Kamarátka gynekologička zdieľala.
Kamarátka gynekologička zdieľala na fb realistické zábery, bez skresľovania,bez bagatelizovania,či preháňania...
https://www.40dnizazivot.sk/clanky/67-6-snimok-...
@lilie0307 To je blud, aj zvierata zabijaju svoje mladata. Dieta nie je zazrak, tehotenstvo je biologicka funkcia a kazdy degesh a aj nedegesh sa moze rozmnozovat. Dieta si “nevybralo rodinu” a ani tu matku “ nemiluje uz v brusku”. Tosu len cirkevne zvasty.
Ale skoda sa tu dotahovat, interrupcie aj tak nezakazu, tak ako ich nezakazali ani v Polsku. Ktora zena je prvne rozhodnuta to spravi aj tak.
@acrobaleno Ktore zvierata zabijaju svoje mladata v maternici pred ich narodenim prosim?
@lilie0307 Aha, takze je lepsie ich zabijat po narodeni nie? Deti v kontajneroch a igelitkach.
@acrobaleno Preco by sa podla Vas mali po narodeni zabijat? Ja nie som zastanca vrazd a nasilia. Vy ano? Nebojte sa ro pomenovat. Je to nazor. Napiste to, ste zastanca vrazd... Ja nie. Mame rozne pistoje, co je ok...
@lilie0307 žiadne, lebo toho nie je schopne, ale je ich kopec, ktoré ich zabije či odvrhne po narodení. Paradička, zabíjať už narodené samostatného života schopné jedince je Vám bližšie.
Zase sa dostávame k tomu, čo som písala. Centimetrove embryo neschopne života, bez vedomia, bez pocitov ma u vás fanatičiek väčšiu hodnotu ako už narodené dieťa, ktoré žije v bolesti, utrpení fyzickom či psychickom.
Gratulujem “humanistky” vaša logika ma vždy take veľké medzery, že normálne zmýšľajúcemu človeku až rozum zastáva
@sisaka Preco by malo po narodeni trpiet? Preco by sa mali zabijat po narodeni prosim? Vazne ma zaujima Vas nazor a naozaj nerozumiem, preco by mali trpiet a zabijat sa po narodeni. Vysvetlite. Myslim, ze najlepsie by bolo predist otehotneniu. V nasich koncinach a v 21.storoci je dost infosiek na tuto temu. 😂 S uctou, Vasa Fanaticka heheheh
Vrazda bude vrazdou, z ludskeho embria sa nestane furik na drevo. Zvykli sme si davat a pomenuvavat umely potrat roznymi menami a zeny nan maju rozne dovody. Neposudzujem ludi, co tak spravia. Nazyvajme vsak veci pravymi menami. Je to vrazda. Kazda si za to nesie svoju zodpovednost. Ja nie som zastancom vrazd v prednatalnom stadiu a ani po narodeni babatka. Pytam sa, vy ste za vrazdy v ktorej faze vyvoja?
@lilie0307 A ty budeš znášať za "akúkoľvek" ženu dieťa, ktoré dotyčná nemá šancu uživiť? Proste nemá podmienky, citové, materiálne, finančné a iné? Čo to chúďa narodené dieťa do nevhodných podmienok? Akože ok ....narodilo sa živé, zdravé....fertig? Stačí a čo potom? Už nikoho nezaujíma osud toho dieťaťa? Či bude mať čo jesť, mať citové podmienky, materiálne, pod. pre vzdelanie, vývoj a pod.? Čo ak tá matka na to nemá? Ako, porodiť dieťa a hotovo? Breboha, úbohé a čiastočné myslenie? Ste tu fakt také nechápavé?
@tslobik Hm, nezavrazdim dieta, ked ho neviem uzivit. Ked uz sme vo faze, ze sa mi podarilo otehotniet (toto je to, o com pisem vyssie, ze je xy rieseni, ako neotehotniet). Dajme tomu sladka to situacia, som neplanovane otehotnena, bez penazi.... najdem ine riesenie, ako napr. adopcia. Ale zaklad je, nedat sa oplodnit, ked nemam na to situaciu. Klop, klop, 21.storocie damy... Nie stredovek...
@lilie0307 Vieš aký je proces adopcie???? Ano, biele dieťa v poriadku. Má šancu veľkú. Ale keď merať, tak rovnakým merítkom. To, čo sa tu týka bielych detí, rovnako platí aj o rómskych deťoch. Zobrala by si si v rámci adopčného programu rómske, postihnuté dieťa? Lebo tu nejde o potratoch bielych detí ako-tak vzdelaných matiek. Keď, tak rovnaká miera pre všetkých. Prečo sú na čakačkách deti zvýhodnené (deti rómske, postihnuté?) Na to už nemáte odpoveď. Každý by chcel adoptovať dieťa biele, zdravé najlepšie. A povedz, že to tak nie je, neuverím. Je to alibizmus, pokrytectvo. Ano, ak akdopcia...a potenc. rodičom je jedno - zoberú dieťa akékoľvek rómske, postihnuté akýmkoľvek postihom - klobúk dolu (vážim si takých a neskutočnú úctu mám k nim....) ale rovno si povedzme, koľko je takých? Ak sa vyjadrí taký profi rodič, alebo pestún, alebo adoptívny rodič - beriem argumenty....ale plané slová nezainteresovaných....pardon, slová do luftu, bezvýznamné pre mňa
@tslobik Je to presne tak ako pises s tou adpociou. Vravim vsak, ze nepripravim dieta o zivot. Dalsia situacia co spominas, ked zdravotne komplikacie dietata, matky (atd) a rozhodovat sa o potrate v takomto pripade. Ak to ohrozuje zivot, to je ina kava a ano, tam beriem volbu mensieho zla a rozhodnutie zdravotnikov. Kolko vsak percentualne potratov na SK je zo zdravotneho dovodu? Vyjadrujem sa tu k pripadom, nabuchal ma, uz ma nechce, nemam dost prachov na uzivenie, nemam to so stalym partnerom. Hoja dunda, chvilku poplacem, nazvem to embriom, ospravedlnim si to pred sebou a svedomim a sup sup na potrat. Vravim, ok, ale nazyvajme to pravymi menami a nesme za to zodpovednost.
@lilie0307 a vy si myslite, ze adoptovane dieta vam bude neskonale vdacne za zivot v nahradnej rodine s pocitom, ze vlastna mat ho nechcela? Vy zrejme nemate tucha, co to znamena pre adoptovane deti alebo deti u pestunov. Netusite, koko usilia musia vydat adoptivni rodiacia nato aby dieta bolo aspon ako tak sebavedome, ako sa boja, ze jedneho dna im utecie hladat bio rodicov. Ze castokrat musia navstevovat detskych psychologov, ze deti sa daju na zle chodnicky, casto zanevru na nahradnu rodinu. A podotykam tie deti sa maju velakrat ako v bavlnke a su zahrnute laskou. Ale ten pud, vediet, kto je moja biomatka je skratka silnejsi. Prosim , ked uz mienite rozhodovat o cudzich ludoch, tak si aspon problematiku dokladne nastudujte a nesirte nezmysly. By som chcela vidiet vas hrdinky ako po 9tich mesiacoch, potom co zacujete plakat babo po porode, sa ho len tak zbavite. Takych silnych zien je malo. Taksa bite za legislativu aby si clovek mohol vybrat zenu, ktora mu dieta vynosi a nie aby musel cakat kopec rokov na dieta a tahal sa po sudoch dalsie minimalne dva roky kym dieta bude naozaj jeho. Dajte tym, zufalym zenam, ktorym navrhujete nech dieta vynosia a vzdaju sa ho, aspon moznost vybrat rodicov pre svoje dieta a pripadne zarobit. Lenze ani to sa vam nepaci. Su to len pokrytecke reci vsetko. Ked daju na adopciu ich budete krizovat, ze sa dietata vzdali.
@lilie0307 Ano, ale predpokladám, že ak žena nemá k dieťaťu vzťah od začiatku.....ano, možno ho nadobudne....možno, možno (vážne prípady možno znásilnenia, a pod. ). A možno nie...a to dieťa bude trpieť celý život, celý, celučičký. A ver tomu, viem, čo je trpieť a nechceť žiť. Myslíš, že sa poďakuje matke za život, alebo spácha príp. samovraždu (ako to nie je celkom vylúčené u takýchto nechcených detí). Je lepšie nechať ísť bunky, ano bunky, alebo nechať odísť život žijúceho napr. teenagera, ktorého nikto nechce? (Nevie pochopiť svoju existenciu na svete, lebo nemá tú možnosť a milujúcich ľudí okolo seba - ano, aj takí sú)
Ale vrazda 💯 percentna je....obcas sa to sice este hybe aj vonku, ale nebojte, o chvilku sa to hybat prestane.
Koĺko detí, resp. teenagerov pácha samovraždy, resp. pokusy? A prečo? Všetko má pôvod v detstve.....Preštudujte si Freuda. Ak sa narodí dieťa nechcené.....celé zle. Aký má potenciál? Štart do života, predpoklady? Ano, sú vynimky a klobúk dolu. Ale je aj iná stránka veci a potom nastúpia psychológovia, psychiatr. a častokrát to nepomôže a sú tu skazené životy a pod. A nad týmto sa už nerozvinie taká debata ostrá ako o potratoch. Samovraždy, utrpenie detí nechcených. O tom som ešte diskusiu nečítala tu na MK - nechcené deti, trýznené.
Choré to tu je....chrániť počiatočný zhluk buniek, ale životy, psychiku hotového človeka s myslením, citom, vnímaním....to nikto nerieši. Šak hlavne, že sa narodil a ostatné už nikoho netrápi. Ako vyrastá, aké skúsenosti, poznatky, cit, lásku nadobúda -nenadobúda. Potom sa divíme, že vyrastajú asociáli a pod.
@tslobik Beriem, toto je vsak ina tema. Freuda som citala. Majte si rychle riesenia, majte si potraty. Nenazyvajme vsak veci inymi menami. Je to ukoncenie zivota. Neospravedlnujte sa heslami ako embrio, socialna situacia a ulahcujuci pocit, ze pomaly kazda tretia to takto riesi... Potratom ukoncujete zivot. To je moj nazor. A predvidat, co a ako sa bude vyvijat zivot adoptovaneho cloveka a jeho psychika.Na to si netrufam to predvidat, ak vy ano, ste fakt dobra.
@tslobik
a preto sa k pochopenim prizerajme ako neludsky zabijaju nenarodene deti, pretoze ich rodicia su chudobni, alebo buduca mama by chcela robit karieru, alebo je tam pravdepodobnost na Downa, alebo otec je kreten a ma to v pazi, alebo hypoteka, alebo ano aj znasilnenie, alebo....zabime ich radsej, pretoze asi budu budu mat blby zivot...a urobme svet dokonalejsim...pretoze sa starame
Ja nezastávam názor - že len jeden je správny. Ale keď poviem A musím vedieť oddôvodniť aj B. Ono je to všetko zložité, keď vedú o tom polemiky aj iní predstavitelia tohto štátu, my to nevyriešime. Ale rozčuľujú ma tie akože jednoznačné "správne" názory. Kto má právo súdiť? Koho? Preboha, veď to sú tak zložité, morálne veci....že naozaj, kto si dovolí jednoznačnú odpoved???? Nemajú ju ani študovaní, vysoko postavení.....a nieto my tu, ženy na MK preboha. Opakujem, zákon dáva možnosť voľby, tak nechajme to na každej z nás - a jej svedomí (ako sa s tým v živote vysporiada) a nekritizujme názor iný. Kde je tolerancia vzájomná, porozumenie? Hráme sa na Bohov a nevieme prijať iný názor?
@ludka1402 Že si si nechala dieťa? Ak ano, klobúk dolu. Vážim si také ženy, ktoré aj napriek ťažkostiam, nepriazni osudu a okolia si ponechajú dieťa. Si v tom prípade silná žena. Ale vedz, že nie každá je ako ty. Mala si voľbu, vybrala si si. Podľa tvojej a možno väčšiny mienky správne. Ale niekto nie je ako ty, niektorá žena by to proste nedala ( z akéhokoľvek dôvodu) a vedela by, že dieťa bude trpieť. Je preto zlá? Tvoje dieťa má šťastie na takú matku ako si ty. Malo by také šťastie aj to jej dieťa? Netrpelo by? (Materiálne, citovo, nebodaj fyzicky....ak by bola dajme tomu psych. labilná?) Kto by tomu dieťatu pomohol? Ak by nemala soc. oporu? Aký osud by to dieťa čakal? Ak by napr. zdedilo labilnú sociopatickú povahu, čo by ho čakalo v budúcnosti, čo by čakalo jeho okolie????? Má to význam takto siliť? Tvoje dieťa má štastie na matku, ale má to štastie každé iné neplánované (resp. nechcecné dieťa?)

Ja sama som tá, čo dlho čakala na dieťa...ano 7 rokov, ale aj tak sa prikláňam k názoru, že je to VOĽBA ŽENY, príp. rodiny ako takej (ak je to rodina v pravom slova zmysle). /Proste zovšeobecňovacie.....nie je rozumné).