icon

Je vhodné vziať dieťa na lyžovačku po zápale pľúc?

anjetta
2. jan 2024

Stvorrocny chlapec ma zapal na plucach, inhaluje, berie tretie antibiotika v priebehu 2 tyzdnov. Dnes bol na kontrolu a krv a zapal tam este je. Jeho otec ho chce vziat na lyzovacku najblizsie dni. Nikdy nestal na lyziach, bojim sa, aby sa nezadychal, tak ako pred 2 tyzdnami, ked ho unaveneho a s kaslom braval na klzisko korculovat. Je to vhodne? Je vhodne aby dieta po prekonani zapalu islo sportovat najblizsie dni?

Strana
z2
sny
10. júl 2024

Idem sa vám teda trochu posťažovať, lebo mi je hrozne...
Dcéra mala horúčky 11dni,aj v nemocnici,no dostala iba jednu infúziu, že vraj stav nie je taký vážny... čiže mala klasické ATB iba... všetky výsledky na všetko možné negatívne, žiadne chlamýdie,streptokok,mononuklea, nič.od prepustenia za 5dni sa stav rapídne zlepšil, žiadne horúčky, kašeľ krásne ustupuje, dávali sme niečo na imunitu a v pondelok mi známa pľúcna dr po pozretí správy z nemocnice povedala, že môžeme cestovať, opatrenia aké urobiť, ale že nech dáme urobiť ešte RTG,lebo mala dosť silný nález na snímku.crp pri prepustení 20, dnes mala skončiť ATB liečbu a tešili sme sa, že v sobotu odletíme, už sme začali baliť.
Dnes na kontrole v nemocnici bol s ňou muž,pani primárka ju trochu popocuvala,vraj dačo tam ešte počuje, urobila urobila odber krvi a bez výsledku nasadila ďalšie dvoje ATB, oveľa silnejšie, úplný zákaz cestovať, všetko nám kázala zrušiť.odmietla urobiť RTG, že až v pondelok, má prísť zase na kontrolu.bola som z toho paf,dala som pozrieť výsledky z prepustacej správy sestričke u môjho obvodného,vraj mala všetko ok, vôbec to nie je na ATB a kľudne máme ísť, že ona by jej zajtra zobrala crp z prsta.primarka do správy napísala že má všetko v poriadku,aj v prepustacej správe je niečo úplne inak,ako ona konala.zial manžel ju má za svätú a nevie pochopiť, že tá doktorka nemala na základe čoho dopredu nasadiť liečbu, keď všetky príznaky pominuli... celý deň mi je do plaču,bola som neskutočne vďačná že dcérka sa rýchlo zotavila a nabrala silu, ale mám obavy, že tie veľa ATB na mesiac jej iba uškodia😭😭😭
Takže toľko z našej dovolenky...

Strana
z2