icon

Kde si dať urobiť zmenšenie pŕs hradené poisťovňou?

sjuziv
30. júl 2019

Dobrý večer, chcem sa Vás opýtať, či mi viete odporučiť kde vedia pekne zoperovať prsníky, čo hradí poisťovňa?
Ďakujem 😊

mooojko
25. aug 2021

@lenkka7 8.10. idem

jaruska74
26. aug 2021

@mooojko @lenkka77 tak potom dajte vediet ake to bolo. Ja este zberám odvahu ale velmi by som chcela ist ;)

lilinka24
27. aug 2021

@mooojko
@lenkka77 držím palce a budem rada keď dáte info ako to zvládate. Ja sa tiež chystám ale pri 1rocnom dieti neviem ako by som zvládla rekonvalescenciu

barbora9312
27. aug 2021

@sjuziv kočky je možné si dať zmenšiť prsia aj ked nosim 85-90D? Mam problémy s chrbticou hlavne kríže,idem na rehabky aj neurológiu aj k ortopédovu chodim no este som sa na to nepytala

mooojko
27. aug 2021

@lilinka24 dám vedieť, mám 1,5 a 3,5 ročných, manžel ostáva minimálne 14 dní na OČr a možno aj dlšhie bude uvidíme ale vraj po zmenšení je rekovalescencia ľahšia

adka2212
18. sep 2021

@sjuziv
@maajushka
Ahojte 🙂 v prvom rade sa chcem poďakovať týmto dvom babám za všetky info o zmenšení pŕs. Veľmi mi to pomohlo, ďakujeeem vám 🤗😊

A zároveň zdieľam svoju skúsenosť:
Koncom júna som bola na konzultácii s MUDr. Gajdošom. Bol veľmi milý, všetko pekne vysvetlil a dohodli sme sa na operácii 13.9. v súkromnej klinike ENVY. V mojom prípade nebolo možné preplatenie operácie zdravotnou poisťovňou (aj keď mám UNION), nakoľko som nemala žiadne vážne zdravotné problémy kvôli prsiam a ani som sa dlhodobo neliečila u ortopéda, alebo neurológa. Preto som sa rozhodla, že si to zaplatím sama. Toho 13.9. som prišla do ENVY podľa dohody a MUDr. Gajdoš zakreslil na prsia ako bude robiť rezy a znovu všetko vysvetlil 🙂 Operácia trvala približne 3 hodiny a výsledok je super 🙂 ešte som síce opuchnutá, čo je normálne, ale už teraz vidím ten rozdiel 😊 z 80i by som mala mať 80C. Na klinike som bola iba do utorka do rána a potom som mala odvoz s doprovodom. Nemám ani také bolesti, čakala som horšie 😁 Z mojej strany maximálna spokojnosť 😊 Izba vyzerala super a sestrička bola tiež fakt veľmi zlatá 🙂

Ak by vás zaujímalo, že aká je cena ak by ste si to chceli platiť samé, tak tu je rozpis:
- 2580 € zákrok aj s pooperačnou starostlivosťou + jedna pooperačná podprsenka,
- 65€ odber krvi a moču + predoperačné vyšetrenie na internom
- 60€ PCR test (nesmel byť starší ako 72 hodín),
- 31€ Fraxiparine na riedenie krvi (3injekcie) + antibiotiká na 6 dní po operácii
- 15€ gázové štvorčeky + alkoholový roztok na striekanie rán,
- 50€ druhá pooperačná podprsenka (tú som si už objednávala sama).
Ak by ste mali nejaké otázky, tak sa pýtajte 😉

adka2212
18. sep 2021

@lilinka24 ahoj 🙂 mám čerstvo po operácii, bola som 13.9. a tiež mám doma 1,5 ročného a 4 ročnú. Manžel zostal doma na 2 týždne, lebo nemôžem dvíhať ťažké, čiže ani malého 😁 čakala som horšiu bolesť po operácii, ale keď to porovnám napr. s cisárskym rezom, tak som na tom oveľa lepšie 🙂 ja som nemala problém ani zdvihnúť ruky nad hlavu hneď na druhý deň po operácii 🙂

sjuziv
autor
18. sep 2021

@adka2212 jeeeej ❤ to ma velmi, velmi tesi, ze si do toho sla. Ta ulava, chrbatik sa ti urcite podakuje. Zelam rychle uzdravenie a malicke prsia uzivaj(te) 🥰

kruela02
18. sep 2021

@adka2212 ahoj mne odpísal nedávno že 2tisic 🙄 pamätám si keď to stalo 1600 nemyslím u jeho ale tak cca cena šla

adka2212
18. sep 2021

@kruela02 ahoj 🙂 áno, samotný zákrok stojí 2000€
+ celková anestéza 350€
+ komplexná pooperačná starostlivosť 170€
+ 1ks pooperačnej podprsenky 60€
Preto 2580€.

kruela02
18. sep 2021

@adka2212 tak to o 2 roky bude stáť cez 3 🙄

maajushka
19. sep 2021

@adka2212 vobec nemas za co, uzivaj si 🙂 male prsia su super 👌 inak ja nemohla chytit ani 3dcl pohar 🙈 zato po 6 tyzdnoch spm skakala na trampoline 😁

silvinka_c
6. dec 2021

Ahojte žienky nájde sa tu niektorá, ktorá bola na takomto zákroku a ma všeobecnú poisťovňu?

maajushka
7. dec 2021

@silvinka_c ja 🙂 bola som v kosiciach v saci. Mam deferomaciu medzi lopatkami, vysunute stavce.

silvinka_c
7. dec 2021

@maajushka VšZP ti to pre platila v plnej sume? Môžeš mi prosím napísať ako si postupovala budem vďačná

markus239
7. dec 2021

@silvinka_c minule roku som si dala ziadost ale neschvalili .. od 1.1 idem do dovery a skusit ideme zase Kosice SACA dr.Gajdos

mooojko
7. dec 2021

@silvinka_c VŠZP neschvaluje vôbec redukciu prsníkov, určite schvaľuje dovera a niektoré zákroky union... mudr. Gajdoš v Šaci tam už robí fakt minimum, prešiel do súkromnej do Envy, ja som bola ešte ako cez dôveru teraz v oktobri v Šaci pri ňom...neskutočná úľava odporúčam

maajushka
8. dec 2021

@silvinka_c ano preplatila. Aj ked s odretymi usami. Najprv som mala papiere od ortopeda, ptm som pisala gajdosovi, bola som na konzulatacii, dohodli sme termin cca o pol roka na moju poziadavku. Volal mi asi mesiac pred terminom ze neschvalena operacia, ale ze skusi podat papiere eate raz, a ptm mi volal ze schvalene mozeme robit. A uz sme rieaili operaciu, ja neviem co tam napisal. Predoperacne mi zrobili eate v presove, a ptm som naklusala a zoperovane. Bolesti popisujem vyssie v prispevkoch.

maajushka
8. dec 2021

@mooojko tak ja som mala pred operaciou o polovicu menaie jak vy, a bolo to mega, tazke, depresívne a boleative. Tesim sa, ze je vam lepaie. Super pocit 👌

silvinka_c
9. dec 2021

@maajushka ďakujem krásne za odpovede asi si skúsim najskôr podať žiadosť cez pána doktora, uvidím čo nato povedia ak to neprejde tak asi prestupom do dovery. Už len posledná otázka nakoľko moc sa o tom na internete zistiť nedá koľko ti trvalo schvaľovanie a či sú kritériá veľkosti prsníkov nakoľko ja mam cca 95E

maajushka
11. dec 2021

@silvinka_c to vobec neviem ci su nejake kriteria. Ja som. Mala 75 J/ nieoc som mala uz aj K 🙈 a kolko to preane trvalo neviem. Ja som bola na konzultacii v auguste, alw operovat som chcela az v january, takze minppvedal zebposle ziadoat tak aby sme mohli na januar operovat. Viac neviem. Ale volal mi asi v polke decembra prvy krat dr ohladom ziadoati. Takze dedukujem nieco cez mesiac.

wicky6
9. jan 2022

@maajushka akú si mala poisťovňu, že to preplatila?

maajushka
9. jan 2022

@wicky6 vseobecku.

srdiecko777
23. jan 2022

@sjuziv mozem sa spytat u akeho neurologa ste boli, ze vam dal odorucanie.....dakujem pekne

sjuziv
autor
24. jan 2022

@srdiecko777 ahoj, bola som v uvn v Ruzomberku. Ale meno si uz nepamatam, bola som tam u 2 neurologiciek, jedna nechcela ani pocut, ale druha bez problemov.

srdiecko777
24. jan 2022

@sjuziv dakujem ja potrebujem v Kosiciach....mala si aj zdravotne problemy? Ako dlho si cakala na vyjadrenie poistovne?

silvinka_c
24. jan 2022

@sjuziv ak to nieje moc osobná otázka môžem sa spýtať na veľkosť pŕs pred zmenšenom? Chcela by som ísť do toho nosím ako kedy cca 90-95 D-E ,viem že číslo neznie extra veľko ale prsia mám naozaj spadnuté a vahovo ma táhaju dolu .

sjuziv
autor
25. jan 2022

@srdiecko777 v Ke netusim, ja som s poistovnou vobec nic neriesila, proste som dostala termin operacie, prisla som, zoperovali ma a o nic som sa nestarala, co sa tyka poistovne. Vsetko riesil doktor Gajdos.

sjuziv
autor
25. jan 2022

@silvinka_c pred zmensenim som mala 80F, G ako kedy. Fotky pred a po mam v skupine Silikonove prsia, kludne si ma tam daj pod lupu