Jemné pukanie v uchu
Ahojte , áno pojdem k lekárovi len je vikend a som trosku nervózna z toho že mi sem tam tak jemne puká v uchu neviem k comu to prirovnať mozno že keď si dáte sumienku do úst a tak puká . Neviete čím to môže byt ? Neboli ani nie je take hlučne ale som z toho dosť nervózna ...
@vandus153 , @petralor, @vandus153
Tak dievčatá ja som bola včera na súkromnej gynekologickej klinike, bola som tam kvôli tomu, že mam časté uro-infekty a urolog skrz mojej gynekologičky ma tam objednal, nakoľko sa mu na cystoskopii cez kameru v močovom mechúri zdalo, že mi maternica leží na mechúri.
Zistil mi že mam na maternici stlačenu cievu a je 3x väčšia ako ma byť, tým sa vraj vracia krv naspäť cez iba ľavú oblicku a preto mam uz roky permanentne krv v moči.
Volá sa to Cracken syndrom.
Teraz som objednaná do Kosic na špecializované cievne stredisko čo s tým.
Možno aj to je dôvod prečo tie cievy sa nedobre okysličuju a praska mi v ušiach pri akejkoľvek aktivite a taktiež stavy nestability, opitosti a do odpadnutia.
Totiž ja som sa aj domnievala, že to bude niečo cievne, ale bodaj by sa to dalo odstrániť liekmi alebo kľudne operačne, len môžem normálne fungovať.
Dám Vám vedieť ako som dopadla po 1.8.24, ja len posielam info, aby ste porozmýšľali každá či nemáte podobný problém a mohli by ste si pomôcť, lebo
Vam úprimne verím s čím prechádzate a každá sa tu chytame aj slamky.
Papa.
#oprava: Nutcracker syndrome
Dievčatá, skúste si tento manéver urobiť https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
A riešte aj krčnú chrbticu, odtiaľ to môže premeniť
@mayami a niekomu to pomohlo?
@veronikahalt tak keby nie, nedávam to sem. Sama to používam keď ma chytia závraty.
@veronikahalt príčin môže byť samozrejme veľa, od krčnej až po psychiku. Možno stačí len upraviť rozlietané kryštáliky v uchu, za pokus nič nedáš, človek si aj tak nakoniec musí pomôcť sám.
@liv1 no zacinam si na to zvykat a niekedy to uz neriesim ale bola by som rada keby sa dalo nieco lebo hovorim.. niekedy nevnimam a zabudnem a niekedy su horsie dni a je to na samovrazdu… tiez uz rozmyslam ze problem moze byt uplne niekde inde a nie v uchu… chrbtica alebo ako pisete cievy… pondelok idem neurologovi tak dam info aj ja a dajte prosim aj vy Veronika… 6.8 idem aj ja na cievne a 9.8 gynekologovi… sice s niecim inym ale spomeniem to…a to mam 24 rokov a pripadam si uz jak stara babka
@vandus153 ,
OK ja sa ozvem, ale dajte vedieť určite aj Vy.
Ďakujem. 😉
Baby ja som bola na masazi a prešlo to. Mala som to asi z krcen chrbtice. Zasekol sa mi tam nerv. Asi z toho ako sa stále krcim k malej a nosím ju. Neverila som tomu ze by to bolo z krcnej ale bolo. Hadam aj vám sa polepsi.
@vandus153 , ja stále nič, čakám tretí mesiac za CT panvy v KE a momentálne chodím na rehabilitácie krčnej chrbtice, Vy máte niečo nové?
@veronikahalt ja som pobehala uz vsetko mozne a tiez to nepreslo uz som si asi zvykla 🥲 nebudem to uz ani dalej riesit
@sisa106 Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať, ktorý ORL Vám povedal diagnózu myoklonus stredného ucha? Myslím, že bol aspoň viacej znalý...Ja som si o tom čítala na zahraničných stránkach v Aj, že to existuje a tu v Bratislave už druhý ORL, o tom ani nepočul.
Pociťujem samovoľné pohyby, akoby búšenie, pulzovanie v uchu- ale nepravidelné, niečo ako samovoľný tik, teraz už len pri grgnutí, štikútke a niekedy samovoľne.
Mám to od decembra 2022. A stále to neprešlo. MR ani CT mi zatiaľ nerobili. Najprv mi predpísala lieky, že či zaberú: Betahistin viatris 24 mg, a kortikoidný sprej do nosa. Zatiaľ zmenu nevnímam. 17.6. mám ísť na audiometriu. V zahraničí sa myoklonus lieči liekmi na uvoľnenie svalov, alebo operáciou. Ale, keď naši ORL ani nepočuli o tejto diagnóze, ako ju môžu liečiť ? Som z toho frustrovaná, že sa nové veci k nim nedostanú ? Aj Vám niečo predpísal na myoklonus ?
Ďakujem Vám, ale aj komukoľvek za radu, či podelenie sa o podobnú skúsenosť
@mariaola Dobry den. Podarilo sa vam nieco poriesit s tym praskanim v uchu. Mala som to 4 roky dozadu. Pomohlo mi aerinaze. Zistili mi alergiu beriem tabletky a kvapky do nosa. Mala som s tym dlho pokoj a posledne dva tyzdne zas pukanie. Som z toho na nervy staci ze sa mi naposledy z toho pustil tinnitus ach jaj . . ..
@mariaola Dobry den. Podarilo sa vam nieco poriesit s tym praskanim v uchu. Mala som to 4 roky dozadu. Pomohlo mi aerinaze. Zistili mi alergiu beriem tabletky a kvapky do nosa. Mala som s tym dlho pokoj a posledne dva tyzdne zas pukanie. Som z toho na nervy staci ze sa mi naposledy z toho pustil tinnitus ach jaj . . ..
@alexandram1985 dobrý deň.. mne to začalo tie 2-3 roky dozadu po covide. Prestala som sa na to uplne sustrediť a prešlo to. Teraz mam covid zas a zas to začalo tak nepripuštam si to moc nemyslim na to a je to lepšie. Vela ludi ma teraz problemy s uchom po covide

@mariaola busenie som tam citila mozno tak 5-6x skor ma trapi to ze ked prehltnem mi praska .. mate na to lieky. ?