icon

Kedy ísť s bolesťou nohy na pohotovosť?

17. jún 2025

Čaute
Už pár dní mám bolesti nohy . Som objednaný na vyšetrenie ale bolest je už neznesiteľná a pridal sa opuch . Môžem ísť na pohotovosť? Alebo ma odbijú že mám čakať na vyšetrenie ktoré bude o týždeň?

marryliese
17. jún 2025

určite choď, radšej zbytočne na pohotovosť ako čakať s niečím čo môže byť vážne.

balerina2025
17. jún 2025

urcite chod. snad nebudes trpiet. a moze to byt hocico, ak je opuch,mozno treba atb drzim palce

cukroska
17. jún 2025

Záleží aké je to akútne .A predpokladám, že sa dajú u súkromných aj skoršie termíny. Lebo u nás to je tak.Cakanie je všade dlhé niekde aj mesiace.Ale máme súkromných,neurológiu,ordopédiu..Síce sa človek nedoplatí,ale keď nie je iná možnosť a šanca hneď. Musíš. í

marca12
17. jún 2025

Okamzite na urgent. S tym ani necakaj. Na to je urgent. Bolest nohy a opuch moze byt tromboza a ta je smrtelna,ak sa nelieci

balerina2025
17. jún 2025
@marca12

Okamzite na urgent. S tym ani necakaj. Na to je urgent. Bolest nohy a opuch moze byt tromboza a ta je smrtelna,ak sa nelieci

@marca12 jedna pani to tu riesila , no oddvtedy sa neozvala, ktovie co to mala.

taktotedanie
18. jún 2025

Co si robil doteraz ked ta boli par dni? Vseobecneho lekara nemas?

autor
18. jún 2025
@taktotedanie

Co si robil doteraz ked ta boli par dni? Vseobecneho lekara nemas?

@taktotedanie u obvodného som samozrejme bol , mám lieky . Žiaľ na ortopediu musím čakať. Štátne 3 mesiace, súkromný týždeň a pol .

bielasovicka
18. jún 2025

Tak obvodný tu nohu videl, a keby to bolo niečo vážne tak ta pošle hneď do nemocnice. To by ta nenechal čakať 3 mesiace

taktotedanie
18. jún 2025

Liecbu mas
Mas aj moznost rychleho vysetrenia tyzden cakanie? - luxus

balerina2025
18. jún 2025

tiez by som necakal 3 mesiace, ak ta pustia finanncie, ist do sukromneho, aj ked tam sa plati este aj za to ze si prdnes, s prepacenim

1mina
18. jún 2025
@bielasovicka

Tak obvodný tu nohu videl, a keby to bolo niečo vážne tak ta pošle hneď do nemocnice. To by ta nenechal čakať 3 mesiace

@bielasovicka pokiaľ robil aspoň sono alebo čo. Aj obvodný vedia poslať a tím že to nič nebude a nakoniec je . Ja by som na pohotovosť sla. Muž mal dokonca v práci jednu ktorá išla na pohotovosť s podobným. Tuším sa jej spravila aj modrina na päte a nemohla na ňu stúpať, poslali ju domov a tam to bohužiaľ aj skončilo.

autor
18. jún 2025
@marca12

@bielasovicka
@1mina
@balerina2025
@marca12 bol som na urgentne. Skončil som na cievnej chirurgií s nohou

balerina2025
18. jún 2025

nechcela som byt za mudru, ale myslela som si ci nahodou nie je problem v cievach. a co tromboza? lebo orto problem je znesitelny, neuro je horsie a najhorsie su cievy

hrabovo
18. jún 2025

Utekaj, nenechaj sa odbiť, niektorí sú veľmi nepríjemni a tvária sa akoby nad nich nebolo. Neuspokoj sa s tým, že liečbu máš. Ja keby sa s tým uspokojím, už tu nie som. A to ma pani doktorka chcela už na psychiatriu poslať, pani múdra. Bolo ich viac, musela som ist po súkromnej linke a platiť strašne prachy za vyšetrenia, odbery... Niečo čo mi mohli spraviť zadarmo aj samotní lekári štátny, no neurobili tak.... Namiesto pomoci, ste mladá, kúpte si toto, hento, a toto vám nespravím, podľa mňa vám nič neni, na pohotovosti-dajte jej magnézium nech je spokojná a podobne. Prečo, vedia len oni, ale je pravda, že som sa z problémov, ktoré mi nik v štátnom zariadení nezistil, dostávala 2 roky a následky si ponesiem už nastálo.

balerina2025
18. jún 2025
@hrabovo

Utekaj, nenechaj sa odbiť, niektorí sú veľmi nepríjemni a tvária sa akoby nad nich nebolo. Neuspokoj sa s tým, že liečbu máš. Ja keby sa s tým uspokojím, už tu nie som. A to ma pani doktorka chcela už na psychiatriu poslať, pani múdra. Bolo ich viac, musela som ist po súkromnej linke a platiť strašne prachy za vyšetrenia, odbery... Niečo čo mi mohli spraviť zadarmo aj samotní lekári štátny, no neurobili tak.... Namiesto pomoci, ste mladá, kúpte si toto, hento, a toto vám nespravím, podľa mňa vám nič neni, na pohotovosti-dajte jej magnézium nech je spokojná a podobne. Prečo, vedia len oni, ale je pravda, že som sa z problémov, ktoré mi nik v štátnom zariadení nezistil, dostávala 2 roky a následky si ponesiem už nastálo.

@hrabovo niektori lekari naozaj neviem, za co dostali diplom. tiez by som vedela menovat...nuz ludsky faktor, kazdy z nas sa moze mylit. len niekedy ide naozaj o zivot.

hrabovo
18. jún 2025
@balerina2025

@hrabovo niektori lekari naozaj neviem, za co dostali diplom. tiez by som vedela menovat...nuz ludsky faktor, kazdy z nas sa moze mylit. len niekedy ide naozaj o zivot.

@balerina2025 ja by som rada povedala, že je to mala vzorka, ale je ich čím ďalej, tým viac. Benevolentnost, ľahostajnosť,.... Neviem prečo. A správajú sa fakt niekedy akoby sme boli len dáky obťažujúci prvok, ktorý príde na pohotovosť z čistej roztopaše... Odvtedy nejdem k Dr nikdy sama, nech si o tom myslia, čo chcú...

balerina2025
18. jún 2025
@hrabovo

@balerina2025 ja by som rada povedala, že je to mala vzorka, ale je ich čím ďalej, tým viac. Benevolentnost, ľahostajnosť,.... Neviem prečo. A správajú sa fakt niekedy akoby sme boli len dáky obťažujúci prvok, ktorý príde na pohotovosť z čistej roztopaše... Odvtedy nejdem k Dr nikdy sama, nech si o tom myslia, čo chcú...

@hrabovo a ked nahodou daco povies, tak si myslia ze si hypochonder.

hrabovo
18. jún 2025
@balerina2025

@hrabovo a ked nahodou daco povies, tak si myslia ze si hypochonder.

@balerina2025 presne tak.... Pokora im chýba

marca12
19. jún 2025

Dobre,ze si isiel. Taketo veci netreba nikdy cakat a radsej ist na urgent. Skore uzdravenie zelam.

bielasovicka
19. jún 2025

No úžasné 🤦🏼‍♀️. A potom ze mame veriť lekárom. Ešteže ja mam takú obvodnú co ma všade posiela aj keď ani netreba. Ale vždy chce mať istotu.

balerina2025
19. jún 2025
@bielasovicka

No úžasné 🤦🏼‍♀️. A potom ze mame veriť lekárom. Ešteže ja mam takú obvodnú co ma všade posiela aj keď ani netreba. Ale vždy chce mať istotu.

@bielasovicka mas stastie. mnohi lekari pravy opak