icon

Kedy ísť k lekárovi s bolesťou ruky?

12. jún 2025

Ahojte už druhý deň ma bolí ruka zrejme je presilena,mám ročného chlapčeka. Dviham nakladan sama kočík momentálne do auta , malého držím čiže dúfam že to je len presilene a nič horšie. Je aj opuchnutá. Kedy ísť ku lekárovi? Alebo prosím vás keď máte skúsenosť nejakú masť alebo tabletku čo pomôže ? K lekárovi ešte asi počkám chvíľu.

evcagabi
12. jún 2025

Mna ked bolela presilena ruka sla som k lekarovi a dostala 10x injekciu na uvolnenie. Ale ja som mala doslova pocit, ze ruka je cudzia 😅😅 ani zdvihnut, roztvorit prsty 😅😅 aj ked som pravacka vsetko som musela robit lavou rukou, vdakabohu to bolo pocas VS, dokonca pocas leta, tak som len stopla brigadu a lenosila s "chromou rukou 😅😅😅

slniecko39
12. jún 2025

Dobrý deň, mierna bolestivosť, únava a stuhnutie sú pri námahe u mamičiek pomerne bežné - vtedy môže pomôcť studený obklad a hlavne aspoň trocha ruku odľahčiť (+ pozor ak dojčíte, tak gély ako Voltaren môžete užívať len po porade s lekárom). Ja by som však odporúčala vyšetrenie u lekára, keďže opuch a taktiež nadpis "Bolestivosť celej ruky od hora až dole" - to nie je celkom typické len pre presilenie, tam by ste mali problém skôr pri úpone konkrétnych šliach alebo lokalizované v zápästí/lakti/ramene... Ak je ruka zároveň aj inej teploty ako druhá alebo je začervenaná alebo máte problém udržať niečo v úchope, treba vylúčiť napr. problém s krvnými alebo lymfatickými cievami alebo útlak ciev a nervov niekde vyššie, v oblasti kľúčnej kosti... Prajem Vám aby to čím skôr prešlo

isis234
12. jún 2025

Čo najskôr lekárovi

cukroska
13. jún 2025

Ja som sa dokopala po viac ako dvoch bolestí až teraz .Radšej som trpela, bola obmedzená a ládovala lieky od bolesti aj od na uvoľnenie svalstva ako ísť na ordopédiu .A ja hlúpa mala som ísť dávno. Napichal mi to a dal mi lieky Midocalm a hneď mi je lepšie na ruku. Mňa bolelo celé rameno, akoby som mala presilené celé roky. Aj trhavá bolesť, akoby bol zápal a veru aj bol. Držím palce nech to čím skôr prejde.