Kedy sa mi uľaví pri Covide-19?
Ahojte, otec bol pozitívny na kovid samozrejme sme ostali všetky v karanténe, zajtra idem na pcr test , 5 dni už fakt mi neni dobre horúčky som nemala iba vnútornú ,ale všetky príznaky ako bolesť hlavy,celého tela ale komplet aj prsty má bolia ,bolesť hrdla,hnačky, nechuť,nemam čuch, kĺby , kašeľ,zimnice mám každe 2hod , beriem všetky vitamíny, voľno dostupné lieky všetky , jesť nedokážem Max dva krát si hryznem, koľko toto bude trvať ako by som si mohla ešte uľaviť ?hlavne od zimnic a bolesti tela.
Ale aj ivm čím skôr,tým lepšie.
Ivermectin je antiparazitikum, uziva sa len par krat v pociatocnom stadiu, je aj samozrejme pre ludi, niekde vam ho predaju aj bez predpisu. Bezne cloveka po nom prehana. Isoprinosine je na stimulaciu imunity, bezne pouzivany liek pri veeela infekcnych chorobach. Uziva sa aj dlhodobo, nie je to ziadny strasiak. Tiez je na predpis, aj tak si ho platite v plnej sume. Preto vam ho tiez obcas niekde predaju bez predpisu. Podla mna normalny lekar predpise pri covide aj atb, je divne ked nie. To je take hranie sa so zdravim pacienta. Kym tu covid nebol, atb vam polahky dali pri teplote a sopli, nechapem co riesia. Organizmus oslabeny, aby sa tam nerozvinulo nic ine. Mojej 6,5r dcere tiez predpisala Mudr. hned atb.
@faith6 to čo je za blbost, že obvodná ti nemôže predpísať atb????ano covid je vírusové ochorenie ale napáda sliznice a na plucach je tiež sliznica na ktorej môže vplyvom vírusu vzniknúť bakteriálna infekcia čiže zápal pľúc. Predpisuje sa min Sumamed trojdňové atb . Nedaj sa odbiť a zavolaj ráno ešte raz a obvodný môže predpísať aj antivirotikum Isoprinosin ten zabraňuje množeniu vírusu alebo ako by som to laicky napisala. Nedaj sa odbiť, že si mlada a pod. Keď obvodný lekár ma taký prístup tak sa ani nemôžme čudovať, že nemocnice melú z posledného....
asi pred rokom som tu pisala o znamom lekarovi v zahranici, ktory uspesne liecil ludi na covid a podaval im aj atb injekcne s ucinnou latkou cefepim, liek sa tusim volal abipim, alebo tak nejak. Je to nejaky liek 4. generacie. Vtedy lekari na Sk atb uplne ignorovali, ved covid je virus, tak naco. A pritom mnohym ludom do hrobu pomohla prave bakterialna infekcia, ktora dala "smeč" covidu. Rovnako tomu bolo aj pri spanielskej chripke /neskorsie pitvy to potvrdili/ , vtedy este antibiotika neboli (ironia osudu, ze boli o par rokov neskor objavene/. A preco ich este nechcu, alebo skor nemozu lekari predpisovat? mozno aj kvoli tomu, ze nase bakterie sa stavaju rezistentnymi voci nim a to v buducnosti moze byt riadny pruser. Preto sa zaviedli crp do ambulancii. Takze ak budu lekari hromadne predpisovat atb teraz, tak tu budeme mat dalsiu bakterialnu pandemiu o par rokov. Jedine zeby sa potom iniciovali nove drahe vyskumy do dalsich atb, ktore budu ucinnejsie tzv. atb 5 generacie. Ja osobne si myslim, ze atb dokazu zvratit dost vela fatalnych covid pripadov, hoci zo zaciatku som bola velmi skepticka, kedze v mediach z kadzej strany kricali, ze atb su na nic, lebo je to virus a ako sa neskor zistilo, veci su trochu inak.
@lubik87 Stale tomu nerozumiem. Ludia sa boja ockovania, ale neboja sa brat hocijake lieky na covid a v lubovolnom mnozstve, ked dostanu covid, ci klasicku chripku? Ake tazke kovy, to napisal nejaky "odbornik" na fb? Lebo lekari uz nemusia publikovat v odbornych casopisoch, aby dostali docenturu, od dnes publikuju vylucne na fb? Na pribalovom letaku su u kazdeho lieku uvedene vedlajsie priznaky a upozornenie, v pripade problemov, kontaktujte lekara. Nikto to ani necita. Ked skoncia v nemocnici a dostanu kanylu a do nej infuzie. Toho sa uz bat nemusia?
Proste sa vytvoril okolo vsetkeho medialny hon na carodejnice a ludia umieraju pre svoju blbost pripadne pre blbost svojho okolia, ked ich nejaky horlivy antivaxer presvedci o neockovani, ci ich rovno nakazi.
Covid a ATB:
Mnoho pacientov s ochorením COVID-19 sa dožaduje predpisu na antibiotiká. Avšak antibiotiká sú lieky proti bakteriálnym infekciám, na vírusy neúčinkujú. V liečbe COVID-19 sa bežne antibiotiká nepodávajú, pacientovi v tomto štádiu vôbec nepomôžu, práve naopak môžu ho ohroziť vznikom závažných nežiaducich účinkov, napr. poškodením črevnej mikrobioty a vznikom ťažkého hnačkovitého ochorenia spôsobeného Clostridium difficile.
https://www.nspbr.sk/web/covid-19-a-jeho-liecba/
Aj som niekde citala rozhovor s lekarom s Covid oddelenia. Ze nie je dobre uzivat ATB preventivne.
https://bleskovky.zoznam.sk/cl/1005001/2221717/...
29.11.2021 09:52
Za nedeľu pribudlo na Slovensku 5 054 ľudí s pozitívnym PCR testom, vyše 71 percent z nich nezaočkovaných. Pozitívny antigénový test malo 1 751 ľudí, vyše 75 percent nezaočkovaných. Pribudlo 67 obetí. V nemocniciach je 3 219 ľudí s COVID-19, na JIS je 291 osôb, na umelej pľúcnej ventilácii 258 osôb. Vyše 84 percent z pacientov nebolo zaočkovaných.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/608664-k...
Co Slovak, to "odbornik" na covid a liecbu epidemii.
Predavkovanie Ivermektinom ma jedno z vedlajsich ucinkov agresivitu. Mozno preto su antivaxeri taki agresivni. Prejedli sa konskej pasty a uzivali oralne kvapky urcene na natieranie operencov.
Lekári košickej nemocnice neodporúčajú užívanie ivermektínu „Neodporúčam užívanie akéhokoľvek lieku bez odporúčania a kontroly lekára,“ hovorí primár Kliniky infektológie a cestovnej medicíny Martin Novotný. „V prípade ivermektínu máme na trhu aj veterinárne prípravky rôznej sily a spôsobu užívania. V praxi sme zaznamenali užívanie kvapiek na vonkajšie použitie na liečbu operencov, ktoré pacienti užívali perorálne. O konských pastách ani nehovoriac. Na základe laického užívania môže veľmi rýchlo dôjsť k predávkovaniu ivermektínom,“ dodáva Novotný.
Okrem poškodenia pečene má užívanie ivermektínu aj závažné neurologické účinky. Príznaky majú rôzny stupeň závažnosti, od únavy, cez ľahšiu malátnosť, až po agresivitu a poruchy vedomia. Odborníci z nemocnice zdôrazňujú, že ivermektín nie je liekom na COVID-19. „Nie je a nebude. Žiadne odborné štúdie to nepotvrdili. Pôvodné indície, žeby mohol byť nápomocný, boli vyvrátené. Potvrdzuje to aj naša prax, ktorá ukazuje, že opakovane prijímame na hospitalizáciu pacientov, ktorí užívali ivermektín a nezriedka skončili na umelej pľúcnej ventilácii. Aj u nášho ivermektínom intoxikovaného pacienta došlo k rozvoju vážneho covidového zápalu pľúc, ktorý si sám osebe vyžaduje hospitalizáciu. Takto sme museli pacienta hospitalizovať pre intoxikáciu,“ uzatvára infektológ Novotný.
Dnes mamina pekne povedala doktorke nech predpíše antibiotíka lebo fakt nič nevyplavi von s tela zápal ako antibiotíka tak ich už mám nasadené , plus som ešte aj zvraciat začala ,bolesť žalúdka mám hroznú ..
@faith6 ako sa mas?s hrozou citam,ako sa spravala tvoja mudr.ktorej by som odobrala titul! u nas hned kto ma teploty, kasel,okamzi,a automaticky isoprinosin,kortikoidy.. kto pyta,aj ivermectin daju..ja som chronicky pacient co sa tyka dychacich ciest,neviem ako by som prezila,bolo to hrozne,nikdy viac,este teraz sa doliecujem..ivermectin som mala doma pripraveny,ale kedze mne to zacalo zapalom dutin a aj na treti den som bola stale negativna,nedala som si ho,brala som augmentin,ved dutiny..
@elizita prepac nebola som tu..no ja som mala silny zapal dutin ale aj zimnice,co som hovorila aj mudr.ale vsak ag test nepusti,hned na to mi napadlo travenie,vracala som dalsie 4dni len zelenym horkym,ani vodu mi neprijalo,v nedelu uz sprimesou krvi,tak som sla na pohotovost
,predtym na test a bolo to konecne potvrdene ,nasledne pcr tiez.

@20erika07 opačne. Isoprinosine sa musí brať hneď v začiatkoch.