Kamarátka gynekologička zdieľala.
Kamarátka gynekologička zdieľala na fb realistické zábery, bez skresľovania,bez bagatelizovania,či preháňania...
https://www.40dnizazivot.sk/clanky/67-6-snimok-...
Zle som sa možno vyjadrila, nie že zdedilo sociopatickú povahu.....ale možno snáď prevzalo vzorec správania....(ak sa niekto cíti nechcený, zbytočný na tomto svete....)
@lilie0307 Veď ja som nepísala konkrétne tebe, ale proste sú tu ženy, ktoré vidia len ten "svoj správny" názor. Preto ten môj názor je taký, že je to nejednoznačné, zložité a prípad od prípadu iné. A nejde zovšeobecňovať v žiadnom prípade.
A je smutné, ak ženy nedokážu akceptovať niečo iné, len to svoje. Je to netolerancia. A ak nedokážeme tolerovať, načo sa tu hráme?
@lilie0307 Veď ja tu stále tvrdím, že nie je jeden názor správny. Akože ktorý by mal byť správny? Za alebo proti? Opakujem sa, ale niet správneho názoru. Každý má svoju pravdu, ja len tvrdím, že nie je správne brať pravdu tomu druhému. Lebo každá jedna si vie zhodnotiť svoju subjektívnu situáciu (dúfam). A čo je správne pre jednu, nemusí byť pre inú. Preto neznášam tieto akože "radikálne" názory (ani doprava, ani doľava). Je to prípad od prípadu iné a akým právom by som ja súdila iného? Keď nežijem jeho život?
mna len na tychto temach zaraža to,že koľko žien je za potrat,ale ani jedna sa nenajde,a z hrdosťou nenapiše,ja som bola na potrate a dobre som spravila,som spokojna a bola som v pohode aj ked mi dieťa trhali,a nezanechalo to na mne žiadne stopy,žiadne vyčitky,nespomeniem si na to koľko by malo mesiacou,možno ake meno by som mu dala,ale žijem naplno svoj život z čistym svedomym,a myslim že sa take najdu aj tu na MK
Ja osobne by som dobrovoľne na potrat síce nikdy nešla, ale dúfam že tie čo tak vehementne vystupujete proti potratom tak máte doma aspoň po 7-8 detí, pretože aj bránenie počatiu formou antikoncepcie je hriech, či je to už kondom, antikoncepcia alebo iný spôsob, tiež tým bránite životu (keď už to mám ťahať do extrému)
@yvanielka ty aj citas po sebe co pises?...ty kks takuto sprostost napisat...
@sandra1910 aby sme sa pochopili 🙂 To je ťahanie do extrému aké vidím často v diskusiách o potratoch a áno z kresťanského hľadiska je už bránenie počatiu hriech, ja som si to nevymyslela. Ja ženy ktoré sa rozhodli pre UPT neodsudzujem, je to každého voľba a tá žena s tým musí žiť do konca svojho života, nikdy nevieme čím si ten človek musel prejst, najľahšie sa súdi iného.
@0martina0 nedobre čítaš, ja som tu už písala, že som na potrate bola a som dokonale spokojná so svojim rozhodnutím. Vnímam ho ako niečo čo bolo v tom momente správne, nezanechalo to na mne žiadne stopy ani výčitky, neuvažujem akoby sa volalo a koľko by malo mesiacov. Aby to teda bolo vašimi slovami.
Skladám poklonu každej žene čo si nechá dieťa aj napriek nepriaznivej situácií, ale chápem každú čo to nakoniec nezvládne. A nesúdim ani jednu, tak by to malo byť...
@sandra1910 povedz kamoske, ze po 2 potratoch sa jej mozno uz nepodari otehotniet a poistovna jej nezaplati ani umele oplodnenie. Velmi hazarduje.
@0martina0 kokos teda tvoja gramatika je desiva😂😂😂😂😂, všeličo vydržím, ale "vydim" je fakt sila, mala by si sa trochu posnažiť, lebo ako matka predsa pomáhas, alebo budeš pomáhať dieťaťu s učením.
@maciatkolulu ano pomaham chodia mi tri do školy a učia sa na jednotky a čo maš s tym problem
@0martina0 tiez som bola na upt a nie, nemam ziadne vycitky, rozhodla by som sa tak znova, pretoze viem, ze uz dalsie dieta nechcem a bodka. Popravde, ani si uz presne nepamatam aky to bol rok, takze vobec neriesim ako by sa volalo ani kolko by malo rokov, tak sa ukludni s tymi opismi ako urcite mame vycitky do konca zivota lebo vies o tom makovy...
@0martina0 nuz, prepac, ale ked jedna dospela osoba pise ako ty, je to zvlastne, lebo preklep ok, ale vydim??? Ale ved ok, snad uz teraz budes vediet, aj na toto je dobry MK😀
@lilie0307 Život adoptovaného dieťaťa - no, to je celkom ten najlepší prípad (tam môže byť kvalita života nepoznačená). Ale koľko detí nie je adoptovaných? A možno ostávajú žiť v tej pôvodnej rodine, ktorá ho nechcela a tak to aj vyzerá - chúdence deti. Nie je nič horšie ako pocit, že ťa nechcú (to hovorím už o narodenej ľudskej bytosti, ktorá má schopnosť myslieť)
@mima1 od tehotnej by som takuto reakciu necakala. Ked sa ti dieta narodi, zober noz a podrez mu krk. Je to to iste, ako ist na potrat... Sorry za take tvrde podanie, no rozculuju ma do nepricetnosti nazory, ze zena ma mat slobodnu volu sa rozhodnut. Zena ma v prvom rade moznost rozhodnut sa, ci bude, alebo nebude sexovat bez ochrany. Ked uz tehotna je, nie je sa o com rozhodovat. V tej chvili sa stava vrahom... A pre tie, co tu budu oponovat znasilnenim, aj vtedy staci ist do lekarne pre tabletku, aby neotehotnela
@tslobik ok. K tvojmu komentu, ze co bude s dietatom po porode, ked je nechcene. Podla teba mu vlastne len dobre urobime, ked ho zabijeme pred narodenim. Kde byvas? Pridem ta zabit, aby si netrpela vo vojne, ktora pride. Vlastne ti urobim sluzbu. Nikto nevie, co bude. Veci sa nam menia zo dna na den. Raz je horsie, potom zasa lepsie. Keby takto tvoji rodicia premyslali, tiez by si tu mozno nebola
@katarinka289 Nie nieje to to iste.
A bud rada ze si nikdy nebola znasilnena a nemusela si riesit ci otehotnies alebo nie. Urcite keby ta znasilnili by si bezala v ten den ci na 2den do lekarne po tabletku.
Ak žena nechce dieťa a nevie základy, ako sa chrániť pred neželaným tehotenstvom, nech To nerobí! Je to nezodpovedné. To co je pre niekoho vzhluk buniek je začiatok nového života. Nikto nemá právo zabiť a áno je to vražda, aj keď sa niekto odvoláva na to a to.
Ťažko sa znáša kritika a všetky sú zrazu hrdinky. Skúste sa vžiť do situácie toho dieťaťa ktoré sa nemá ako brániť, kričí ale nikto ho nepočuje. Uhyba sa no zbytočne. Zoztrhaju ho na kúsky a z likvidujú ako Odpad! Áno ako odpad. Keby ten "zhluk buniek nechali tak, kde byť ma, mohol to byť dadi skvelý človek, vedec, lekár alebo aj vas súrodenec.
Ak sa niekomu zdá, že potrat nieje vražda, nech si povinné pozrie reálne video ako potrat prebieha stačí si pozrieť video Nemý výkrik... Kolko žien nemôže mať deti, bojujú roky a platia tisíce €... A niektoré zabijú aj opakovane svoje deti lebo však to je len zhluk buniek, lebo však stala sa nehoda, lebo ja sa to necítim! Nie? A keď sa niekto vyhovára na financie? Kondómy stoja 4€!pozrat 400€ a mali by to zvýšiť aspoň na 4000 a potom by si podaktorí rozmysleli... Väčšina znamych sú lekári, medzi nimi 3 gynekologovia a je to strašne co sa už deje. Najhoršie je, že ak lekár odmietne vykonať potrat, podľa oficialit nemusí ale reálne ak neurobí, príde o prácu. Je to horsie ako podaktore zľahčuju a je mi úplne fuk co ma toto kto napíše. Zabíjajú sa aj deti úplne zdravé ktoré podala takej tabuľky a tabuľky mali byť choré tak ich radšej matky chránili pred ťažkým životom a aby si u chránili aj svoj život, ich nechali "odsat" ... Rozrezat na kúsky a kto nevie, treba si naštudovať ako vyzerá potrat vo vyššom štádiu tehotenstva, máloktorá by sa toho zastávala.
A dieťa sa dá vždy vynosit, fungujú aj veci ako hniezdo záchrany, anonymný pôrod! Dat dieťa na adopciu a dat mu milovanu rodinu ktorá na takéto dieťa čaká aj roky.
Najlepšie že z krestanskeho hľadiska je zabránenie počatiu hriech a potrat je v poriadku? Alebo keď ma niekto 10 deti lebo antikoncepcia je hriech? Hlavne ze kresťanky sa bijú do pŕs, chodia na spovede a v laviciach si deru kolená z klacania.
@mima1 ano som rada a ano bezala
Tato diskusia je uz bezpredmetna. Tie, co su proti si aj tak stale budu tvrdit svoje a nikto ich nepresvedci o opaku. Ich nazor aj tak nikoho nedonuti si nechcene dieta nechat. Akurat koho tak mozu zmanipulovat su labilnejsie zeny, v ktorych vzbudia vycitky a je mozne ze impokazia zivot. V mojej rodine boli dve na potrate. Jedna bola 2x a ani jedna to nelutuje a nerozmysla co by bolo keby. Vzdy mi na tuto temu hovorili, ze je to volba zeny.
@acrobaleno alebo aj hluposť ženy ..našťastie sa veľakrát stáva, že po opakovanom potrate už niesú schopné otehotnieť
@lenqua_12325 ale je kopec zien co idu na potrat a už deti majú tak tym je suma fuk ci ostanú neplodné a inac štatisticky chodia na potrat prave ženy co už deti maju
@lilie0307 ale koľké ich odvrhnú po narodení a nechajú zdochnut alebo zhodia z hniezda slabé vtáča . Alebo je tiez bezne ze lev zabije mladé levici lebo ich chce oplodniť svojim semenom a neznesie cudzie mlade

@tslobik Draha, kto Vas sudi a tvrdi, ze jeden nazor je spravny? Chcela by som, aby ludia zacali konecne chapat, co robia a aby sa zacali veci nazyvat spravnymi pojmami. Aby sa to nezlahcovalo. Nehambite sa za svoj nazor, ze ste za umele potraty deti, ktore nevedia utiect a ani dvihnut prostrednik. Verim, ze su to komplikovane situacie a mam asi stastie, ze som v takej situacii neocitla a nemusela sa rozhodovat.