icon

"Jednodňový" covid. Kedy do práce?

4. sep 2022

Ahojte, včera som mala pozitívny test (predvčerom negatívny), horúčky, bolesti, potenie, nepríjemné pocity v krku, zvracanie, kašeľ, nepohla som sa z postele. Dnes mi nie je nič. Kedy mi môže test ukázať negatív? Po akom čase sa môžem vrátiť do práce? Je šanca, že sa mi to svinstvo vráti, keď sa nebudem nejaký čas šetriť?
P. S. Som očkovaná

Strana
z3
matabb73
5. sep 2022

@kluska ty si určite odborníčka na virológiou a všetci vedci, ktorí skúmajú covid sú blbí. Ja sa riadim radami odborníkov, ktorí sa problematike venujú a nie "odborníčkami z MK". Zvláštna doba je teraz. Spochybňovať všetko čo povedia ľudia, ktorí sa tomu rozumejú. Zbytočná ďalšia debata. Už ma neoznačuj.

kluska
5. sep 2022

@matabb73 ok, posledny krat, su odbornici, ktori tvrdia A a odbornici, ktori tvrdia B. Je to na tebe, ktorym budes verit, ale netvarme sa, ze su len jedni odbornici s jednou pravdou. ta ma totiz 2 mince a len preto, ze nedostali miesto v televizii, ich pravda nie je o nic mensia ako pravda tych, co su v telke. pekny den ;)

kluska
5. sep 2022

@tayla presne tak, pred covidom by niekto prisiel za doktorkou, ze chce zrobit test, ale nema ziadne priznaky, ze ci nahodou neni chory, tak by ho ta doktorka poslala na psychiatriu...

ropucha6
5. sep 2022

Mas byt 5 dni v karantene a potom nosit respirator, tusim sa to este nezmenilo. Z roboty ich posli niekam. Akoze zavidim, ze jeden den, ja som bola pozitiv aj na 8my den, ale teda mohla som robit z domu, unavena som bola este dalsi tyzden.

misinka26
5. sep 2022

@kluska @1342 Tak to Vám veľmi gratulujem, vďaka takýmto bezohľadným ľuďom ako si ty som ja po prvom covide ako 35 ročná zdravá žena skončila v nemocnici a po druhom so zápalom pľúc a zvráskavením na pľúcach... jasné vy ste tu, nič vám nebolo, načo testovať, načo rúška, že ??? pri chorobe rovno do práce, obchodov, roznášať lebo ja som tu mne nič nie je a ostatní nech aj skapú... ale že moje dieťa skoro prišlo o matku kôli bezohľadností ľudí to je už ok? akože nechutné, bezohľadné a tupé...

tayla
5. sep 2022

@misinka26 asi si sa dostatočne nechránila 🤷 alebo si zanedbala liečbu...

hahah1
5. sep 2022

@kluska Pani, neviem, kde si ja v mojej správe protirečím. Keď si lepšie pozriete, tak som napísala, že ľudia nosia rúška, keď chcú (sama ho nosím vo väčších skupinách) a samozrejme sú tí, či ho nenosia (Vy). A nenapísala som, že ten, kto ho nenosí je nezodpovedný. Nezodpovedný je ten, kto vie, že je chorý a napriek tomu ide do práce, obchodu, školy atď. Prosím, pokiaľ nie ste chorí, tak ho nenoste, no akonáhle viete, že ste, tak nevidím, čo bráni v tom ostať doma aspoň tých 5 dní aj keď už mi je lepšie a ak sa inak nedá, tak ísť von s respirátorom.
A ten test by mi aj tak spravila skôr či neskôr doktorka, aby vedela, čo predpísať a ako ďalej postupovať, keďže nie všetky choroby sa liečia rovnako ;)

hahah1
5. sep 2022

@tayla Akosi sa mi tomu veriť nechce 😉.
A to, že niekto je bez príznakov neznamená, že nie je nákazlivý pre svoje okolie. Je veľké množstvo chorôb, ktoré môže mať jeden človek bez príznakov a nakazí druhého, u ktorého sa to prejaví. Je to aj o imunite jedinca a ten, čo je bez príznakov môže byť len rád, že má takú silnú imunitu 🙂

bambinomio99
5. sep 2022

@1342 urob video to ma zaujalo ...keď to šlo vtedy pojde aj druhý raz

kluska
5. sep 2022

@misinka26 za svoje zdravie si zodpovedna ty sama v prvom rade, ako sa stravujes? podporujes nejako svoju imunitu ci len sa davas opichavat vakcinou? Kolku to ze mas v poradi? ta vakcina nema ziadne negativne ucinky, neznizuje imunitu? Ja nepotrebujem od inych, zeby ma chranili nosenim ruska alebo tetsovanim, ockovanim. Sama sa chranim a tiez nepotrebujem na to stat, aby mi prikazoval co mam robit ked som chora.

kluska
5. sep 2022

@hahah1 akoze clovek, ktory sa citi uz dobre, ze moze ist nieco robit mimo domu a ktoremu uz den predtym nebolo nic, tak ten je nezodpovedny? kvoli comu? lebo mysli inac? sak ked chcete, zostante doma aj mesiac, ale prikazovat zdravemu cloveku aby zostal pre istotu doma je uz fakt cez. Kazdy asi vie co moze a co nemoze a vie to zhodnotit sam za seba. A este tvrdit, ze sa tu ohrozuju zivoty inych.... 🙂

kluska
5. sep 2022

to ste boli take aj predtym, take vystrasene a netolerantne k ostatnym? este pred covidom? vyzadujete aby ostatni boli tolerantni k vam, ale naopak to nefunguje? Chcete rozkazovat inym co maju robit, kedy ist von, kde a podobne? To uz sa nazyva covid fanatizmus.

hahah1
5. sep 2022

@kluska Ja som hovorila o 5 dňoch, ktoré stále sú dané, že má človek absolvovať, keď ma pozitívny test. A áno, pokiaľ je človeku dobre jeden deň, tak to hneď neznamená, že mu tak bude aj na ďalší. Vírusové ochorenia sa prejavujú vo vlnách, jeden deň je lepšie a potom zas horšie, to sa už aj v škole učilo.
Vy idete tvrdiť, že sme netolerantné, a v čom akože? To, že Vám tu teraz hovoríme to, čo si myslíme a vlastne by to malo byť tak väčšinou, pri akomkoľvek ochorení? Mne skôr príde, že netolerantná ste tu Vy, nikto z nás Vám nerozkazuje, čo máte robiť, nemáme na to právo a predpokladám, že máte vlastný občianský a rozhodujete sa sama za seba. Nikto nikomu nerozkazuje, len používa sedliacky rozum. Som chorý, mám vírusové ochorenie (ktoré, ako som už spomínala sa prejavuje "vo vlnách"), tak ostanem doma minimálne tých 5 dní, aj keď mi už je lepšie.
Keby ste prišli o niekoho, len preto, že bol niekto podobne nezodpovedný, tak by ste asi inak rozprávali. Ale robte čo uznáte za vhodné, nemá zmysel s Vami na túto tému už asi pokračovať ako vidím

misinka26
5. sep 2022

@tayla Ja som sa neostatočne chránila alebo zanedbala liečbu??? toto poviem Dr keď pojdem na kontolu, dobre sa na tom pobavíme... fakt väčšiu blbosť som ešte nepočula... neželám nikomu nič zlé ale každému, kto túto chorobu podceňuje a je sebec by som dopriala týždeň na pľúcnom, hovorili by ste úplne inak...

misinka26
5. sep 2022

@kluska Joj aká múdra, ty vieš ako ja stravujem a žijem? Ja som mladá, štíhla, pred kovicom som aktívne športovala a behala. Stravujem sa od dectva veľmi zdravo a tak aj vyzerám. Nikdy žiadno choroba ani diagnóza. A predsa... kovid mi donieslo dieťa zo školy takže chrániť som sa neviem ako mohla viac, asi sme mali doma chodiť v skafandroch a že ma to za 3 dni zložilo to prekvapilo aj lekárov. A áno nepoliehaj sa na štát, tak nechodievaj k lekárom, zubárom, keď ti bude zle lieč sa čajíkmi, veď ty štát nepotrebuješ predsa... Vravím týždeň na pľúcnom všetkým "hrdinom" a už by som chcela vidieť tie hrdinstvá...

kluska
5. sep 2022

@hahah1 sorry, ale nerozumies uplne a ano odsudzovanie ti ide, tak ako aj inym podobnym tebe. Pokial nerobis test, tak nic nemas dane, ano presne tak, mas obciansky a ked uznas za vhodne ist ku doktorke s chorobou, tak ides, ak uznas za vhodne, ze nie a ze to zvladnes, tak sa liecis podla seba. Pokial sa citis uz zdrava, tak ti nikto nema pravo rozkazovat ci si uz dostatocne ok na to aby si niekde sla. Ja si vobec nepamatam ani z cias mojho detstva, ze moji rodicia dodrziavali nejake dni po chorobe. Zi a nechaj zit, to je vsetko, pekny vecer ;)

kluska
5. sep 2022

@misinka26 ja som liecila covid este v case ked si ty o nom ani nevedela 🙂 bolo to hned na zaciatku, cela rodina mesiac a pol ko, okrem mna a doktori myslis, ze pomohli? bali sa, vsetko bolo na mne a sme tu. Niekde proste musis robit chybu ked sa musis spoliehat na inych, ze ta ochrania. Neviem kde, ale pokial si ok, zdravo sa stravujes a cvicis, tak bohuzial nikto za to nemoze. ja neocakavam od inych, ze sa budu chranit aby ja som bola safe 🙂 vobec ale vobec to nepotrebujem, uz od zaciatku covidu

kluska
5. sep 2022

a vlastne ano, k doktorom skoro vobec nechodim, nepotrebujem, ani moje deti

misinka26
6. sep 2022

@kluska Ahááá tak pani odborníčka na covid??? no sorry... aj rodíš doma?? aj zuby vŕtaš a trháš?? som zabudla, že máme tu česť s PANI VŠEMOHÚCOU... a akú chybu to teda robím??? Ahááá som si ten kyslík čo mi dávali v nemocnici mala doma sama výrabať, chápem, bože ja hlúpa a ty taká múdra...

kluska
6. sep 2022
Strana
z3