Kedy navštíviť cievneho lekára s kŕčovými žilami?
Kedy ste išli k cievnemu s krčovymi žilami? Ako som bola tehotná tak sa mi spravila modrá krčova žila na jednej nohe. Po porode až teda dodnes mi stále praskaju žilky - metličky sa to vraj volá. Žila už je silnejšie modrá a hrubšia. Gynekologička mi povedala že by to neriešila že to je nič. Všeobecná tiež to isté že je to len “kozmeticke”. Lenže mne to prekáža, vadí. Nemám ani 30 a už začínam mať takéto nohy…ak by ste mali aj nejaké tipy ako prechadzať tomu sem s tým…najma kedy ste išli k cievnemu..
išla som keď to bolo na figu.. nohy ma neboleli, len bol problém estetický.
ja som to mala opačne - mne nebolo vidno nič len ma žily boleli - tak vtedy som išla…
@anonym_autor Riešila som to pred rokmi, keď som nevedela už od bolesti vydržať prácu v stoji na dvanástke. Predpísal mi 4 detralexi užívať, prvé dva týždne, potom dva..Vypísal mi aj kompresne pančuchy. Ale ja to nemôžem mne to hrozne vadí .Svrbia ma veľmi nohy a je mi horúce.
Mávam problémy hlavne v lete. Pocit ťažkých, opuchnutých nespokojných nôh. Akoby svalovicu. Zmenila som prácu, robím kratšie a v pohybe a pomohlo mi to veľmi.
Po dvanástke som chodila nasilu veľa na dlhé prechádzky na bicykel ,lebo kŕčové žily potrebujú pohyb a malo to skôr opačný efekt u mňa. Skôr som potrebovala ich nechať oddýchnuť. Určite choď, kým nie je neskoro.
ja som nebola ani dospela a uz som mala krcove zily. to, ze nemas 30r a mas ich nic neznamena, to nemaju len stari ludia.
ja som 1x bola po porode, ked mi este nasledujuci rok riadne opuchali nohy. to som mala cez 35r, hoci sa mi zacali robit od 12r. bola som asi 2x, odporucili mi kupit si lieky - Detralex, tiez mi odporucili operaciu a teda viackrat som tam nesla. lieky si viem kupit, na operaciu soms a nechystala.
no *Detralexa pod lieky nemozem. vadia mi na zaludok. jedno obdbie som uzivala cyklo3fort. nevidim ucinok ziadneho z tych liekov.
Bola som na vysetreni cca 3 roky po porode, lebo pri nom sa ukazalo, ze problem je a bude. Obe nohy mam operovane laserom, no problem ako taky to nevyriesilo. Zily mam bolave aj nadalej. Snazim sa vela chodit, cvicit. S pancuchami som sa neskamaratila. Obcas si dam nejake venofarmakum. Viem, ze je to ochorenie na cely zivot, mam ho zdedene a vysedene v praci.
Inak, baby, poskusajte tie pancuchy aj ine znacky, stencene, pripadne len podkolienky, s otvorenou spicou. Mne fakt pomahaju.
Tie metlicky su povrchove to niesi krcove zily je to kozmeticka zalezitost- vies si to dst odstranit
Ak mas nejaku viditelnejsiu, vystupenu, mas bolesti, opuchaju ti nohy atd chod, len potrebujes vymenny listok

bola som, ked mi zacali v lete opuchat nohy (mala som tusim 34 alebo 35). cievny skontroloval a povedal, ze podla sona je vnutri vsetko ok (nevadi, ze som mala nohy jak slon kazdy vecer). pomahaju rezimove opatrenia - vykladat si nohy, cievna gymnastika, pocas dna/prace menit polohy a hlavne kompresne pancuchy (aspon kat. 2 - kup si aspon prve v specializovanom obchode so zdravotnickymi potrebami, tam ti zmeraju nohy a povedia velkost). plus mozes brat detralex (napr. v lete).