Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    xxyy
    16. dec 2022    

    Ahojte, chcela by som upozorniť na nový sofistikovaný spôsob podpodu, ako sa dá dostať do účtu.
    https://tuts.sk/pozor-na-novy-podvod-s-sms-zo-s...
    ?utm_campaign=modrykonik&utm_source=web

    xxyy
    12. dec 2022    Čítané 3240x

    Kokosové kocky s brusnicami

    Som veľmi rada, že som dostala možnosť testovať DM výrobky na pečenie v bio kvalite. Doteraz som nikdy nič nevyhrala a ani nedostala, takže zapojiť sa do testovania bola pre mňa výzva.

    Napiekla som rôzne koláčiky, muffinky, bábovky, kysnuté buchty a aj chlieb, ale rada by som sa podelila o rýchle a zdravé kocky, ktoré sa dajú robiť na milión spôsobov a nezaberú veľa času. Všetky suroviny sa dajú kúpiť v DM.

    • 200 ml kokosového oleja 
    • 200 g strúhaný kokos
    • 200 g sušených brusníc alebo hrozienok alebo iné ovocie
    • 50 g kakaového  prášku
    • Forma na ľad – klasická obsahujúca 14 priečinkov
    • Lupienky mandlí alebo iné oriešky

    V miske  spolu zmiešame všetky ingrediencie, najjednoduchšie rukami. Masou naplníme formičky a dáme stuhnúť do mrazničky na cca. 2h. Vyklopíme z formičiek a skladujeme v chladničke. 

     Robím rôzne verzie, čisto kokosové s brusnicami. Alebo mandľové. Lupienky mandlí dať do formičky, potom spracovanú zmes, nechám to stuhnúť a po vyklopení polejem horkou čokoládou. Dobré sú aj podrvené pistácie. Sú to zdravé jednohubky 🙂

    zdroj receptu:  https://tuts.sk/navody/kakaovo-kokosove-kocky-s-brusnicami/?utm_campaign=modrykonik&utm_source=web

    Zo všetkých testovaných DM výrobkov u mňa ako najlepšie hodnotím vanilkový puding, kakao, kokosový olej a hrozienka. To si budem kupovať aj naďalej.

    xxyy
    1. dec 2022    

    Krásny prvý decembrový deň, všade v meste to rozvoniava punčom. Tak som sa rozhodla, že si tiež urobíme doma peknú atmosféru k pečeniu. Receptúr je na internete niekoľko, ale podľa tohto návodu bez alkoholu varím aj deťom na vianočné akcie v škole.
    https://tuts.sk/tradicny-vianocny-punc/

    xxyy
    2. dec 2014    Čítané 0x

    Lacná domáca aviváž

    Vyrobiť si vlastnú aviváž, je naozaj veľmi jednoduché a náklady sú nízke, tak prečo to nevyskúšať ? 

    POSTUP VARIANT 1
    - 2 diely vlasového kondicionéra
    - 3 diely octu
    - 6 dielov vody

    POSTUP VARIANT 2
    - 250 ml vody
    - 250 ml octu
    - 10 kvapiek vonného oleja

    Zmiešame ocot a vodu. Potom pridáme do nádoby vonný olej (ten, čo dávate do aromalampy), či kondicionér. Aviváž miešame, ale netrepeme s ňou, penila by. Prelejeme do nádoby a uzavrieme. 

    Ja som použila kondicionér, ktorý pekne voňal, ale jeho účinok na vlasy nič moc, bolo mi ho ľúto vyhodiť, tak som ho zúžitkovala takto 
    Z vonných olejov najviac používam jasmín, vonia potom celý byt.

    xxyy
    2. dec 2014    Čítané 0x

    Ako poraziť celulitídu

    Ahojte kočky.
    Chcem sa s vami podeliť s ťažkou problematikou, čo na celulitídu.


    Takmer každá z nás bojuje s touto "ozdobou". Vyhodila som už veľa peňazí na rôzne prípravky, ktoré zaručovali úspech, ale vždy to ostalo iba pri sľuboch. Až som sa raz dopátrala k prírodnému bio oleju Jannine, ktorý nič nesľuboval a navyše bol až podozrivo lacný oproti svojím konkurentom. Tak som si teda objednala cez internet "Anticelulitídový olej" nech sa ukáže. Hovorím si, že v najhoršom prípade budem sa s ním po sprche natierať 

    No a teraz už k veci.
    Olej má jednoduché zloženie – olivový olej, jalovec a škorica. Čisto prírodné zloženie, čo ma naozaj potešilo. Ešte lepšie bolo zistenie, že ide o slovenského výrobcu. Nenechajte sa odradiť balením, je jednoduché a pripomína sirup, podstatný je účinok a nie obal 🙂

    Olej je príjemnej konzistencie, nepáli ako väčšina škoricových prípravkov, čo je pre mňa výhoda, pretože ten pálivy pocit nemám rada. Natieram si s ním preventívne ruky aj nohy, pretože už to nie je ako za mlada a čas ukazuje svoje stopy.

    Používam ho asi cca polroka. Kúpila som si už druhé balenie a celulitída sa výrazne zlepšila. Vidno mi ju keď si sama stlačím kožu na stehnách (predtým bola viditeľná aj cez legíny, čo bol varovný signál, začni už niečo s tým robiť). Celulitída nie je iba o tom koľko vážime, ale hlavne ako sa stravujeme. Veľký vplyv má aj dedičnosť, ale dá sa proti nej zakročiť.

    Nakoľko olej veľmi príjemne a jemne vonia, okamžite si ho zamilujete nielen vy ale aj partner 🙂
    Rada spájam príjemné s užitočným a večer pred spaním sa nechávam týmto olejčekom masírovať. Výsledky sa dostavili prekvapilo rýchlo. Stravu som výrazne neupravila, pridala som viac ovocia a zeleniny a čistú vodu.

    Čo zaberá na celulitídu Vám?

    xxyy
    2. dec 2014    Čítané 0x

    Ako sa chrániť pred urieknutím

    V dnešnom svete, kde nikto nikomu nič dobré neželá, je ťažké nájsť spôsob ako sa chrániť. Najlepšia ochrana pred urieknutím je obliekať sa do červenej farby alebo nosiť niečo červené na sebe. Teraz sú veľmi rozšírené červené šnúrky, ale ich účinok pre dospelého človeka je slabý. Šnúrky sú vhodnejšie pre deti.

    Najlepšie ako skĺbiť dva do jedného je dopriať si ochranu proti urieknutiu v podobe šperku alebo pekného oblečenia.

    Najlepší zo všetkých je Koral – kameň pre ochranu slabších, mimoriadne silné liečiace účinky má na ženy, deti a starších ľudí.

    Koral je ochranný kameň. Chráni pred nehodami, obťažovaním, falošnými priateľmi a čiernou mágiou (urieknutím). Dáva sa deťom ako amulet. Používa sa ako talizman proti zlým duchom, nehodám, strachu, surovému násiliu, krádežiam, posadnutiu, depresiám, nočným morám, panike a nerozumnosti.
    Zlepšuje intuíciu a predstavivosť. Urýchľuje učenie sa a preberanie nových poznatkov. Nosieva sa na to, aby v nás vyvolal vnútornú premenu. Vytrháva nás z letargie a do našich počinov vnáša šťastnú ruku.

    Upokojuje emócie, prináša vnútorný kľud, zlepšuje diplomatické vystupovanie. Zmierňuje duševné a sociálne napätie. Priťahuje do života lásku a hojnosť, predovšetkým červený koral, ktorý je „kameň vášne“. 

    Vyjasňuje naše myšlienky a zlepšuje náš úsudok pri rozhodovaní. Zmierňuje depresie. 
    Stimuluje koreňovú a sakrálnu čakru a dodáva nám energiu a teplo. Povzbudzuje emócie. Odjakživa sa používal ako ochrana pred urieknutím a pri liečení sterility.

    Pomáha nám dosiahnuť harmóniu s prírodou, ale aj s „divočinou“ v našom vnútri. Nalaďuje nás na energiu Zeme a dáva nám pocit ochrany.
    Vyvažuje materiálno-spirituálno, a tak z nás robí praktických, pragmatických ľudí. Dáva nám výdrž pri dosahovaní predsavzatí a cieľov.

    Zdroj: https://www.facebook.com/pages/Oáza-zdravia/328307587284876

    xxyy
    2. dec 2014    Čítané 0x

    Ako si pritiahnúť k sebe šťastie 🙂

    Často mávame pocit, že šťastie sa nevie na nás usmiať. Na to, ako si ho k sebe pritiahnúť najlepšie slúži kameň Tyrkys

    Je to posvätný kameň vo väčšine šamanských kultúr. Spája v sebe energiu nebies s vedomím Matky Zeme. Pomáha nám naladiť sa na vyššie energie, čistí a lieči, ochraňuje pred psychickým útokom i pred vplyvmi znečisteného prostredia.

    Upokojuje myseľ, vyvažuje extrémne výkyvy nálad, vzpružuje pri vyčerpaní. Pomáha nám vymaniť sa z komplexu “obete” a prebrať zodpovednosť za to, čo sa s nami deje. Ochraňuje pred prílišnou precitlivelosťou na vonkajšie vplyvy. Ak osobe, ktorá ho nosí hrozí nebezpečenstvo, zmení farbu.

    Pomáha nám objavovať krásu v sebe samých. Dodáva tomu, kto ho nosí, vnútornú žiaru.
    Tyrkys sa spája so znamením Strelca a Vodnára, ktorým pomáha skľudniť ich neposednosť a pomáha im pozrieť sa na budúcnosť z praktického hľadiska. Spája sa aj s Rybami a Škorpiónom. Jeho element je Zem. Je to vhodný kameň pre umelcov, manažérov, politikov a učiteľov.

    Liečiace vlastnosti: 

    Je to kameň z majstrov-liečiteľov, vydávajúci očistnú energiu a rozpúšťajúci negatívnu energiu. 
    Pomáha regenerovať poškodené väzivo, zlepšuje zásobovanie svalstva živinami, zmierňuje bolesti hlavy, uší a zubov. 

    Pomáha liečiť problémy so zrakom. Zvyšuje ohybnosť a obratnosť končatín, zlepšuje pohyblivosť v prípade artritídy, pomáha pri strate rovnováhy následkom sklerózy multiplex alebo obrny a pomáha potlačiť začínajúce epileptické záchvaty alebo detské kŕče.

    Znižuje prekyslenie a pomáha pri reume, dne, problémoch so žalúdkom a vírusových infekciách. Detoxifikuje a pôsobí protizápalovo. Regeneruje mozog a stimuluje mozgovú činnosť.

    Pomáha zmierniť problémy s pokožkou, zamedzuje prílišnému rastu ochlpenia a pomáha pri hormonálnych nerovnováhach, ktoré za tým obvykle stoja.

    Pre milovníkov zvierat je tyrkys ten pravý kameň, ak treba liečiť štvornohých miláčikov – hlavne ak ide o svaly, kostru, kožu a ochlpenie alebo pazúriky a kopýtka. 
    Tyrkys možno vybiť a nabiť pod tečúcou vodou, ale nie v morskej vode. 
    Nesmieme byť dlho na slnku, lebo sa modrá farba zmení na zelenú. 24 hodín je horná hranica pre nabíjanie na slnku.

    Zdroj: https://www.facebook.com/pages/Oáza-zdravia/328307587284876

    xxyy
    2. dec 2014    Čítané 0x

    Ako si udržať optimizmus 🙂

    Na posilnenie a udržanie optimizmu je veľmi dobrý kameň - Silicit

    Navodzuje kľudné a pokojné pocity. Pomáha nám zbaviť sa strachu, smútku, hystérie, depresie a napätia. 
    Pomáha kľudnému spánku, zaháňa nočné mory a strach z tmy. 

    Tento kameň má silnú ochrannú silu, preto sa doporučuje nosiť ho pri cestovaní. Odvracia psychické útoky a pomáha proti negativnej mágii, chráni pred negatívnymi vplyvmi a zlých silách.

    Prináša krásu, detoxikuje telo od toxínov, čím zlepšuje pokožku a omladzuje ju. Dodáva nám silu, energiu a úspech. Odstraňuje únavu, pridáva na fyzickej sile, zvyšuje imunitu a celkovú vitalitu tela. Pomáha pri bolestiach svalov v dôsledku nadmernej fyzickej námahy. Pomáha liečiť duševné choroby a choroby spôsobené stresom. 
    Doporučujem každodennú meditáciu s týmto kameňom. Zvládne to každý začiatočník. 

    Jednoducho sa pohodlne sa posaďte, kto chce si môže pustiť meditačnú hudbu, kameň vezmeme do ruky a intenzívne si ho prezeráme - jeho tvar, jeho farbu, jeho kazy alebo špeciálne znamenia a podobne. Potom zavrieme oči a predstavíme si kameň, cítime ho v ruke a spýtame sa ho, či má pre nás nejaké správy. Do ničoho sa nenúťme, len zostaňme otvorení a vnímame všetky zvuky, obrazy, pocity alebo myšlienky, ktoré k nám prídu.
    Kto nemá čas meditovať alebo si nie je istý, či to zvládne, ponúkam ešte jeden obľúbený spôsob ako sa zblížiť s kameňom: 
    Dajte si kameň na noc pod vankúš a nechajte ho pôsobiť cez svoje sny. Ak má kameň pre vás nejakú mimoriadnu silu, ukáže sa vám v snoch ako neobvyklý vývoj.

    zdroj: 

    https://www.facebook.com/pages/Oáza-zdravia/328307587284876