Kolaps priateľa. Mám sa báť?
Ahojte vsetci, moj priatel mi dnes medzi recou spomenul ze mu doslo na jednom meetingu zle a ze odpadol. Ale ze mu dali nohy hore a hned sa prebral, nirmalne dokoncili stretnutie a prisiel domov, najedol sa a nic nezvycajne sa nedeje.
Nikdy neodpadol, je zdravy, len ma sem tam problem s chrbtom, ma sedave zamestnanie.
Mame ist na pohotovost alebo co by to mohlo byt? Spominal este ze pil 3 kavy a 1 pohar vody.
Moc som sa prelakla. Dakujem za kazdu radu
@zmrzlinka2021 spravia mozno CT mozgu alebo co
No to určite nie... Ak nemal mozgovú príhodu, pošlú domov a hlásiť sa u obvodného
a preco odpadol? malo jedol popr. nic, strest... znizil sa mu tlak je to normalne, ak by sa mu nieco pridalo (priznaky) potom treba obvodaka nie pohotovost. ja som odpadalava pravidelne (nizky tlak)
@kacena4 hovoril ze na zaciatku meetingu bol strasny stres a doslo mu nevolno a ze zamdlel ze cele to trvalo pol minuty.
@kacena4 hovoril ze pil malo vody. On nema nizky tlak a toto sa mu este nikdy nestalo. Mal nedavno bolesti chrbta tak som rozmyslala ci to nejak nesuvisi tiez
Ak sa cíti dobre, tak nie je dôvod chodiť na pohotovosť a stresovať sa teraz kvôli tomu, všetko je okej.. Po 3 kávach to nízky tlak asi nebol, ale malo vody + stres, možno vydýchaný vzduch, únava.. Faktory môžu byť rôzne.. To sa stáva a nie je dôvod na paniku... Iba ak by sa to pravidelne opakovalo, tak spomenúť všeobecnému a spraviť vyšetrenia..
treba zakladne vysetrenie odber krvi, biochemiu a kardiologiu, neurologiu
A čo by robil na pohotovosti? Ak chce v pondelok obvodnému na preventívku. Tam to konci
Ja som pred par rokmi odpadla. Spomenula som to obvodnej lekarke o 2tyzdne neskor (prisla som si po papier na usg zlcnika) a ta ma riadne zvozila, ze sme hned nevolali sanitku alebo aspon nesli na vysetrenie. Poslala ma potom na tolko vyzetreni, az sa mi z toho zatocila hlava. Pricin na odpadnutie moze byt vela a niektore aj vazne. Podla mna nezaskodi ist na vysetrenie a zrejme to bude rychlejsie - ja kym som vsetko obehala… a je fakt, ze ked lekari na papieri videli, ze “synkopa” - odpadnutie, sa mi zdalo, ze to beru velmi vazne.
Urcite nech ide v pondelok k obvodnej a povie jej ze odpadol. Spravi mu vsetky potrebne vysetrenia a budete mat aspon istotu.
@simsalabim ja zas mám úplne opačnú skúsenosť, keď som prvýkrát odpadla (odvtedy za 8 rokov ešte asi 2x, ale to bolo zjavné, že som malo pila a boli horúčavy), tak som vystresovaná nabehla ku svojej vtedy ešte detskej doktorke a tá na mňa pozerala, že čo od nej chcem, nač s tým leziem do čakárne medzi choré deti, že som jej mala zavolať a ona by mi povedala, že ani nemusím chodiť 😅😅
Pondelok k dr a muzovi povedz, ze ked ma stres, nech vypije pohar vody, to upokojuje - je to vedecky dokazane. Plus nech si da sumive magnezko, ale to nech si dava pravidelne. A nie je na skodu merat si tlak pravidelne a zapisovat
@lindous zvlastne 🤔
Tiež hlasujem za magnezium a pripadne zavolať všeobecnému lekárovi oni vedia čo sa majú pýtať, a nestresovala by som a spravila si pekny víkend.
A este dalsia vec ak tak velmi tazko zvlada stres, urcite by nemal pit tolko kavy a lepsie k paychologovi a naucit sa spravovavat narocne situacie
Nemáš sa báť,mal asi len nízky tlak. Mne po odpadnutí CT mozgu síce robili,ale ja som odpadla 5 krát pri črevnej viróze a vždy pri vracania som odpadla. Prvýkrát som spadla,keď som šla vracať a narazila som hlavou na roh skrine,mala som tam obrovskú bozulu
@zuzka0605 tak mne volal sanitku manžel, ale nakoniec nás poslali na neurológiu, ja som odpadla 4 krát doma, raz pred nemocnicou a raz som odpadla po leziacky, keď mi robili RTG.. ešte nikdy som ho nevidela takého vystraseneho. sama by som asi k lekárovi nešla. Z nízkeho tlaku som odpadávala bežné, ale to som vedela,že idem. Teraz som sa len stratila a takýto stav by som už zažiť nechcela
Ja som tiez odpadavala jak hnila hruska este v puberte. Ale to bolo z tlaku
@avanka bolo to velmi neprijemne aj pre mna.nikdy som si nevedela predstavit ake to je odpadnut, ale uz viem.ja som mala stastie, lebo som odpadla tehotna a sama v kupelni, cize mne nemal kto zavolat ani sanitku.nastastie ja som sa hned sama prebrala, zrejme slo len o par sekund.zrejme len kombinacia tlaku hned po zobudeni a nedostatku kyslika pri zvracani, sama neviem...dufam ze to uz nikdy nezazijem.
Stres, kava odvodnuje, vypil tri a pohar vody to ako keby nepil vobec nic
Pokial sa pri pade neudrel do hlavy, nema bolesti hlavy, tocenie, zhorsene videnie, pocit na zvracanie, na vsetko si pamata na pohotovosti ho otocia
V pondelok nech sa vyberie za vseobecnou lekarkou
@taktotedanie nebolo mu nic, doma sme este merali tlak. Pozerali sme jazyk mal biely povlak tak asi naozaj dehydrovany. Cez vikend ho budeme pozorovat a v pondelok zavola lekarke
Ahoj, asi mal stres a zjavne málo vody... To človeka môže vypnúť. Proste sa mozog nedokrvil a vypol sa. Odpadnutie je vlastne taka obrana mozgu lebo ako nás položí na zem, v ľahu sa mozog zase prekrvi 😁 Mal by vypiť aspoň 2litre čistej vody denne a keď ma stres aj viac a horčík k tomu, ako už písali vyššie. Ale kľudne si zbehnite k obvodnej, nejaké základné vyšetrenia, mne hneď doktorka vzala krv a urobila EKG. Brala aj krv na hormóny štítnej žľazy. Možno čosi vyskočí... Ak nie a ak sa to nebude opakovať tak to bolo naozaj len zo stresu a hlavne tej vody. Veľa zdravíčka prajem 🍀

A čo s ním spravia na pohotovosti?