Každý deň mi býva zle

agatliskova
3. apr 2023

Každý deň mi býva zle. Už neviem čo mám s tým robiť lebo ja sa bojím že budem zvracať a mám z vracania fóbiu. Myslela som si že mi bude zle len chvíľu že to je normálne ale mne je zle už každý deň. Mne mama hovorila že to je preto lebo poriadne nejem a že nemam jest blbosti ale doteraz mi z toho zle nebývalo. To je úplne jedno čo zjem mne je proste zo všetkého zle. Ja mám ísť tento týždeň na dovolenku ale aj tam sa bojím že tam budem vracať a že mi tam bude bývať zle. Čo mám robiť? Čo to znamena?

amy2807
3. apr 2023

ked toto mala moja mama mala vtedy zapal zaludka

anjelicek26
3. apr 2023

Tak stres nici zaludok asi najviac... ides na dovolenku - tak si proste v hlave sprav jedalnicek toho, co jest chces a nechces a co ti zle nerobi. V kazdej restike sa daju objednat neutralne veci, co neusdia a nejake extravagantnosti si proste odpustis vzhladom na to, ze budes mat potom v hlave kino, ako tvoje telo zareaguje... doma mas alternativu a. konecne zabehnut na gastro a zistit, ci tam nie je skutocne nejaky helikobakter/zapal v zaludku dlhodobo alebo b. psychologa, ak je to skutocne dlhodoby problem a fobia...

lucka_ke
3. apr 2023

povedz to mamke a choďte ku doktorovi

maruski99
3. apr 2023

a nenapadlo ti, ze to moze byt aj nieco vaznejsie? nechcem samozrejme malovat certa na stenu, ale ak by toto malo pretrvavat dlhsiu dobu, tak by som istotne spozornela a sla s tym niekam.

nikaeli
3. apr 2023

A nie je to strachom? stresom? mňa keď čaká výlet, konferencia, dovolenka - a dlhšia cesta, pár dní predtým mi je takto zle a nemôžem sa poriadne najesť. Akonáhle príde ten deň a sadnem do auta, všetko je zrazu preč a môžem sa konečne najesť bez toho pocitu na zvracanie.

martinkatinka
3. apr 2023

Mne byvalo pravidelne rano zle, mala som malo draslika... Plus samozrejme, vzdy nejaky stres z niecoho. Ale ja nemozem jest tesne po zobudeni, musim sa uplne prebrat a preto napriklad ked mam ist do roboty, idem o chvilku skor, aby som stihla zjest aspon jeden rozok(potrebujem muku, inak mam vlci hlad).
Ale teda bola som aj u lekara, pretoze nikto iny ti bez nejakych zakladnych vysetreni nepovie z coho toto mozes mat.

dixitka
3. apr 2023

Bez ďalších informácií ťažko povedať, môže to byť psychika, nevhodné stravovacie návyky alebo nejaký gastro problém. Mne napríklad bývalo každý deň zle pri histamínovej intolerancii.

agatliskova
autor
3. apr 2023

@nikaeli nie mne bolo zle už skoro dva mesiace pred tým

asocial
3. apr 2023

@agatliskova toto je psychika. 🙂 ja som mala uplne to iste, ako popisujes, alebo teda velmi podobne

sszuzu8
3. apr 2023

No tu pomáha práve sa fajne vyzvracat. Mne tak bolo asi 2 mesiace vkuse ale to bola psychika

elysiacik
4. apr 2023

Mávala som takéto, keď som bola v strese, keď som málo jedla a potom som niečo viac zjedla a bolo mi fest zle.
Nič príjemné to nebolo, vyskúšaj postupne jesť, pridávať si nejaké veci, ale nie nárazovo kvantum.

desa12
10. jún 2023

@agatliskova ahoj, sucitim, poznam! Predpokaldam, ze si uz nejake vysetrenia podstupila, netreba samozrejme nic zanedbat ale u mna to zacalo na strednej skole, kde som bola dost v strese ( cely zivot trpim panickym strachom z vracania, presne viem co vsetko to obnasa, ako velmi ta to obmedzuje - nazyva sa to emetofobia, skus si najst 🙂 ) na strednej mi zacalo byt na vracanie kazdy jeden den, mne trvalo 9 rokov kym som si uvedomila, ze mi je zle lebo sa bojim, ze mi bude zle. Neuveritelne som schudla lebo som sa bala cokolvek zjest, priserne… je to forma uzkosti, tak ako sa niekomu zle dycha, nam je na vracanie. Momentalne navstevujem psychologa, ktory mi to zacal cele racionalizovat, vsetky tieto moje pocity. U mna je tento panicky strach velmi hlboko, takze ta cesta z toho cyklu je naozaj dlha, dokonca asi ta nepotesim ale neda sa toho uplne zbavit, no da sa s tym pracovat natolko, ze ta to prestane obmedzovat. Ja som konecne po 6 mesiacoch kazdotyzdennej terapia dospela aspon k vysledku, ze mi je zle len vonku, doma som v poriadku lebo viem, ze mi nic nehrozi. Drzim palce a urcite v tomto nie si sama, neboj sa 🙂