Kedy sa vám začali robiť kŕčové žily?
Zdravím, kedy v tehotenstve sa vám začali robiť kŕčové žily? Som v 23tt tak nech viem kedy sa na to pripraviť. Ďakujem
Ja som nemala a ani nemam krcove zily, som nevedela ze je to povinne.
A ako by si sa na to chcela pripravit?
Na rehabilitačnom mi povedali aby som si vykladal nohy stále keď je to možné a gynekológ zase povedal aby ma ani nenapadlo nejako sa prejedať ale jesť zdravo tak zatiaľ aspoň toto dodržiavam 🙂 tak dúfam že ani ja nebudem mať kŕčové žily 😁 je to moje prvé tehotenstvo tak som myslela že časom sa urobia každej žene v tehotenstve
Mne pri prvom tehotenstve v deviatom mesiaci, pri druhom hneď na začiatku, ale my to máme v rodine. Moja sestra napríklad nemala vôbec. Takže je to veľmi individuálne.
To co ti lekari radia, je dobre všeobecne, nielen kvoli krcovym.. 1.teh ziadne, 2.teh. koncom 2.trim.
Zatiaľ som pribrala 2kg tak uvidím čo bude neskôr 🙂 ďakujem za odpovede 🙂
Vôbec som nemala.Vacsinou ich majú ženy čo majú predispozíciu a to môj otec ma kŕčové žily aj som mala sedavu prácu.Nohy si vykladaj a, ak by opuchali sú dobre kompresné pančuchy.To si veľmi málo pribrala super.
Ja som nemala. Pribrala som 15kg, ale na začiatku schudla 9, takže som mala +6kg. Ale čo mám dve kamošky, mamičky, ani jedna nespomínal kŕčové žily, keď sme si rozprávali tehotenské traumy a to jedna z nich pribrala 30kg počas tehotenstva.
Mam dve deti a kŕčové žily som nikdy nemala a nemám.
Ak nemáte kŕčové žily v rodine, vôbec sa nemusia vytvoriť. Keď je tam genetická pre dispozícia môžu ala aj nemusia sa objaviť. Tie rady sú dobré aj pre tých co predispozíciu nemaju
Tretie tehu, druhý trimester, 34r, pribrala som len 6kg. Ale mame to v rodine. Plus nohy ma vždy bolievali
nemusíš mať vôbec, ja som mala maličké žily aj pred tým a v siedmom mesiaci sa to dosť rozbehlo a najhoršie som to mala po pôrode
Jednu jedinú mam a ta sa mi urobila v šiestom ročníku na ZŠ
no veru niekolko mesiacov dozadu co som to chcela a zacala riesit 🙂 nastastie teraz je to uz dobre ale neviem si predstavit mat aj takto v lete ze odhalene nohy a nepekne zily 🙂
Ono mozno ani je tak problem ze kedy, ale ze sa vobec zacali tvorit a prejavovat a bolo ich na tej kozi vidiet, to mi nastastie vtedy aj kamoska poradila, co to mala rovnako ako ja ze tento sprej 🙂 To ti je hotovy zrazrak. Aj ste to teda zienky nejako riesili, co tu spominate ze ste ich mali take malicke? Reku ked uz sa objavili 🙂

Nie každému sa spravia