icon

Kedy zaberie liek Alventa na depresiu?

stano557
2. sep 2021

Dobry den začal som užívať liek od depresii Alventa 150mg ma s nim niekto skusenosti ako ste sa po ňom citili čo sa zmenilo a kedy vam alventa zabrala treba ju uživať dlhšie ?

Strana
z2
danielka55
15. jún 2023

@wikki123 ja mavam tieto stavy pred spanim ale neviem ci je to po alvente. Davam alventu rano 37,5 na vecer mam protiaden

wikki123
15. jún 2023

@danielka55 ja mám na večer pred spaním frontin a mirzaten 15mg...Ja alventu užívam teraz 5 den.lekár mi povedal,že frontin mám užívat prve dva týždne ráno a večer na prejavy po alvente,kým začne uplne učinkovat alventa a tie prejavy zmiznu

danielka55
15. jún 2023

@wikki123 a ake prejavy vam spomenul?

danielka55
15. jún 2023

@wikki123 inak mizraten som musela po dvoch dnoch vysadit bola som cely den ako opita. Mam dvojrocneho syna nemohla som si to dovolit byt tak mimo

wikki123
16. jún 2023

@danielka55 trnutie tela,horuco po tele,nervozita,vnutorný tras,uzkost,tlaky na hrudníku,stažené dýchanie...atd...

wikki123
16. jún 2023

@danielka55 ja mám mirzaten len na spanie

danielka55
16. jún 2023

@wikki123 tak to vsetko som mala. A mirzaten som mala tiez len na spanie ale ja som sa nevedela z neho prebrat. A mne ho dal aby som neuzivala frontin. Lebo som babke ho brala az mozem spat. A ze je navykovy tak som preto sla k psych.az mi da nieco nenavykove.

wikki123
16. jún 2023

@danielka55 mne dal frontin na tie prejavy rano a večer prve dva týždne,potom každý druhý den a potom to postupne vysádzat...mne to tak poradil psych.lebo mna atarax uspával...

danielka55
16. jún 2023

@wikki123 drzim palce a az je to rychlo za nami

wikki123
17. jún 2023

@danielka55 dakujem.aj ja tebe držím palce

kvecia
24. jún 2023

Ahojte. Ja som užívala 4r Alventu, po roku znížili na 75mg, a potom som vysadila po rade s lekárom.. po 3 mesiacoch sa mi úzkosť vrátila, neviem co mi ju spôsobuje... mam vnútorný tras, nechut do jedla, napínanie na vracanie, nevedela som zaspat, nepokoj... tak som sa vrátila k Alvente užívam ju 5 deň 75mg, je mi lepsie, v noci spím, ale ráno sa stále budím ,,s hrčou,, v žalúdku to pominie doobeda, ale takú úzkosť počas dňa cítim, aj keď viem fungovať popri nej... kedy to prejde? Nepamätám si prvýkrát za koľko mi zabrala ale to som podstatne v horšej úzkosti
Ďakujem

danielka55
25. jún 2023

@wikki123 chces sa este opytat ci nepriberas. Ja ju beriem treti mesiac a 5kg hore☹

wikki123
25. jún 2023

@danielka55 ja som schudla zatial,no uvidím ako to bude dalej

wikki123
26. jún 2023

@danielka55 chcem sa spýtat,či náhodou nemaš fb

danielka55
26. jún 2023

@wikki123
@wikki123 jasne ze mam

wikki123
27. jún 2023

@danielka55 ako si tam?

danielka55
27. jún 2023

@wikki123 napis mi spravu. Takto verejne sa nechcem zverejnit.

wikki123
28. jún 2023

@danielka55 dobre.Už som ti poslala správu,snád ti prisla

simonkaskopova
4. sep 2023

@dotka04 to je super dali ste s alventov tehotenstvo je malé zdravé presne toho sa bojím 😰 tiez plánujeme babo no mam strach ze bez týchto liekov to nedám.. Akú dávku ste mali ďakujem ♥️ 🙏

veronika33
17. dec 2023

@derdia prosím tú knihu, ktorú spomínaš Psychický pacient, kto je autorom? lebo ak zadám len názov, tak mi žiadnu takú knihu nenašlo, vopred vďaka

derdia
19. dec 2023

@veronika33 ja uz neviem prepac😔
Ale ja som bola na pokraji zufalstva, alebo priamo vzufalstve, aj zivot som chcela ukoncit. Len vdaka detom, ze som ich nechcela spravit sirotami, som zostala zit.
Zivot je taky zvlastny. Ked som sa vzdala vsetkeho, zrazu ma Boh zachranil. Dakujemu za to.
Dnes som uplne iny clovek. Taky, ktory si zastane sam seba, ma pre aeba hodnotu a nedovoli druhym ho urazat a ponizovat. A dakujem chorobe, ze vdaka nej som sa znovuzrodila.

simonkaskopova
19. dec 2023

@derdia ja beriem alventu tiež stále teraz v zníženej dávke 177.5 zatiaľ mi to stačí cítim sa omnoho lepšie ako na začiatku no nechcem zakryknut veľmi mi pomohli lieky vďaka nim žijem ako predtým síce sú dni horšie a boli ma kvôli tetanii a dva krát covid celé telo kĺby ale dá sa držím všetkým palce snáď nám bude už iba dobré

derdia
20. dec 2023

@simonkaskopova ja som brala dlho jednu. Ale teraz som musela navysit, tak uz 3ti tyzden beriem 2x75 a uz citim, ze sa to zlepsilo, ale len take dva, tri dni. Vdakabohu. Joj ta depka, to je des, este, ze mame moznost liecby🙏🙏🙏

simonkaskopova
20. dec 2023

@derdia 150 je minimum ja som brala 225mg nebojte sa navysšovat keď vám bude lepšie zase znížite držím palce pridajte benzaky kým príde plný účinok keď sa cítite zle dúfam že budete ok držím palce všetkým kto trpí touto plagou znepríjemňuje nám to život

patrik23247
20. dec 2024

Predám alventu keby mal niekto záujem prosím písať sms na číslo 0918154708.

karas113
18. feb 2025

@simonkaskopova ahoj,prosim ta vidim ze mas dobre skusenosti z Alventou….ja momentalne beriem 225mg a polku Lex cize 0.75mg …..tiež mam diagnostikovanu Tetaniu ako si mala ty …..beriem Alventu uz 6 mesiacov postupne sa navysovalo…..a teraz k veci…
Ako si liečila alebo riešila tu Tetaniu?mňa bolí celý človek hlavne hrudna chrbtica čiže mam nonstop pocit ze mam niečo zo srdcom k tomu sa navezuje strach úzkosť že sa my nieco stane ako keby som čakal len na infarkt….neviem sa toho zbaviť ….býva my hrozne o zťaženom dýchani sa ani nebudem vyjadrovat nonstop ako keby mam slona posadeneho na hrudniku….už ma to nebaví chcem normalne žiť mam svoj život rád aj rodinu ktorú mám….
Prosím ak máš nejake rady tak sem snimi alebo ak toto niekto číta a ma nejake rady kludne píšte….
Ďakujem krásne

leonakr
26. feb 2025

@karas113 ahoj ak si klikneš na jej profil,tak žiaľ ti ukáže,že je neaktivna😐.Ale prežívam to čo ty😐-nieco podobné.Uz mám toho plné zuby,chcem normálne žiť a nie každý deň riešiť len seba a nejako sa premáhať a prekonávať žiť ako tak.Ale mám len 75 mg,dvihla som na 112 ale bol to masaker.🫣Vôbec mi takáto dávka nerobila dobre,musela som sa vrátiť naspäť a teraz čakám čo bude🤷či sa to dá do poriadku na 75mg.

veronka184
8. máj 2025

Ahojte všetci čo ste pridali komentár ešteže si môžem prečítať a zároveň pochopiť ľudí s depresiou a úzkosťou. Mám otca ktorý začal užívať Alventu, teda musím mu ju ja dávať lebo tvrdí, že nevie či dožije a dokedy ešte. Má už 75rokov bol už liečený niekolkokrát, lieky nechcel aj ich skrýval. Aj sa mu stav zlepšil žil vpohode ale pravidelne sa vracali úzkosti. Posledné dva roky pretrvávajú, sama myslím či naozaj netrpý inou chorobou ale v krvy výsledky ok. Tak je to v hlave, znáša to zle nechutenstvo, slabosť, bolesť tela, na hrudi bolesť, triaška. Užíva alventu týždeň. Stále zle, ak nie horšie kontrola u dr o mesiac. Celá rodina trpíme čo s ním. Najhoršie že on nechce ani k dr chodiť a ani lieky má pocit že zomrie z nich. Tak ja dúfam, že alventa mu zaberie čoskoro. Len aby som ja vydržala tiež nevládzem. 😏

gulkova
5. júl 2025
@dotka04

@stano557 mne kázali Alventu ráno, ale mna to hrozne utlmovalo (to bol začiatok liečby, no mna ten totálny útlm deprimoval o to viac a mal som z toho strašne úzkosti…), tak som sila naučila dávať si ju vždy večer. Už dvaja Dr sa mi čudovali, či potom nemám problém so spánkom, lebo Alventa nabudzuje, ale reku vôbec 🤷🏻‍♀️
Neviem, nie som Dr., ja som začala brat Alventu čo veľmi veľmi zlom stave, myšlienky na samovraždu atd. A pomohla. Navýšila som davku po asi 5 rokoch keď som sa pod tlakom zlých rodinných vzťahov trvajúcich asi rok (plus enormný stres v práci, veľká fyzická záťaž atd.) začala cítiť zle - masívne úzkosti , stále len chuť plakať, nemohla som spávať, jesť, bola som unavená, v ničom som nevidela zmysel…. Vedela som, že sa mi vrátila depka, automaticky som nabehla za Dr , navýšil mi najorv o 37,5mg davku - nestačilo, tsk o dalších 37,5. Do toho som zintenzívnila psychoterapie a pomaličky som sa dávala dokopy. Navyšovanie bolo v októbri, ešte v decembri mi nebolo celkom Ok, možno aj potom február - marec som sa dostala cca do normálu. Ale ja naozaj zdôrazňujem tu psychoterapiu, brutaaaaaalne to pomáha, ak je kvalitná! Nerozmýšľali ste nad nou?
Inak 4 dni sú nič pri hodnotení antidepresív, minimálne 2-3 týždne trvá kým začnú javiť účinky. Toto obdobie treba proste len a len “prežiť” a snažiť sa koč nehodnotiť a “”neriešiť” svoj stav 🙂

@dotka04 dobrý deň čítam Vás komentár mohli by sme mi napisat do správy ohľadom lieku Alventy ?

dotka04
5. júl 2025
@gulkova

@dotka04 dobrý deň čítam Vás komentár mohli by sme mi napisat do správy ohľadom lieku Alventy ?

@gulkova jasne 🙂

Strana
z2