icon

Koľko stojí vŕtanie zubu a základná výplň?

3. aug 2025

Zdravím, už asi mesiac ma bolí zub mám tam aj kaz, asi bude treba vŕtať a dať výplň. Som poistená v zdravotnej poisťovni. Viete mi prosím povedať, koľko približne vychádza vŕtanie a výplň, keď chcem len to najzákladnejšie cez poisťovňu?
Stačí mi obyčajná výplň (nemusí byť biela), len aby to prestalo bolieť a zachránil sa zub.
Len by ma zaujímalo že asi koľko € si mám nachystať..
Ďakujem vopred za odpovede ❤️

Strana
z2
klarissa25
3. aug 2025

Amalgamove plomby sa uz nedavaju…

gelifil
3. aug 2025

podla toho kde a ako, aky zub...aj 500eur to moze byt

lucia23529
3. aug 2025

Pripnem sa. Mne zatiaľ len vravela cca 70€ za injekciu a ostatné že uvidi ako bude vyzerať, svokra platila za jeden kaz 85€. Ja mam nachystanych 200€ tak uvidime 😀

autor
3. aug 2025
@gelifil

podla toho kde a ako, aky zub...aj 500eur to moze byt

@gelifil fúú tak to dúfam že nie 😀...

maca1984
3. aug 2025

Máš svojho zubára ?
Pozri cenník.

autor
3. aug 2025
@lucia23529

Pripnem sa. Mne zatiaľ len vravela cca 70€ za injekciu a ostatné že uvidi ako bude vyzerať, svokra platila za jeden kaz 85€. Ja mam nachystanych 200€ tak uvidime 😀

@lucia23529 Ach , a to si pamätám keď som dala cca tých 70 € za celú opravu zuba a teraz len za injekciu ale to voľakedy 😅 tak pre istotu radšej viac € mať nachystaných..

marca12
3. aug 2025
@anonym_autor

@lucia23529 Ach , a to si pamätám keď som dala cca tých 70 € za celú opravu zuba a teraz len za injekciu ale to voľakedy 😅 tak pre istotu radšej viac € mať nachystaných..

@anonym_autor Zalezi,ci mas klasickeho zubara alebo modernu kliniku,kde pracuju s mikroskopom. Klasicky zubar pocitaj od 30-70€. Moderna klinika min. 100-150€ a viac v zavislosti od hlbky kazu.

anonym_aff405
3. aug 2025

Ak si ten kaz už mesiac pestuješ, no neviem... mne inj netreba pri vítaní, platím tak 60 eur.

letfenixa
3. aug 2025

@anonym_autor veď si pozri cennik u zubára. Ja napr injekciu mám len pri trhani zubov, inak nie.

13uzivatelka11
3. aug 2025

😂 u jedného zubára môžeš platiť 70€ u iného 170. My fakt nevieme koľko si bude pýtať tvoj zubár

anonym_b5fe68
3. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Záleží či má zubár zmluvu z poisťovňou. Môj zubár má a platila som 50 e bez injekcie.

luccija
3. aug 2025

Keď fakt len vŕtať a plombu tak záleží kolko ploskovu aký je veľký zub, ale cca 100 120 eur nie v nejakej drahej klinike.Ak nebude treba čistiť kanáliky, ťahať nerv a podobne.

pieksamaki
3. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor cca 150

sulavikova
3. aug 2025

@anonym_autor 30,00 biela plomba, 150 s röntgenom atď. Záleží od zubára.

sisska96
3. aug 2025
@klarissa25

Amalgamove plomby sa uz nedavaju…

@klarissa25 dávajú.
@anonym_autor nooooo od 60 eur môžeš rátať

nelca84
3. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a naco ti je injekcia pri vrtani kazu? Ved to neboli. Injekciu som si davali iba pri trhani. Za plombu platim 55-65e podla toho ktory zub. Ale neviem ako ti to pomoze...

kaca222
3. aug 2025

Na tú otázku sa nedá poriadne odpovedať, záleží od veľkosti, mesta v ktorom žiješ, kvality zubára,… ak sa bavíme o normálnej, kvalitne zhotovenej fotokompozitnej výplni, tak by som povedala, že od 80€ hore. Ak ti to stačí len zaplácnuť, dá sa použiť skloionomerny cement, cena 0-40€ dajme tomu. Ale rataj s prerabkou do troch rokov.
Najväčší problém vidím v tom “už boli”. Ísť s bolesťou je často už neskoro, to je dosť možné že bude chytený nerv a tam sa ceny pohybujú v stovkách eur za záchranu zuba.

13uzivatelka11
4. aug 2025
@nelca84

@anonym_autor a naco ti je injekcia pri vrtani kazu? Ved to neboli. Injekciu som si davali iba pri trhani. Za plombu platim 55-65e podla toho ktory zub. Ale neviem ako ti to pomoze...

@nelca84 bože toto je čo za komentár zase? Za to že teba vŕtanie neboli, nemá to bolieť ani ostatných?

gelifil
4. aug 2025
@13uzivatelka11

@nelca84 bože toto je čo za komentár zase? Za to že teba vŕtanie neboli, nemá to bolieť ani ostatných?

@13uzivatelka11 presne tak, tiez ma dviha zo stolicky...ved to boli az do mdlôb

kaca222
4. aug 2025
@gelifil

@gelifil ja som mala rozpísaný štipľavý komentár, ale radšej som si kusla do jazyka 😃
Anesteza a bezbolestné ošetrenie je dnes už štandard! Alebo teda malo by byť!

sisska96
4. aug 2025
@nelca84

@nelca84 však to. Ako sa nedá vydržať plombovanie bez injekcie... fajnovky

nelca84
4. aug 2025
@gelifil

@13uzivatelka11
@gelifil tak ja neviem, mna vrtanie este nebolelo 🤷‍♀️ Ani neviem o nikom, kto si dava injekciu pri obycajnom plombovani. Ani zubarka sa ma na to nikdy neopytala, lebo asi malokto si to dava, skor taki, co sa vseobecne boja zubara. Podla mna viac boli to pichanie injekcie do dasna...

nelca84
4. aug 2025
@kaca222

@gelifil ja som mala rozpísaný štipľavý komentár, ale radšej som si kusla do jazyka 😃
Anesteza a bezbolestné ošetrenie je dnes už štandard! Alebo teda malo by byť!

@kaca222 ale vsak to je bezbolestne, len asi niektori o tom ani nevedia, ak si davaju injekciu automaticky. Ale zubari maju takych radi, lebo zobrat 70e za injekciu, ktora ich stoji mozno 5e, preco nie 😉

gelifil
4. aug 2025
@sisska96

@nelca84 však to. Ako sa nedá vydržať plombovanie bez injekcie... fajnovky

@sisska96 to co si dovolujes??

sisska96
4. aug 2025
@gelifil

@sisska96 to co si dovolujes??

@gelifil tak čo nevieš vydržať plombovanie 😂

13uzivatelka11
4. aug 2025
@nelca84

@13uzivatelka11
@gelifil tak ja neviem, mna vrtanie este nebolelo 🤷‍♀️ Ani neviem o nikom, kto si dava injekciu pri obycajnom plombovani. Ani zubarka sa ma na to nikdy neopytala, lebo asi malokto si to dava, skor taki, co sa vseobecne boja zubara. Podla mna viac boli to pichanie injekcie do dasna...

@nelca84 ja som pri vŕtani pretrpela a prerevala ako decko viac než dosť. A nebolo to z rozmaznanosti, nemala som šancu byť doma rozmaznana... Minule som si chcela skúsiť dat zaplombovat vložku bez injekcie, stačilo len troška vyvtrtat vlozku.. bez injekcie som to nedala.. Veľmi dobre viem ako boli vŕtanie bez injekcie, občas sa stane že prvá injekcia nezaberie, takže viem.. či dospelé ženy na koníka viete všetko ale to, že každý má ten prah bolesti úplne inde, na to ste ešte neprišli? A priemerná cena anestézy je 15€, neviem kde si videla za 70€

sisska96
4. aug 2025
@nelca84

@kaca222 ale vsak to je bezbolestne, len asi niektori o tom ani nevedia, ak si davaju injekciu automaticky. Ale zubari maju takych radi, lebo zobrat 70e za injekciu, ktora ich stoji mozno 5e, preco nie 😉

@nelca84 Akože neni to príjemné, ale že nevydržať pár minút. Smiechota

heln
4. aug 2025
@nelca84

@nelca84 tak si zagratuluj, potlapkaj po pleci a dakuj prozretelnosti, ze TEBA to neboli.
nie kazdy mame to stastie, za cely zivot som vystriedala vela zubarov, mna to bolelo strasne, pre mna je ta bolest na urovni tyrania. radsej by som sla na kolonoskopiu ako vrtat zub bez anestezy.

heln
4. aug 2025

@anonym_autor pozri cennik svojho zubara, zalezi od velkosti kazu, moj zubar pyta za jednoploskovu blombu asi 60 eur a 10 eur za anestezu. dvoj a trojploskova je drahsia. otazka je v akom stave mas ten zub. mne sa odlomilo zo zadnej blombovanej stolicky, zub ma tiez uz bolel. prve osetrenie a rongenom a liecivou vlozkou 80 eur, endodoncia s dvoma rontgenmi 160 eur a dnes modelacia zuba 115 eur.

nelca84
4. aug 2025
@13uzivatelka11

@nelca84 ja som pri vŕtani pretrpela a prerevala ako decko viac než dosť. A nebolo to z rozmaznanosti, nemala som šancu byť doma rozmaznana... Minule som si chcela skúsiť dat zaplombovat vložku bez injekcie, stačilo len troška vyvtrtat vlozku.. bez injekcie som to nedala.. Veľmi dobre viem ako boli vŕtanie bez injekcie, občas sa stane že prvá injekcia nezaberie, takže viem.. či dospelé ženy na koníka viete všetko ale to, že každý má ten prah bolesti úplne inde, na to ste ešte neprišli? A priemerná cena anestézy je 15€, neviem kde si videla za 70€

@13uzivatelka11 tak asi nechodim na osetrenie uz v zanedbanom stave, neviem 🤷‍♀️ ak mi plombovala nejaky kaz, tak len taky, co nasla pri preventivke. Zatial ma to nikdy nebolelo. Ale raz mi trhala osmicku a to napichanie dasna zo vsetkych stran ma veru stipalo jak fras. Takze u mna tak.
A tych 70e za injekciu pisal niekto vyssie...

Strana
z2