Kedy ísť k lekárovi s bolesťou ruky?
Ahojte už druhý deň ma bolí ruka zrejme je presilena,mám ročného chlapčeka. Dviham nakladan sama kočík momentálne do auta , malého držím čiže dúfam že to je len presilene a nič horšie. Je aj opuchnutá. Kedy ísť ku lekárovi? Alebo prosím vás keď máte skúsenosť nejakú masť alebo tabletku čo pomôže ? K lekárovi ešte asi počkám chvíľu.
Dobrý deň, mierna bolestivosť, únava a stuhnutie sú pri námahe u mamičiek pomerne bežné - vtedy môže pomôcť studený obklad a hlavne aspoň trocha ruku odľahčiť (+ pozor ak dojčíte, tak gély ako Voltaren môžete užívať len po porade s lekárom). Ja by som však odporúčala vyšetrenie u lekára, keďže opuch a taktiež nadpis "Bolestivosť celej ruky od hora až dole" - to nie je celkom typické len pre presilenie, tam by ste mali problém skôr pri úpone konkrétnych šliach alebo lokalizované v zápästí/lakti/ramene... Ak je ruka zároveň aj inej teploty ako druhá alebo je začervenaná alebo máte problém udržať niečo v úchope, treba vylúčiť napr. problém s krvnými alebo lymfatickými cievami alebo útlak ciev a nervov niekde vyššie, v oblasti kľúčnej kosti... Prajem Vám aby to čím skôr prešlo
Čo najskôr lekárovi
Ja som sa dokopala po viac ako dvoch bolestí až teraz .Radšej som trpela, bola obmedzená a ládovala lieky od bolesti aj od na uvoľnenie svalstva ako ísť na ordopédiu .A ja hlúpa mala som ísť dávno. Napichal mi to a dal mi lieky Midocalm a hneď mi je lepšie na ruku. Mňa bolelo celé rameno, akoby som mala presilené celé roky. Aj trhavá bolesť, akoby bol zápal a veru aj bol. Držím palce nech to čím skôr prejde.

Mna ked bolela presilena ruka sla som k lekarovi a dostala 10x injekciu na uvolnenie. Ale ja som mala doslova pocit, ze ruka je cudzia 😅😅 ani zdvihnut, roztvorit prsty 😅😅 aj ked som pravacka vsetko som musela robit lavou rukou, vdakabohu to bolo pocas VS, dokonca pocas leta, tak som len stopla brigadu a lenosila s "chromou rukou 😅😅😅