Je vyšetrenie v klinike Uvea ako u očného lekára?
Ahojte, nosím okuliare odkedy mám 12, mám dioptrie do diaľky plus astigmatizmus, nič vážne. Nebola som u očnej lekárky tak 3-4 roky, nakoľko keď som bola naposledy bola doktorka nepríjemná, že načo som prišla keď nemám problémy a zaberam miestom. Stále necitim že by som mala mať vyššie dioptrie, ale chcela by som zmeniť okuliare, tak že teda pôjdem na vyšetrenie. Chcem sa Vás prosím opýtať, je vyšetrenie v Uvea klinike rovnaké ako u očného lekára? Resp dostačujúce? Necitim nejaký tlak v očiach, nemám problémy čisto len premerať dioptrie a astigmatizmus, mám 22, ďakujem 🙂.
@anonym_autor pokial nemas problemy je vysetrenie dioptrii vhodne aj v optike.
@lindayaaa Urcite nie!
@anonym_autor ano, je to klasicke vysetrenie ocne
Bud chod tam alebo niekde inde, vysetrenie by malo byt 1x rocne, pravidelne aj ked nemas potiaze!
A nie vysetrenie dioptrii v optike ( kde casto nepracuje optik!) nikdy NIKDY nenahradi vysetrenie u lekara
chodím do tejto inštitúcie. záleží na akého lekára natrafíš. sú tam lekári ktorí ti dajú najavo ako ich otravuješ. aj by som ti napísala meno, ale nebudem riskovať.
lekári sa tam veľmi menia, za každé vyšetrenie sa platí - tuším 40e.
odporúčam nájsť iného lekára, cez poisť to budeš mať zadarmo.
uvea má aj optiku, s premrštenými cenami. viem o prípade kedy odmietli dať papier s hodnotami okuliarov z vyšetrenia - jedine pošľú elektronicky do ich optiky. iná optika nech si spraví meranie sama.
@anonym_autor
Áno, objednala sa na kliniku Uvea na očné vyšetrenie k očnému lekárovi. Podľa spádovej oblasti tvojho bydliska. Nič som neplatila. Vyšetrenie trvalo 1,5 hodinu. Do rúk som dostala záznam a hodnoty dioptrií. Vybrala som si inú optiku. Poisťovňa mi preplatila náklady na dioptricky rám.
Ja som bola v RK a som spokojná. Rozhodne mali na mňa vyhradený dlhší čas ako na obyčajnom vyšetrení niekde u očného, kde čaká ďalších 20 ľudí v čakárni. Neplatila som za vyšetrenie ani raz. Takisto chodíme aj na detské vyšetrenie na inú pobočku Uvea (aktuálne už sa siete očných ambulancii a optík volajú Lexum), tam je to tiež na veľmi dobrej úrovni aj čo sa týka vyšetrenia aj prístupu lekárov. A okuliare nám nikdy nepovedali, že si máme ísť urobiť do ich optiky.
Ďakujem, ano do Rk chcem ísť aj ja. A treba tam prosím doniesť aj nejaké predchádzajúce vyšetrenia? Či nič netreba 🙂
Ďakujem, ano do Rk chcem ísť aj ja. A treba tam prosím doniesť aj nejaké predchádzajúce vyšetrenia? Či nič netreba 🙂
@anonym_autor ja som si vzala so sebou celú kartu pre istotu, nakoniec chcela dr kvôli nálezu na očnom pozadí mrknúť správu z hematológie, takže super, že som tú kartu mala. Ale inak oni si vedú vlastnú evidenciu vyšetrení u nich, takže ďalší raz som už kartu nebrala.

@anonym_autor pokial nemas problemy je vysetrenie dioptrii vhodne aj v optike.