icon

Kamarátka gynekologička zdieľala.

maybe888
29. nov 2019

Kamarátka gynekologička zdieľala na fb realistické zábery, bez skresľovania,bez bagatelizovania,či preháňania...
https://www.40dnizazivot.sk/clanky/67-6-snimok-...

silvike
29. nov 2019

Btw...ja to mam zrovnane ;)

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
denuss
30. nov 2019

Velmi smutne😢ja myslim, ze by tieto fotky mali vidiet vsetky zeny, vsetci by mali poznat pravdu... hlavne, nech to vedia zeny, ktore riskuju a nie su ochotne niest nasledky!male nevinne stvorenia😭...

tslobik
30. nov 2019

Myslím, že týranie už narodených detí je oveľa oveľa horšie ako miniinterupcia. Bože, toto je na hlavu. A to nehovorím o "iných" činoch tejto doby a tohto sveta, o ktorých bežný na SK žijúci človek nemá ani poňatia.

sara07
30. nov 2019

@denuss tieto fotky aj videá ako vyzerá embryo v každom týždni je hromada na nete, stačí si dat do vyhladvača, a keby si si dala námahu a pozrela si presne veľkost embry zistila by si že je to prekrutené a dané obrazky z tohoto linku sa nezhoduju s týždnami čo je tam uvadzané
je smutné že to zneuživaju na tento učel, klamu a zneuživaju, su to volne dostupné fotografie a videa nemusia ich takto riešit, kto chce si nájde

sara07
30. nov 2019

@tslobik také 10 ročné dievčata čo unašaju dole na vychode, chalanov 8 ročnych čo cvičia za vojakov ked z 500 chlapcov sa do 15 dostane 10
to je im u prdele , to ich netrapi, to sa tvaria že nevidia a nič chudatka nemôžu robit , ked môžu behat na pochody pre svoje vyššie ciele mali by aj občas napr , pochod proti detskym vojakom a prostitutkam , nerozumiem tomuto pokrytectvu

sara07
30. nov 2019

@ptmt1011 tak ked je hlupa robte osvetu, kurzy, atd ale riešenie zakažeme všetkym je na hlavu, jaj zákaz je lahši to sa maka len v teple obyvačky, trochu sa poprechadzame po namesti a veget , chápem riadny rozdiel v námahe
môžete sa aj rozštvrtit kto chce na nu pôjde, a je jedno či tu alebo vonku alebo k anjeličkárke ktoré stále ešte existuju na sk a čo myslíš kto musí až tak daleko zájst ktorá žena aby k nej išla namiesto do nemocnice kde sa to prevali, ma to v zazname, v poistovni zázname , ktora skupina žien sa musí až takto skryvat

sara07
30. nov 2019

@montemotherone peklo predsa neexistuje, čiže sa ohanaš argumentom ktory je vyplod fantazie, respektivne miesto vymyslené ako vhodna forma trestu aby ´mohli ludia byt manipulovany
všetko zoberiem ak mi ukažeš aspon branu pekla

sara07
30. nov 2019

@silvike skôr než vytiahneš takýto debilny priklad porozmyšlaj je mi uplne jasné že to máš odpapagajované z prednášky, podané jednostranne aby to vyhovovalo a potom to skrutiš na opak , ty si sa sama do toho zamatala ale smutne je že si to nepriznaš
ty si tu vytiahla orlie vajíčka , prečo lebo sa nejedia, ??? alebo z akého dôvodu si ich vytiahla , ano ja viem bolo to na prednaške
je mi vás fakt luto

vieš čo by bolo lepšie pre tento svet, chod do hospicu prečitaj tam pribeh alebo modlitbu niekomu, podrž ho za ruku, pokecaj aké je vonku počasie a urobší pre tento svet ovela viac ako záchranu embrya , lebo toto reálne môžeš urobit a pomôct a aj ked sa oblepite a neviem ako dlho budete spamovat na koniku tak ta žena pôjde na portrat , lebo to 1% tam je na otehotnenie aj ked má antikoncepciu, bežne sa deti rodia s mirenou v ruke ako vravia mudri, a tá skupina ktoru tak s radostou vytahuje nezodpovednaá , nechrani sa tie maju uplne u prdele vaše reči a ani to tu nečitaju, neriešia a idu na ten potrat

zbytočne mrháš čas a energiu svoju na niečo čo neovplyvniš, ale to že zájdeš do hospicu alebo domova dôchodcov a tam si zahraš šachy alebo damu, donesieš babovku ked uvidíš tie slzy v očiach od radosti ver že to má väčšiu váhu ako bojovat tu vietor ktory aj tak fuka na inde
ja idem poobede do hospicu viem o čom hovorím a je mi luto že vás manipuluju muži , takymito prednáškami a bojom pričom nejde vôbec o tie embra ale doslova o manipulaciu , boj o moc a držanie v hrsti , pocit moci a ješitnosti u mužov je vražedná kombicnacia doslova

ivakva
30. nov 2019

Viete, mna napríklad udivuje aj tá argumentácia, že zakážme lebo život dáva Boh a Ty nemáš o tom rozhodovat.

Nehovorí sa už na začiatku v Biblii, že Boh dal človeku slobodnú vôľu?

To znamená, že sa má sám rozhodovat na základe svojho svedomia.

Takze nejaký zákaz je vlastne proti vôli Boha, lebo ten chcel, aby sme sa mohli sami rozhodovat.

+Mne to príde tak, že neželané tehotenstva sú vlastne jednou zo skúšok, ktoré Ti Boh(osud?) môže do života nadelil a Ty sa musíš s tým popasovať. Možno dieťa príjmeš a možno nie (a potom sa možno do konca života budeš trápiť), ale je to na Tebe a ovplyvní to Tvoj život (aj posmrtný?!) navždy a tak to má aj byt, nie?

Každopádne, na SK je osveta ohľadne antikoncepcie, je zákon, ktorý UPT upravuje a teda sa to nedá len tak hocikedy / hocikolkokrat robiť, plus ako ukazuju statisktiky tak to reálne aj funguje.

Áno, ďalej sa má robit osveta, ALE NIE takáto zavádzajúca/nepravdivá.

A naozaj by bolo ideálne ak by sa mohli všetky deti narodiť, ale reálne sa to nedá. Vždy budú dôvody prečo sa žena rozhodne dieťa nemať, väčšina velmi závažných.

+ nie je 2. Najdôležitejšie prikázanie v Biblii “miluj blížneho svojho”?! To sa ľahko robí ak s ním so všetkým súhlasíš. Ale čo tak skúšať to aj keď nesúhlasíš?

Na záver, súhlasím s vyššie uvedením, že pomáhať (veľa) treba aj ľuďom čo už tu sú a majú to ťažké. Či už sú to rodičia s postihnutými / chorými deťmi alebo starý / ťažko chorí ľudia či sociálne slabší. Kto chce si spôsob nájde.

sandra1910
30. nov 2019

@ivakva tak ked nam dal slobodnu volu tak potom nech je vsetko dovolene..kradnut, zabijat..vsak ty sa rozhodnes nie?..ci ukradnes daco alebo zabijes dakoho?..potom naco mame zakony?..

tslobik
30. nov 2019

@sara07 Proste niekomu vysvetliť je nemožné....

ivakva
30. nov 2019

@sandra1910 no ale veď presne, toto všetko sa deje a mame zákony a sú ľudia čo ich rešpektujú a sú ľudia čo nie. To iste by sa dialo aj keby bol prísnejší zákon o UPT.

Takze je oveľa dôležitejšie pracovať na osvete, psychologickej a materiálnej pomocí ľuďom (aj pre ženy, ktoré nechcene otehotneli) v núdzi a podobne veci ako zdieľať zavádzajúce fotky/ videá či riešiť “kamarátku”.

Prepáč, ale pre mna si si veľmi dobre odpovedala sama. +aj iní ľudia sa to tu snažili vysvetlit.:

Riešenie nie je zakazovať, ale pomáhať tým, ktorí žiadajú/prosia o pomoc. Tí ktorí o ňu nežiadajú/ju nechcú Ťa nebudú tak či tak počúvať.

tslobik
30. nov 2019

Toto je choré, čo tu niektoré píšete. Zákon je raz postavený ako je a žena má právo VOĽBY, bez ohľadu na názory iných. Je na každej jednej akú možnosť zvolí, ako sa s tým vysporiada, ako dokáže žiť ďalej a pod. Je to ťažká téma, plná protikladov a nejednoznačných odpovedí, ale proste právo a voľba je raz daná. Tak načo toto...presviedčanie, nátlak aj keď nepriamy......Nechápem, že sa tu bijete o tú "svoju" pravdu. Ja síce mám svoj názor, ale nehovorím, že názor iných je mimo, proste je iný. Ale za to neútočím, nesnažím sa presviedčať. Proste akceptovať jeden druhého a jeho iné vnímanie reality...neschopnosť niektorých jedincov tejto spoločnosti. A to je smutné. Nie rozdielne názory, ale netolerancia voči názorom iných.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tslobik
30. nov 2019

Ako niekto dokáže povedať, čo je správne? Život má svoje lesklé aj tienisté stránky. A aj keď som osobne nič podobné nezažila, netrúfam si súdiť. Či už ide o jednu alebo druhú stanu. Ako sa vraví,....nikdy nehovor nikdy. Len mi je naozaj ľúto tých radikálnych názorov. Vážim si ľudí, ktorí dokážu vnímať veci zo všetkých možných strán, aj napriek svojmu zdanlivému presvedčeniu, byť otvorený a vnímavý....to považujem za silu osobnosti, nie si hundrať TO svoje.

tslobik
30. nov 2019

A myslím si aj, že často na MK je strata času.....so sliepkami, ktoré vidia len svoju líniu, ani doprava, ani doľava. Tu to proste nejde ani nepôjde. Aj keď snaha je.
Ano, myslím si, že tie, ktoré nie sú schopné vidieť veci inak, len po svojom, a nepristúpiť na iné možné alternatívy, ani to len neskúsiť, sú proste "slepice".

sara07
30. nov 2019

@ptmt1011 v poslednej vete to máš jasne napísané, v tomto príspevku si to to jasne napísala, si proti interupciam, a zvyšok si budeš trepotat aj tak po svojom , kedto nejde z lava tak pindame sprava 😢😂😵
však o čo vám ide je absolutne jasné, celemu druhemu táboru len vám to nedošlo ešte
nechajte žit iných , ale to vy neviete ani trocha , to sa tak strašne nudíte alebo nemáte ciele vo svojej rodine, netreba nikomu na okoli fakt pomôct že musíte riešit zodpovedne suloženie iných a následky,

silvike
30. nov 2019

@sara07 K tomu nemam co dodat...Vy si idete svoje...nech sa paci...ja si pojdem tiez svoje

sara07
30. nov 2019

@silvike ale kludne urobte si stretavku a kecajte si tam spolu , kludne ja 20 rokov vkuse ale nechajte zvyšok žit
to fakt v okoli je total všetko super, deti genialne vysmiate štastné , svokre napečené , upratané

silvike
30. nov 2019

@sara07 Aj Vy nechajte zit tak isto

lilie0307
30. nov 2019

Ludia su jedine zijuce bytosti, co nieco taketo otrasne brutalne dokazu spravit. Zavrazdit vlastne dieta. Je to zahubenie zijuceho organizmu, z ktoreho by bolo neskor babatko. Nezlahcujem, neodsudzujem, nepoznam situacie. Je mi z toho smutno. Vrazda z ekonomickych a neviemakych inych dovodov je ale podla mna stale len vrazda. Mozme to nazyvat inymi menami, na fakte to nic nemeni. Smutne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tslobik
30. nov 2019

Bože ženy....kde je ľudskosť, kde je sloboda, individualita, slobodná voľba, zodpovednosť za svoje rozhodnutie....????? Kde????

🙏❤🔥

lilie0307
30. nov 2019

@tslobik pri pohlade na tie foto je ludskost v smetnom kosi😰

tslobik
30. nov 2019

Nevieme si vyjsť v ústrety tu a teraz, čo chceme od bytostí, ktoré neuzreli svetlo sveta? Nie som zástanca potratov, ale ......Ale žena má právo sa rozhodnúť. Je tak postavený zákon a nevidím na tom nič zlé. Odsudzovať....to je to najlahšie......Preboha, život je jedinečný, ale ak niekto vidí súvislosti, ktoré sú hlbšie, pochopí. dúfam....Naozaj nič nie je len čierne a biele........Možno informovanosť nie je dostatočná, ale tí, čo robia v obore sa vyznajú.....Už nemám síl vysvetľovať......Deti....., to nie je len porodiť (to je to najmemej)....a potom, tu už tie zástankyne pro life....kde ste? Boli ste niekedy v detských domovoch? Mali ste záujem o profi rodičovstvo, pestúnskú starost. , resp. adopciu týchto detí? Ak ano, klobúk dolu, ak nie....vaše názory nie sú pardon relevantné.

sara07
30. nov 2019

@lilie0307 najskôr si pozri presne ktory tyžden je tam a aká je skutočnost, velkost plodu čo tam tvrdia nezodpovedá tyždnu , pozri si fakty a potom rob záver

tslobik
30. nov 2019

@lilie0307 Nie, slobodná voľba, ktorá je daná zákonom. A je to na individualite a vedomí, svedomí a pod. každej ženy. Či je to správne a či nie....to je na svedomí ženy.....Zákon je zákon, povoľuje. Ostatné je na človeku ako si to odôvodní, vysvetlí. Ako s tým dokáže žiť....toť vše.

sara07
30. nov 2019

@ptmt1011 naštuduju si lekárske zábery kde su pravdivé informácie o velkosti a tyždni embyra, skutočná velkost a porovnaj si a uvidíš že tie zábery učelovo zavadazaju
zbytočne robíš tu zo mna niečo čo nie som
a tieto zábery su volne dostupne na nete, nemusite podsuvat ich ako tajné zábery od fiktivnej gynekologičky lebo ak má mudr vyhradu svedomia tak sa to predsa o nej vie a akceptuje sa a sa pod to podpíše nie ???? však ked je to pravda v čom je problém ???
a uprimne zaujimalo by ma prečo si myslíte že tu niekoho akože ovpylvnite a nepôjde na ten potrat ???
ak sa prave rozhoduje nejaká žena tak táto stranka je to posledné kde pôjde, sa nebude ešte aj tyrat
bud na to má a pôjde alebo proste na to nemá a nepôjde a žiadna vaša agenda a propagacia k tomu nepomôže
je hromada žien ktore su krestansky založené a idu potajme alebo k anjeličkárke a potom šuchaju kolena o dlažbu v kostole pre vyčitky alebo je hromada žien ktora nie je vôbec krestansky založená ale to proste neurobí
či sa vám to pači alebo nie,
a ak aj pretlačite zákaz cez zákon aj tak sa to bude diat dalej
či sa vám to pači alebo nie