu magneticku na sklerozu, a pritom negativnu lumbalku? Diky. Kludne aj spravu
@escape22819 a aké ste mali problémy, že ste išli na vyšetrenie?
@agikaku mne po porode prisli problemy, mravcenie a palenie v rukach a nohach ( to bol taky hlavny dovod ) a zhorsenie zraku.. take skvrny pred ocami, akoby dvojite videnie..
@simonazh nie som neurolog, na to ti neodpoviem. Moja neurologicka mi povedala, ze mri a lumbalka su "najpodstatnejsie" pri spravnej diagnostike sm. No napr.su aj SMkari, co maju dokonca likvor negativny a maju "iba" nalez na mri. Ja som mala prvotny nalez na mri taky, ze to bolo uz viac menej iste, lumbalka to iba potvrdila, resp.vyluci inu pricinu, ktora by lezie na mozgu sposobovala.
http://www.spolumozeme.sk/pytame-sa-za-vas/356/...
@escape22819 áno, MR pozitívne a lumbálka 2x negatívna.. Nám nakoniec jedna dr. povedala, že tá lumbálka nie je podstatná pre diagnostikovanie ale taký je postup a treba ho dodržať, preto sa robí
@nelca84 ahoj zápal očného nervu a na základe čoho ti zistili sklerozu?magnetická?
@katka.dankova ano, kedze ocne vysetrenie bolo v poriadku, hned mi robili MRko
@escape22819 potvrdila Vám lumbalka SM?
@escape22819 ahoj js som mala .kludne mi nápis a k je to ešte aktuálne
@consuelle A teraz si na tom ako prosím ťa? Už dlho som nečítala od teba žiadny príspevok ani tu ani v bazáriku nič nepredávaš. Dúfam,že si v pohode,viem že máš 3 deti a to je zaberák .
@tulipanik12 Ahoj a dakujem za mile opýtanie.držím sa,tym ze mam tretie dieťa som trosku vo väčšom zhone ,kedze dcera je dost aktívna,začala som pracovať 3dni v týždni,dokoncujeme okolie domu a este mam pravidelne tripy s kamarátkami😁😁😁Myslim teda ze sa držím,ale progresiu skor cítim v chrbtici.beriem gilenyu,cakam výsledky imunológie,ale myslim ze pečeň bude zase naprd..prestala som menej riesit veci,viac sa ľúbiť a držím sa myslienky DNEŠNÉ VÍNO PI DNES,ZAJTRAJŠÍ ŽIAĽ ZAJTRA.,🤗🙂☺Ked je tazko- prijímam to a nebojujem,ked su dni dobre,cítim vďačnosť.tak takto nejako fungujem😁
@consuelle A neuvažovala si náhodou o výmene kmeňových buniek,už ju robia aj v Ostrave.Či tomu neveríš?
@tulipanik12 z toho co som pozerala,to nema vyznam ked mam stabilnú sm a uz roky...skor to moze byt risk.
@consuelle vďaka za odpovede,ale určite daj o sebe nejakým spôsobom sem tam vedieť
Ahojte, prosim bol vam priznany ivalidny dochodok? plny, alebo ciastocny?
Mam sm, lezie na mozgu, potvrdene MR, potom hospitalizacia, likvor- opat potvrdene, kortikoidne infuzie, teraz liecba kesimpta uz pol roka…. podala som ziadost o invalidny a cakam na odpoved….
dakujem
@zojaaa myslím,že Consuelle má priznaný ID,preto robí 3 dni v týždni a ja nemám potvrdenú z centra SM diagnózu a ani liečbu neberiem a keďže nemám (okrem skoliózy) nejaké ťažkosti, tak chodím normálne do práce.A ani na MR hlavy nechodievam, len ma to stresovalo 😀
Ahojte, prosim bol vam priznany ivalidny dochodok? plny, alebo ciastocny?
Mam sm, lezie na mozgu, potvrdene MR, potom hospitalizacia, likvor- opat potvrdene, kortikoidne infuzie, teraz liecba kesimpta uz pol roka…. podala som ziadost o invalidny a cakam na odpoved….
dakujem
@zojaaa jaj mam čiastočný invalidny ;) už ti to schválili? 🙂

@ivca82 Jaj už viem mala som to tiež robené